Ynt: Yeni Üye Defender'ını Arıyor ?..
Merhaba,
Ben V8 kullanıyorum. Daha evvel de 2,5 benzin kullanıyorudum. 2,5 benzin yapmak istediğim herşeyi yerine getirmesine rağmen 85Bg motor, 2 tonun üzerinde arabaya biraz benim için zayıf geliyordu. 3,5 ton çeker mi? Çeker ama Low range vites seçeneğine geçmeniz ve gerçekten yavaş gitmeyi göze almanız gerekli.
Benzinden benzine motor değişimi oldukça maliyetli bir süreç olacaktır. Mutlaka V8 istiyorsanız orijinalde 3.5 V8 olan bir arabayı almanızı tavsiye ederim. Kendinden 3.9EFI bulmanız neredeyse imkansız.
Sıkı bir benzinli araç bayraktarı olmakla birlikte, eğer yük çekecekseniz, 300tdi veya daha iyisi Puma motorlu bir araca da bakmanızı tavsiye ederim. Özellikle Puma motorun düşük devirde vereceği torku benzinliden almak biraz güç olacaktır. V8'e 2000 YTL'ye varan bir Edelbrock manifold ve karbüratör yatırımı yapmanız gerekecektir. Daha da önemlisi manifold ve karbüratörü Türkiye'de bulamayacağınızdan birşekilde ithal etmeniz gerekecek.
300Tdi'in turbo hikayesinden dolayı 1500 devir cıvarına kadar arabadan sınırlı miktarda güz alacaksınız. Bu da araç 3,5ton yük altında iken kalkışlarda sizi zorlayacaktır.
Selamlar.