Çok güzel bir konu olmuş.
Benim karavanım yok, beyaz yakalıyım, ancak hevesliyim. Baya bir araştırma yaptım özellikle buradaki
@omnitemporal,
@pasolvon,
@AKMühendis gibi bir süredir karavan kullanmış ve işin detayını/tekniğini bilen kişilerin yorumları baya bir şey kattı bana.
Benim bir kaç sorum vardı, belki yeni alacakların da sorabileceği sorulardır.
- Karavanı kullanmadığım zamanlarda nerede tutmalıyım? Sizler nereye koyuyorsunuz? Diyelim ki evin çevresi müsait, güvenli olur mu? Karavan kamplarına mı bırakılmalı? Kullanmadığım zaman bir bakım vs. gerekiyor mu? Uzun süre kullanmama sonrası güvenlik açısından kontrol etmem gereken şeyler var mı?
- Güvenlik benim için çok önemli, hatta herkes için öyle olmalı ve güvenlik "opsiyonları" opsiyon olmamalı. Bir karavanı güvenli yapan şeyler nelerdir? Nasıl bir sistem tercih edilmelidir? (Şase, stabilizatör, frenli sistem, amortisör vs.) Sürat nasıl olmalıdır, virajlar nasıl alınmalıdır vs.
- Camlar nasıl olmalı? Bazı modeller var; önde geniş tek cam ama sabit, kalan 4-5 cam açılır tipte. Bazılarının hepsi açılır tipte. (genelde avrupa modeller) Mesela bazı üreticiler sürgülü tercih ediyor. Bazısı yukarıya doğru 45/90 derece açılır tercih ediyor. Camların açılış şekli önemli mi? Tüm camlar açılır olmalı mı? Sürgülü sitemin yalıtıma negatif etkisi var mı?
Şimdilik bu kadar sorayım, diğer aklımdakileri de başka zaman sorarım.
Daha düzenli bir akış olabilir.
Bu arada daha önce eşimle çadır kampı yapıyordum ancak bebeğimiz olduğu için çekme karavana yöneldim. Daha önce çadır kampı dahi yapmamış arkadaşlar karavan işine girmeli mi? İkisi tamamen bağımsız mevzular mı?