Yeni kasa G.Vitara 5K 1.9 DDiS arka amortisörleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,272

BRAVEHEART

Kamp III
Merhaba,
Kısa bir süre önce, kasislerde BAZEN aracın sol alt kısmından TOK bir tıkırtı geldiğini farkettim. Nedeninin tespiti için buradaki BOSCH Car & Diesel Servisine götürdüm. Sesi duyması için ustayla belikte kısa bir sürüş yaptık ve aracı lifte alıp kaldırdık. Sese neden olabilecek akasmların kontrolünde herşey normal görünüyordu. Sesin geldiği yeri tespit etmek biraz zor oldu AMA sonunda bulundu. Ön aksamda orta viraj lastikleri özelliğini yitirmiş, tam bir tampon sağlamıyor gibi görünüyordu. EĞER 2 lastik değişimiyle bu ses ve sorun ortadan kalkacaksa çok önemli değil.

ASIL SORUN: Araç liftte iken servis sahibi kardeşlerden biri aracın yakınından geçerken bakıp "arka amortisörleriniz" patlamış dedi. Usta onları kontrol ederken, ben de "nasıl bir bakışta anlaşıldığını" sordum. O da cevaben "amaortisörlerden yağ kaçağı var" dedi, gerçekten de her 2 arka amortisörden aşağı doğru haifif yağ sızıntısı olmuştıu. Bu sızıntı gerçekten amortisörlerin patlak olduğu anlamına gelir mi? Neredeyse HİÇ araziye girMEmiş 3 yıaşını doldurMAmış bir araçta, bu kadar kolay amortisör patlar mı?

Etiketler
Ynt: Yeni kasa G.Vitara 5K 1.9 DDiS arka amortisörleri

3 gün geçti. 50 kez okunmuş ama cevap yazan olmamış. ACABA bu konuda hiç bilgisi, fikri olan yok mu? ::smiley: :-\ :( :'(
YOKSA çoğunluk bayram tatilinde olduğundan foruma uğramadı mı? ::smiley: :-\ :(

Böylesi bir araçta, bu kadar çabuk veya kolay patlamaması gerekirdi. Sonuçta arazi aracı, araziye yönelik yapılmış olduğundan daha dayanıklı olmalıydı. ÜSTELİK en azından benim kullandığım 8 ay boyunca hiç araziye girmedi. Sadece 1 kez 25-30km'lik sert, taşlık bir YOLu, 50-60km/s hızla kattetim.

İlk sahibi lastikleri aşırı şişirmişti, ben aracı aldıktan sonra memlekete dönerken yaptığım şehirler arası yolculukta farkettim. 33 olması gereken lastik basınçları 45 civarındaydı, araç adeta zıplayarak gidiyordu. Uzun düre bu şekilde kullanıldıysa aşırı şişkin lastikler, amaortisörün daha kolay patlamasına yol açar mı? GERÇİ almadan önce yetkili servisde expertiz yaptırdım, aldıktan sonra memlekete gelir gelmez yine yetkili servisde genel motor-mekanik kontrolu yaptırdım. Bir sorun saptanmadı, herşey normaldi.

Bu konuda aracınızda eğer yükseltme yoksa ve garantisi devam ediyorsa yetkili servise, yoksa güvenilir bir özel Suzuki servisine gitmenizi öneririm.
Eğer gerçekten amortisörlerin ömrü tükendiyse yan sanayi güvenilir olanlar ile değiştirirsiniz.

Sorunuzun cevabi kısmen sorunun içinde; şöyle ki lastiklerin aşırı şişirilmesi darbeleri absorbe etme görevini lastik, helezon ve amortisörler birlikte paylaşırken lastikleri bu konuda yardımcı olmaktan çıkarır. 2004 sonrası G.Vitara'da monokok şasiye geçildiğinden amortisörlerin daha fazla zorlanması da muhtemel. Sonuçta amortisör standart km ömrü olan bir parça değil. Geçmiş olsun İnşallah en kısa sürede sorunu çözersiniz

Lastiklerin aşırı şişmesinin amortisörlere bir negatif etki yapacağını kesinlikle sanmıyorım,alakası yok sanırım bu daha spesifik bir konu başka birşeyle iniltili,bu araç arazide çok daha ağır şartlara ve etkilere maruz kalıyor,böyle basit şeylerle hele 3 senede amortisörleri falan patlamaz,patlayacaksa da be bu aracı yakarım .Bu sorunun cevabını ve sebebibini ancak YETKİLİ BİR SUZUKİ SERVİSİ veya bu aracın experti verebilir ancak...

Cevaplarınız için teşekkürler.
orsa' Alıntı:
Bu konuda aracınızda eğer yükseltme yoksa ve garantisi devam ediyorsa yetkili servise, yoksa güvenilir bir özel Suzuki servisine gitmenizi öneririm.
Aracımda yükseltme YOK.
Garanti durumu: 2007 modellerde garanti süresi 2 yıl SANIRIM. Kullanım klavuzunda böyle yazıyor. 2008'den itibaren 3 yıl olMUŞ. Yani garanti süresi DOLMUŞ. Kaldı ki amortisör gibi bir parçanın garanti kapsamında ücretsi değiştirleceğini hiç sanMAM.
ÖZEL Suzuki servisi burada yok AMA çok da sorun değil. Hizmet, işçilik ve parça kalitesine güvendiğim BOSCH Car & Diesel Serivisi var. Sahipleri makine ve inşaat mühendisi 2 kardeş. Makine mühendisi olan sürekli araçların başında, ustaları yönlendiriyor. SUZUKI için yedek parça stokları olmasa da 1-2 hafta içinde temin edilebiliyor.

orsa' Alıntı:
Eğer gerçekten amortisörlerin ömrü tükendiyse yan sanayi güvenilir olanlar ile değiştirirsiniz.
İşte bu BOSCH Servisinde, bilgisayardaki yedek parça programında Grand Vitara 1.9 DDiS için kayaba? kamayana? kamahana? mı neydi, öyle bir amortsiör markası önerildi. Tekinin yaklaşık 90-95TL civarında olduğu söylendi.

Daha önceki kullanıcının bir hatasından kaynaklanan birşey de olabilir,birçok sebep akla geliyor.İlk sahibi de siz olmadığınızdan; kimisi için önemli olmadığını düşündükleri başkası için önemli hatalar olabilir...yine de geçmiş olsun

Teşekkür ederim freebird. EĞER aracı almadan hemen önce yetkili servisde yaptırdığım EXPERTİZ'de ve aracı alıp memlekete döner dönmez buradaki yetkili servisde yaptırdığım genel motor-mekanik kontrolünde gözden kaçMAdıysa, bu durum benim kullanımımda oluşmuştur. Ben de hiç arazide kullanmadığıma göre, olsa olsa 25-30km'lik sert ve taşlık-kayalık zeminli YOL'da 50-60km/s hızda seyretmem sonucunda oluşmuştur BELKİ.

HERNEYSE, yine de bu kadar çabuk olMAMAlıydı diye düşünsem de, "yağ sızıntısı" amortisörlerin patlamış olduğunu gösteriyor İSE yenilemekten başka bir çare de yok.

Bu arada amortisör fiyatını yetkili servise de sormuştum. Bugün arayıp çiftinin 466TL olduğunu söylediler. Tanesi 233TL. Tabii bir de değiştirme işçilik ücreti vardır ki, 34TL de işçilik olsa, yetkili servisde 1 çift arka amortisörü yenilemenin bedeli 500TL olur. :mad:

amortisörlerin aractaki önemi fren ve yol tutuşta oldukca fazladır ihmale gelmez ,yag kacırması bozulmaya başlamasının işaretlerinden biridir ,tamamen bozulmuş oldugu anlamına gelmez .
bir kişi (aracın 4 tarafından yapılması gerekir ) tampondan seri hareketlerle aşagıya yukarıya aracı esneticek diger kişi amortisör tepe noktasında somunun oldugu kısımın ucuna parmagını basıp ses dınlemesi (hissetmesi) yapacak parmagına tık tık sesleri geliyor ise bozulmaya başlamış demektir .bu seyir halinde içeriye tıkırtı sesi yapar güvenligi bozmaz ama konforu etkiliyebilir.
tam bozuk nasıl anlaşılır ..aracı tampondan aşagıya agırlıgımızı verip aşagıya dogru tam esneticez (kilolu agır abiler tercih nedeni olabilir) ve aniden salıp durumu gözlüyecez aracın kasarak yavaşca yukarı gelmesi gerekir ,bu durumda amortisör iş görüyor bir müddet daha idare eder demektir. ,bırakrıgınız gibi cuk diye yukarı cıkarsa tam bitmiş hemen degişmesi gerekir bu durumda seyir halinde tehlikeli seylerle karşılaşma ihtimaliniz yüksek tir. amortisör degişimi işini 1. plana almanız gerekir . ;)

BRAVEHEART' Alıntı:
İşte bu BOSCH Servisinde, bilgisayardaki yedek parça programında Grand Vitara 1.9 DDiS için kayaba? kamayana? kamahana? mı neydi, öyle bir amortsiör markası önerildi. Tekinin yaklaşık 90-95TL civarında olduğu söylendi.

Kayaba iyi markadır önerebilirim. Olmazsa Monroe'da olabilir.

Teşekkürler Oğuz Bey. Ben de amortisörlerin kontrolünün anlattığınız şekilde olması gerektiğini tahmin ediyordum. Sadece "yağ kaçırmanın" gözlenmesiyle "değiştirilmesi gerektiğine" karar verilmesini yadırgadım biraz.

orsa' Alıntı:
Kayaba iyi markadır önerebilirim. Olmazsa Monroe'da olabilir.
Teşekkürler Onur Bey. Burada marka konusunda yapılan olumlu yorumlar, önemli benim için. BOSCH Servisindeki yedek parça programında her 2 markaya da bakıldı AMA ya yanlız KAYABA stoklarda mevcut idi veya aracım için Monroe markanın uygun bir tipi/modeli yoktu.

Japon enduro motosikletlerinde fabrika çıkışı takılır Kayaba markası.
Aisin gibi bilindik bir üretici.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler