Yeni Yapılan Motorun Yağ Yakması?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdem976 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,693
Ynt: Yeni Yapılan Motorun Yağ Yakması?

sandık motor değil.motor sıfırlanmış
2,5 litre yağ yakmış şu ana kadar

Etiketler

motor yeni yapılmışmı yoksa sandık motormu konmuş ve land olupda orjinal olmayan ingiliz motorumu var ama her ne olursa olsun dediğim gibi yağ yakan aracı almam ben notorda yapılsa ya hatalı yapıldıysa o zaman ne olacak bunlar hep yaşanan şeyler

hepinize çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgilerışığında hareket edeceğim.Saolasınız.Ünal abi dediklerin kulağıma küpe olacak.

özür dilerim bende takıldım aracı dizel diye yazdım ama araç benzinliymiş 1500 km 2.5 lt yağ yakması uygun değilo araca satış için segman atılmış olabilir büyük ihtimalle oda kurtarmamış.

bak içime doğmuş araç benzinli değil dizel motordan alıp yağı mazota karıştırıyo bu deniz :smiley:) uzun yola cıkarken 18 lt yağ tenekesi almak lazım bide rampalar varki pehki ne peh :smiley:

eğer alırsanız motor yaptırmayı göze alarak alın derim o da size 3 ile 4 bin liraya malolur saygılar.

20.000 tl az para değil özel araç özel zevki anlarım hoş ben amerikancıyım ama birde şu var alanın s atanın arasına girilmez mal birisinindir para birisinindir ama böyle gelip danışırsa insan viçdan karışıyo işin içine :smiley:) bende araba satarım ama sadece bildiğim bindiğim parca verip yaptırdığım araçları çünki insan kolay para kazanmıyo üzülüyo daha sonrasında yaşanan başka sıkıntılarda

Abi gerçekten çok teşekkür ederim.Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum.Bana da bulaştı bu hastalık.Ama dediğiniz gibi.Sonradan pişman olmaktansa adımımı ona göre atarım.Herşeyiçinteşekkürler.

Bu motorun bukadar yağ yakması normal değil silindir kapağında sorun olabilir

Eger blokta sorun yoksa kapakda değişecekse 2500tl yide gözden çıkarırım derseniz alın derim ama 1000-1500tl yede çıkma motor bulabilirsinniz

yeni yapılmış bir motorda bir miktar yag kaybı olur ama oda cüzi bir miktar olur bin km de iki bucuk LT yag kaybı demek motorda citti bir sorun var anlamına gelir yapan yere gösterin teknik bir hata ola bilir

dursun arkadaşım gayet güzel net kısa acıklamış dursun usta en kısa zamanda cayını içmeye geleçeğim haberin olsun :smiley:

İyi geceler.
Aracın satıcısı motor yeni yapıldı diyebilir. Bana göre ; Blok, krank ve silindir kapağı haricindeki tüm parçalar değiştirilmişse (Bu parçalar üzerinde de gerekiyorsa yapılacak işlem olabilir.) motor yeni yapılmıştır. Satıcıdan parçaların faturası istenebilir.
Tüm parçalar değiştirilse bile, işinin ehli bir usta tarafından motor toplanmamışsa motordan verim alamama durumu maalesef her zaman sözkonusu. (Tecrübe; Zamanında çok büyük paralara Renault Flash motoru yaptırıp hüsrana uğradım.)

Motorun yaktığı yağ miiktarı bence çok fazla, motoru mutlaka kontrol ettirin, satıcnın beyanlarına bağlı kalmayın derim. Selamlar.

unal' Alıntı:
dursun arkadaşım gayet güzel net kısa acıklamış dursun usta en kısa zamanda cayını içmeye geleçeğim haberin olsun :smiley:

nezaman isterseniz buyrun gelin memnun olurum

Anladığım kadarıyla bu motor benzinli imiş..
1-üst kapak motorun standarlarına göre taşlanmamaış olabilir..!
eğer bu kadar yağ yakmışsa bu motor;

A-Siyah Duman atıyordur..
1-Kötü yakıt
2- Hava filtresi ve emme kanallar tıkal oalbilir..?
3- Motora yeni tamirli olduğundan fazla yüklenilmiştir..(yeni otomobillerde bile,üreticileri kulanıcıya belirli bir km ye kadar arabasını belirli bir devir aralığından fazla devirlerde kullanılmaması yönünde ,teknik kitapcıklarında bildirirler..)
4- Gömlekler aşınmış, segmanlar sıkışmış- kırılmış olabilir..?
5- Supap ayar bozuk-yada tam ayarında yapılamamış olabilir..?

B- Beyaz ve gri duman atıyordur..

1- Kötü yada , ince yağ kulanılmıştır..
2- Motor s cakl çok dü ük so uk çal yor
3- Gömlek ve segmanlar aşınmıştır.
4- Supap ayar bozuk
5- Segmanlar yuvasında sıkışmıştır..

selamlar..sevgiler..saygılar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR