Yeni Kasa >2006 Grand Vitara için 2,125" yükseltme kiti ve uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,065

BRAVEHEART

Kamp III
Başka bir konuda Sayın Mustafa Dilek'in paylaşıma sunduğu linkde yer alan Rocky Road 2,125" Lift Kit ilgimi çekti.
http://www.rocky-road.com/grandvitara.htm

[attachment=1]

Uygulanması, aşağıdaki linklerde fotoğraflarla anlatılmış:
Ön tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=5
Arka tekerlere: http://newgrandvitara.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=4

Yazılanlara göre uygulması çok da zor değil AMA kamber, diferansiyel vb açılarda bozulma veya soruna neden olur mu?
Bu kit uygulandıktan sonra bazı noktalara yeniden ayar gerektirir mi?
Bu konularda uzmanların fikir ve yardımına ihtiyaç var.

Yükseltildikten sonra orjinal ebat lastiklerle şöyle görünüyor.
[attachment=2]

GVyükselt1.jpg

GVyükselt2.jpg

Etiketler
Ynt: Yeni Kasa >2006 Grand Vitara için 2,125" yükseltme kiti ve uygulaması

Yaklaşık 100 kez okunmuş bu konu AMA ne yazık ki, en azından görünüşte nasıl sonuç verebileceği konusunda görüş bildiren bir bilen üstadımız olmamış. Montajının nasıl yapıldığını gösteren bol fotoğraflı linkleri de verdim yukarıda.

"Nasıl sonuç verecek, sonuçta yükseltme kiti işte !" denilerek geçilebilecek kadar basit bir konu mu ? ::smiley:
YOKSA "uygulama yapılmadan hiçbir şey öngürülemez !" denilecek kadar müphem bir durum mu, yükseltme kiti uygulamak ? ::smiley:

Aracınız yeni kasa Grand Vitara. Henüz bu araçla ilgili modifikasyon işine giren de gören yok.
Sanırım bu yüzden kimse görüş bildirmemiş.

Sonuçta yapılmış bir kit var ve bunu temin edebiliyorsanız araca monte işi kolay.
Yada sizin aracınıza yükseltme kiti yapaca iyi ustalarda bulunmakta.

İsterseniz yardımcı olabilirim.

nrlates' Alıntı:
..... sizin aracınıza yükseltme kiti yapaca iyi ustalarda bulunmakta.
İsterseniz yardımcı olabilirim.
EVET, yakın arkadaşım Ksd, geçen yıl İstanbul Maslak Oto Sanayi Sitesinde, Suzuki-Aksiyon'da Murat Usta'ya yaptırmıştı. Ksd'nin G.V.'sına yükseltme kiti ve 245/70R 16 BF Goodrich A/T teker uygulanmış haline ait fotolar şurada mevcut: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25755.160

Bugün Sayın Mustafa Dilek aşağıdaki bilgiyi paylaştı:
mdilek' Alıntı:
Fiyatı (Ksd'nin) yaptırdığı ustadan aldım. 900 euro kit + 250 tl işçilik. Ayrıca teker değişimi de gerekir.
Yani; yaklaşık maliyeti 2.250 TL :eek: :mad: ::smiley: Yükseltme yapıldıktan sonra 4 adet daha büyük ebat AT teker: ortalama 1.000TL.
Çok masraflı :(

Bu rakamlara bile Çok fazla diyorsanız Aracınıza çivi bile çaktırmayın.
Off-Road pahalı bir spordur. :eek: :eek: :eek:

Haklısınız OFF-ROAD'a uygun hale getirmek pahalı AMA sadece ülkemizde.
İlk mesajımda fotoğraf ve linkleri verdiğim yükseltme kiti Amerika'da bile sadece 350$, yani 550 TL.
Türkiye'deki yükseltme kitinin 2 000 TL'Lik fiyat, Amerika'dakinden neredeyse 4 kat daha fazla :eek: :mad:

yanlışım varsa lütfen düzeltin,
üstelik uygulama sadece get ile yapılıyor, yani bir kit
söz konusu değil. Esas tutar işçilik sanırım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43517.0
İlgili konuların linkinin bulunmasında fayda var...

Konunun üstünden çok zaman geçmiş, güncelliği kalmamıştır ama bir iki kelime yazmak istedim.

Rocky Road'un kitini yabancı forumlarda araştırdım. Kamber ayarı için 30-40 Dolar ek ücretle aparat gönderiyorlar, önde aparatla kamberleri düzeltebiliyorsunuz. Arka amortisörün zaten aparatlı olduğu ve kamber ayarının yapılabileceği yazıyor, ancak bir forumdaki konuda arka ayarları tutturmakta zorlandığını ve arabanın virajda ve frende arkasının biraz gezdiğini yazmışlar. Yine de bu sorun o kişiye ait bir sorun gibi görünüyor, zira arkada da kamber ayarlarını doğru şekilde yapanlar varmış.

Aparat dediği farklı bir civatalar aslında, basit bir şey. Kit dediği de öne ve arkaya getten ibaret. Yanında bir de arkaya uzun amortisör gönderiyorlar, ama o da büyük bir olay değil. Ben RAV4'ü 200-300 TL gibi bir rakama get'le yükselttim. Buna iki tane uzun arka amortisör ekleseniz, kamber aparatı ekleseniz fiyat olsun olsun 500 TL olsun. Sanayide tanıdığınız üstadınız yoksa bile yüksek tarifeden iş yapsalar bile olsun olsun 750 TL olsun, daha fazla tutmaz. Ki amortisör değiştirmek de şart değil. Amortisöre de get koyularak yay ve amortisörün salınımlarını dengelemek mümkün. İstanbul'da bilmemkaç euro'luk kit konusunu daha önceden de verdiğiniz linkten okumuştum, fiyat bana aşırı fahiş geldi. Belirttiğiniz gibi yurtdışında kitler çok ucuz, OME'nin şunun bunun da süspansiyon kitler var, onlar da ucuz. Neticede kit denilen birkaç get, belki amortisör ve belki yaydan ibaret, bunların da fiyatları atla deve değil. Şunu da bilmekte fayda var, iyi bir mekanik ustanız ve tornacınız varsa o kitlerin aynısını birkaç deneme yanılma sonrası Türkiye'de de pek ala yaptırabilirsiniz ve fiyat da yazdığım fiyatları geçmez.

Yanlış hatırlamıyorsam bir Yunan forumunda da 2" yerine 4" yükseltme yapan da gördüm. 2" get/amortisör/yay türü alışıldık liftelere ek olarak 2" de ekstra body lift yapmışlar. Yani gördüğüm kadarıyla diferansiyelin, transfer kutusunun, salıncakların vs. üstüne de get yaptırarak gövdeyi alt takımdan 2" yükseltmişler. Bu sayede gövde toplamda 2+2=4" yükselmiş oluyor, alt takım ise sadece 2" yükseliyor. Salıncağı bir yerlere vurmak veya aracın diferansiyel üstüne oturması anlamında 4" değil 2" avantaj sağlıyor, ancak gövdenin 2 yerine 4" yükselmesi de avantajdır. Tabi burada çok fazla bir yükseltme de yapamıyorsunuz zira aracın kabloları, alt takıma bağlanan kolları vs. uzunluk bakımından yeterli gelmeyebiliyor. Yine de vatandaş yaptığına göre demek ki süspansiyonda 2", body'de de 2" yükseltme mümkün, bu da kasayı toplamda 10cm yükseltiyor ki monokok gövde araç için oldukça iyi bir rakam.

Rocky Road sitesinde de okumuşsunuzdur, 2.125" kiti uygulayınca 245/75/16 lastik takılabildiği yazıyor, bu da standart lastiğe göre aracı yerden komple 2.5 cm kadar daha kaldırıyor.

Ben 1 yıla yakın zamandır 2008 RAV4 kullanıyorum. Get uygulamasıyla 3-4 cm. yükselttim. Orta kilit olduğu ve önle arkada da GV'deki gibi elektronik lsd (esp) olduğu için genel olarak memnunum, ancak low olmadığı için bazı dik çıkışlarda zorlanıyorum, ayrıca benzinli ve otomatik olduğu için biraz fazla yakıyor, benzinli olması nedeniyle tork düşük olduğu için büyük lastik de takamıyorum. RAV4'ü satıp 1.9 dizel GV alıp mümkün olduğu kadar yükseltme ve büyük lastik takmayı istiyorum. Bir aksilik olmazsa yaza doğru hayata geçireceğim hepsini. Çok ağır gezilere katılabileceğim bir araç olmayacak, vinç gibi ağır ekipmanlar da düşünmüyorum, ancak yine de yükseltme, büyük lastik ve gövde altına karter depo vb. korumalardan sonra RAV4'e göre daha sert yerlere girebileceğime inanıyorum. En azından hafif ve orta zorluktaki off-road gezilerinde işimi görür diyorum.

Ben de.... Belki bir gün.... İNŞALLAH....

merhabalar,daha önce gv yükseltme sonrası direksiyon problemi diye bi konu acmıştım,epeydir işlerimden forumada giremiyorum,ve o konuyuda bulamadım,buraya yazayım dedim
sn evren uyanık2ın anlattığı üzere kamber bozukluğunu iyi bir ustanın ayarıyla giderdik,dalma ve direksiyondaki hafifleme problemini epey hallettik,ama ben bu işle uğraştım ve trailmaster(uyguladığım yükseltme kiti) ile satın aldığım distrübütör vasıtası aracılığı ile temasa geçtim,ve bunun çözülmesi için camber açılarını ayarlayabilmek gerektiğini,bunun için camber bolt adında ayar vidaları olduğunu söyledim,onlarda teşekkür ederek,bundan sonraki kitlerle beraber bu ayar vidalarınıda kutu içeriğine koyacaklarını söylediler,ve banada bu ayar vidasından(camber bolt) gönderecekler,ebay v.b. yerlerde hemen hemen her araca göre bu vidalardan bulmak mümkün ama maalesef tr de yok,sanınrım bu ayar vidasından sonra bu dalma ve hafifleme problemi tamamen ortadan kalkacak,gerçi şu andada fazla bi problem yok,bir ikide foto ekledim saygılar..

DSC05535.JPG

DSC05536.JPG

DSC05549.JPG

DSC05551.JPG

Zaten yeni kit 1900 tl olup arka yaylarda değişiyor. Aslında get ile yükseltme ve arka süspansiyonları uzatma veya daha uzunları ile değiştirmek kolay gibi. Ancak bu ayar işi, kanber açısı işi (ne olduğunu henüz anlayamdım) bana zor geliyor. Hatta bir ara daha farklı süspansiyon Blistein 5125 (BE5-A463-H7 veya yeni adı BSN-33-186542) getiritip get ekleyerek kendi kitimi toparlamayı düşünmüştüm. 125 euo + kdv X 2 (sağ-sol) = 250 euro + kdv sırf arka süspansiyonların fiyatı. Şimdi bu işler için usta bulmak lazım. Bursada bu işlerden anlayan tecrübeli usta kimdir? Bilen var mı?

Birde süspansiyonların web sitesi : http://www.summitracing.com/parts/BSN-33-186542/?rtype=10

http://newgrandvitara.net/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=compact&order=ASC&topic_id=570&forum=5

"SUZUKI Aksiyon" Servisi, Grand Vitara modifiyesi konusunda en tecrübeli servis SANIRIM AMA yeni kasa için yükseltme kitleri AŞIRI PAHALI. Yurt dışından araca uygun yükseltme kitinini bir şekilde alıp, "SUZUKI Aksiyon"da montajını yaptırmak EN UYGUN çözüm olur gibi görünüyor da; kendilerinden alınmayan bir kitin montajını yapmaya nazlanacakları da MUHAKKAK.

Sayın Eczacimusti; Trailmaster'ın web sayfalarına baktım da; ürün listelerinde SUZUKI için ürünleri yok.
Siz tam olarak hangi trailmaster yükseltme kitini kullandınız ACABA?

www.trailmaster.de/products/suspension-lifting/suzuki bölümünde görünüyor ama siz yanlış baktınız herhalde ;) pdf dosyasında yok.
ben sahibinden com da bulmuştum,http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-yeni-grand-vitara-trailmaster-2-yukseltme-kiti-tuv-onayli-69387045/detay adres ve telefonda var,tuncay bey ilgili kişi

eczacimusti' Alıntı:
www.trailmaster.de/products/suspension-lifting/suzuki bölümünde görünüyor ama siz yanlış baktınız herhalde ;) pdf dosyasında yok.
Hımm, ben google da aratınca 2. sırada çıkan ve ingilizce olduğu için Amerika sitesine bakmıştım: www.trailmastersuspension.com ve burada ürünler linkinde "SUZUKI" yok. GERÇİ şimdi bakınca almanya sitesinin de ingilizce sayfaları olduğunu farkettim. Teşekkürler...

AYRICA http://www.trailmaster.de/downloads/suspensions.pdf deki listenin 6. sayfasının sonuna doğru "New Grand Vitara JT (06 - ) şeklinde görünüyor. TUV onaylı olduğu da belirtilmiş. Bu iyi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,977
Kayıtlı Üye Sayımız
166,729
Kaydolan Son Üyemiz
zeugmasardes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR