Yeni Üye Defender'ını Arıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emrunlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,041

Emrunlu

Get a Life
Yer
Antalya
Herkese selamlar;
Çoçukluğum bu araçlarla iç içe geçti; babam emekli asker. 15 yıl önce kaptığım virüs etkisini şimdi gösteriyor iki haftadır Defender bakıyorum.
Sitedeki Defenderla ilgili hemen her konuyu okudum az çok bişeyler şekillendi kafamda.
Kimse bu araçların Towing kapasitesinden bahsetmemiş 3,5 ton çeker diye yazıyo otokarın sitesinde (300 TDi motor için).
Şimdi tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim konu şu;
Gerçekte de 3,5 ton çeker mi bu araçlar? Yaklaşık 2 tonluk bir yükü Antalya'dan Göcek'e götürecek beni yollarda mahçup etmeyecek ve offroad yaptıracak (bu arada hiç yapmadım) Defender V8 midir. Eğere öyleyse, V8 Defender aramaya devam mı etmeliyim (piyasada çok az, yada ben bulamadım) yoksa benzinli düzgün birşey alıp V8i ben mi takmalıyım. Bütçe 20000 TL.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yeni Üye Defender'ını Arıyor ?..

Emrunlu defender 2,5 benzinli ile 3 tonluk dolu su tankını gayet rahat çekebiliyorum,V 8 olanı tabiki var ancak arazide yani off road yaparken güç herşey degil bazı durumlarda dezavantaj bile oluştura biliyor,
her motorlu araç sevdalısının aklının bir köşesinde bir V 8 mutlaka vardır ancak vergi bakım giderleri gibi bazı duygusal zorlamalarla karşı karşıya oldugunuzuda unutmayın,defenderin üzerindeki V 8 asıl olarak bir buick 215' dir bazı amerikanlarda vardır,
benim şahsi fikrim bu motorun üzerindeki orjinal karbüratörleri ve kurbagacık denilen emme manifoldunu edelbrock ile degiştiriseniz hem kafanız hem cebiniz rahat eder ve bayagı bir güç artışı olur,
şimdiden hayırlı olsun

Cem50, bilgi için teşekkürler. Peki 2.5 benzinli bir aracı alıp V8 taksam bu motoru bulmakta zorlanırmıyım 3.5 veya 3.9 u nerden bulabileceğim hakkında bir fikriniz varmı.

Müracaat aşağıdaki linkteki adrese yapılmalı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15025.0

Emrunlu hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak ankarada bulmanız çok kolay,
3,5 mekanik bir yapıya sahiptir
3,9 EFİ dir
bulmaktan ziyade sıkıntınız trafik evraklarında ortaya çıkacaktır

Bürokrasiyle aram hiç bir zaman iyi olmamıştır. Bu konuda beni nasıl bir maceranın beklediğini de bilmiyorum açıkçası. Benziliden benzinliye geçişin çok zor olmadığını okumuştum. Bir takipçiyle bu işi çözemez miyim?

Ne yazık ki Antalyada yaşıyorum bu konularda biraz kısır bir şehir. Ama Antalyada bildiğiniz bir yer varsa öğrenmek isterim.

Alanya'da Hasan Kola bey var. Antalya'daki bir çok Defender onun elinden geçmiştir. Kendisi ile konuştunuz mu?

Çok araştırdım fakat kendisiyle irtibata geçebileceğim bir Tel numarası nede adres bulamadım.

Silindir sayısı hacmi motor gücü ve motorun imal yılı ile aracın imal yılının örtüşmesi gerekiyor,
ha ikiyılda bir motoru sök tak yapar tüv den geçersiniz o ayrı ;D ;D ;D
birde yere en yakın noktası 45 50 cm olan bir işmakinasında güçlü ve seri motor ;) ;) ;)

Bu zormuş. 2.5 leri V8 e çevirenler motoru tekrar değiştiripte TÜV e gidiyorlar yani.

Benzinden benzine motor değişiminde aranan iki kural var bildiğim kadarı ile;

- yeni takılacak motor sıfır ya da 7 yaşından küçük olacak, çıkarılacak motordan eski olamaz.
- yeni motorun silindir sayısı ve hacmi, çıkarılacak motora eşit ya da daha büyük olacak.

trafik müşavirleri ile konuştunuz mu?

Daha dün gece karar verdim 2.5 i V8 e çevirmeye daha bir araştırma yapmış değilim. Bu arada 7 yaşından küçük V8 maliyetine bir Defender alınır herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR