<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 167356" data-quote="alperdos" data-source="post: 1489362"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1489362"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1489362">alperdos' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Mustafa bey merhaba,<br />
Sizinle telefonda konuşmuştuk ilk istanbul seyahatimde zaten yanınıza uğrayıp maverayı yakından görmek istiyorum. Çekme karavan sevdalısı bir kişi olarak artık alım noktasındayım ve benim gibi bu forumda birçok arkadaşımızda almak için bilgi sahibi olmak için araştırıyor paylaşıyor, tartışıyor. Yerli üretici olarak siz ve sizin gibi arkadaşlarımızın üretim yapmanın zorluğunu parça tedariğinin zorluğunu kur fiyatlarındaki dengesizliği hepimiz görüyoruz , izliyoruz ama yapmış olmak için bir ürünün piyasaya sürülmesi bence yanlış olur.<br />
<br />
Neredeyse bütün yerli üreticilerimiz ile telefonda görüştüm modellerine göre detaylarını inceledim ve size yerli üreticilerimizde göremediğim benim gibi diğer arkadaşlarımında aradığı birkaç önemli noktayı belirtmek istiyorum.<br />
<br />
Yerli karavanlarımızda,<br />
Çeki başlığı AL-KO şase yerli üretim olarak hep görüyoruz ancak burada şasenin taşıyabileceği maks yük miktarı veya şaseye ilave seçenek güçlendirilmiş şase diye bir seçenek hiç yok, komple al-ko şase kullanılan modellerde bazı üreticilerimiz, ALKO STABİLİZATÖR, ALKO ATC, ALKO Amortisör gibi ekipmanlardan bi haber ve konusu açıldığında çekiniyorlar.<br />
<br />
Karavan camları bildiğimiz dolmuş camı (Sürme cam), karavanlarda özellikle yanlarda aynı avrupa karavanlarda olduğu gibi dometic cam kullanın, yukarı doşru açılabilir çift cam UV filtreli birçok model var.<br />
<br />
Buzdolabı sistemini mutlaka 3 sistem olarak 90 lt, 140 lt gibi seçenek sunun.<br />
<br />
Soğutma sisteminde ev tipi split klima yerine karavan tipi tepeden soğutma sistemleri için seçenek sunun.<br />
<br />
Karavan kapısı için çift kapı ve kapıda çöp kovası seçeneğini mutlaka ekleyin.<br />
<br />
Düşük bir maliyet olmasına rağmen pek uygulanmayan usb şarj prizleri mutlaka ekleyin.<br />
<br />
Bluetooth hoparlör seçeneği ekleyin veya bluetooth sd cart destekli bir araba teybi koyun.<br />
<br />
Ev tipi ocak evye seçeneğinin yanında domatic seçeneğide sunun.<br />
<br />
Tüm mobilyalarda kavak kontra gibi hafif malzeme kullanıp kilit mekanızması koyun.<br />
<br />
Karavanlarınızın yurt dışına satılabileceğini ve orada da isimlerinin telaffuz edileceğini düşünerek türkçe model isimlerden kaçının.<br />
<br />
Sosyal platformlardan hiç uzak kalmayın instagram, facebook ve web sitenizi sürekli güncel tutup birkaç dil seçeneği ekleyin, aydos karavandan Nezih beyi artık tanımayan yok paylaşımları bize o kadar çok yol gösterdi ve olması gerekenler, olupda nasıl kullanılması gerekenleri izleyerek okuyarak öğrendik, buda markanıza bir sempati ve tanıtım olanağı sağlayacaktır, faydası olur zararı olmaz.<br />
<br />
Yukarıdaki bahsettiklerim maliyetleri ciddi oranda artıracaktır ama yinede 150-200 bin seviyesindeki avrupa karavanlardan daha ucuza mal olacaktır.<br />
<br />
ilkleri yapmak her zaman zordur, takdir edilmek daha zordur ama yazdıklarım avrupa karavan ile yerli karavanlarımız arasındaki bariz ve beğenilmeyen farklar.<br />
<br />
Hatam olduysa affola, tüm üreticilerimizi seviyoruz.<br />
İzlediğiniz yolda kolaylıklar ve başarılar.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Tam da söylemek istediklerimi kaleme almışsınız. Sağolun</div>