Yeni kasa G.Vitara almayı düşünüyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aydin09 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,567

aydin09

Yeni Üye
Bu benim ilk mesajım :smiley: olduğu için. Öncelikle bu forumda bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.
Fotoğraf ve Doğa meraklısı biri olarak aşırı offroad olmayacak ama beni dağ yolllarında bırakmıyacak bir araç ararken bu siteyle karşılaştım. Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda 2. el G.Vitara 5 kapı almayı düşünüyorum.
Belki forumda daha önce konusu geçmiştir ancak ben kafamdaki şu iki soruya cevap bulamadım.
- Forumu incelerken yeni kasaların offroad yaparken fotoğraflarını pek göremedim. Yeni kasa, aşırı ofroada kaçmadan arazi kullanımı için uygunmudur ?
- 1.9 disel, düz vites 2.0 veya tüplü takılmış otm/düz 2.0 modellerinden hangisini önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Yeni kasa G.Vitara almayı düşünüyorum.

Yeni kasa GV'ler "yeni" olmaları sebebiyle off-road kullanımında fazla görünmüyorlar. Sahipleri, benim gibi, kıyamıyorlar. Bununla beraber yükseltme kiti, demir vinç tamponu, şnorkeli diff kilidi vs. çok yaygın olmadığı için diğer modellerle kıyaslayınca off-road modifikasyonu daha maaliyetli. Aracın kendisinin alım maaliyeti de daha yüksek olduğu için arazide az rastlanıyor yeni kasa GV'lere.

Defender'imi sattıktan sonra, bir kere piknik gezisine katılmıştım GV ile arkadaşların davetini kıramayıp. Defender, Disco ve Rubicon'a ayak bağı oldum ve hedefe ulaşamadan GV'nin gidebildiği yerde yakmıştık mangalı. Tabii bu standart halinde ve cadde lastikli bir GV'nin hiçbiryerine zarar verilmeden yapılan bir piknik idi. En azından get ile yükseltilip uygun ve biraz büyük lastik ile hafif arazide tatmin edici hale gelir.

Dizel mi? Benzinli mi? Bu konu daha evvel de tartışıldı. Bence ortada "doğrusu budur" diye bir cevap yok, sizin beklentiniz önemli. GV'nin dizel motorunda AT seçeneği yok. Şehir içi kullanımda bu durum can sıkıcı olabilirken, dizel versiyon arazi için hem daha yüksek tork hem düz vitesin avantajını sunar.

Standart GV ile hafif(!) modifiyeli bir Disco'nun ağır(!) arazide kıyaslaması :D :D :D

20100404-037_std.jpg

Nejat bey, açıklamalarınız için teşekkür ederim. Disco ile karşılaştırınca otomobil gibi kalmış biraz :D.
Görüntüsü ve konforundan dolayı kafamda %80 yeni kasa olsun diye bir düşünce var ama o kalan %20 de eski kasa al arazide kafan daha rahat olsun diyor. ???

Eski kasa GV sadece maaliyet olarak daha uygun. Arazide "kafam rahat olsun" diyorsanız Vitara JLX daha uygun bir tercih. Neticede 2006 GV'ye ortalama 40 bin TL vererek sahip olacaksınız ki bu bütçeyle Disco I, Disco II Td5, VX80, ZJ gibi konfor ve arazi kabiliyetini beraber sunan başka alternatifler de var ve değerlendirilmeli. En önemlisi bu araçları, mümkünse, denemeniz ve sonra karar vermeniz. Bütün bunlardan sonra kararınız GV olur ise sizinle o zaman başka bir konuyu görüşebiliriz.

İlk ve de son kez katıldığım OFF Road = Yol DIŞI denebilecek, geziye ait fotoğrafları aşağıdaki linkte (benim eklediklerim sayfanın sonuna doğru) görebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52194.0
Burada ksd'nin aracı araziye yönelik yükseltme kiti, alt koruma vb ile modifiyeli, benimki ise standard yeni kasa GV 1.9 DDiS.
O çamurda kalıp, aracın arkasından kol gücüyle verilen destekle kurtulduğum yerde de ASLINDA pilotaj hatası sonucu battım.
4L modunda 2. viteste gidiyor olsaydım muhtemelen batmazdım.
SONUÇTA yol olarak düzeltilmiş ("yapılmış" demiyorum bakın, biraz düzeltilmiş olması fazlasıyla yeterli), taş-toprak-çakıl bir güzergahda seyredecekseniz standard GV sizi asla yolda bırakmaz.

Nejat Bey, kafam arazide şimdilik o kadar (disco alacak kadar) rahat olmasın :smiley:.
Braveheart beyin bahsettiği biraz düzeltilmiş yollardan fazlasına girmem diye düşünüyorum.
Braveheart bey, ksd nin aracı offroad için gerçekten çok güzel olmuş. Aldığım aracı aynı zamanda uzun yoldada kullanmayı düşünüyorum. bana yeni kasa bir GV söylediğiniz gibi yeterli sanıyorum.

Bende gv yeni kasa kullanıyorum 3k olanını.

3k bildiğiniz üzere sadece 4 çeker.

Ben karadeniz ve ege olmak üzere oldukça fazla uzun yol yapıyorum.

Ve hem karadeniz hemde ege de yaylalara ve piknik alanlarına çıkıyorum.

Tabiki parkurlara gidecek kadar iddialı değilim ama şimdiye kadar hiç bir yerde yolda kalmadım çok şükür.

Ekonomik durumunuz elverişli ise gönlünüzü ofroada kaptırmadıysanız yeni kada gv oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Nejat Bey, İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Mesaj sayım yetmediği için özelden mesaj atamıyormuşum.
Büyük bir ihtimalle aracı almam 2-3 ayı bulur. Önerinizide seçenekler içerisine ekleyeceğim.
tekrar teşekkürler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.