Yeşil Dünya - Tohum Takas Şenliği (Halil Önen'in Rehberliğinde)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,379

TezMertek

Zirve
Mesajlar
13,936
Tepkime Puanı
14
Yaş
52
Yer
İzmir
ARANIYOR,

Yeşil Dünya Forum,

Organik Tohumları Toprak ile Buluşturmak isteyen Gönüllüler aranıyor.

Genetiği değiştirilmiş tohumların Dünya’ya hakim olmaya başladığı son yıllarda Geleneksel Tohumlar ile üretim yaparak doğal döngüyü sağlayan özverili kişilerin yetiştirdiği ürünlerden elde edilen Organik Tohumlarımızı ÜCRETSİZ olarak dağıtacağız.

Sebze – Meyve – Çiçek – Sarılıcı – Ağaç – Baharat gibi bitki cinslerine ait Organik Tohumlarımızı, Yeşil Dünya Forum üyelerimiz bizlere yolladı.

Elimizde onlarca çeşit tohumdan onlarca paket bulunmaktadır.

Bunları ücretsiz olarak dağıtıma sokacağız.

Lakin Yeşil Dünya Forum olarak bu tohumları balkonunda saksılara, Bahçesinde ki toprağa ekecek arkadaşlara ihtiyaç duymaktayız.

Elimizde bulunan Organik Tohumların listesine;

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArrS_cA83nvkdEwwclFhZkhEanFIV3BCZkk1eW81WWc&usp=sharing

adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Tohum Talebinde bulunmak isteyen kişiler,
organiktohumtakas@gmail.com ADRESİNE, AD - SOYAD - AÇIK ADRES ve TELEFONLARINI YOLLAMALARI GEREKMEKTEDİR.

ALICI ÖDEMELİ yollanacak PTT - APS Kargo Formlarında kullanılacak adres etiketleri için bu bilgilerin e-posta ile yollanması önemlidir.

Tohum Talebinde (30 Adet Sebze / Meyve – 20 Adet Çiçek = Maksimum 50 Değişik Çeşit) bulunabilmek için İnternet ortamında bulunan TOHUM TALEP FORMUNA ait Web Adresi, SADECE e-posta yollayan KİŞİLERE gönderilecektir.

Tohumlar Ücretsiz olmakla birlikte PTT – APS Ücreti (6,5 Lira) Tohum Talebinde bulunacak kişi tarafından ödenecektir.

Bu durumu bilerek Tohum Talebinde bulunmanız rica olunur.

Yeşil Dünya Forum – www.yesildunya.net









 

Etiketler

Her türlü soru görüş ve önerilerinizi yazmaktan çekinmeyiniz lütfen.





 

Paylaşım için teşekkür ederim tamda ihtiyacım olan tohumlar nasipse bahar aylarında taşınmış olacağım yeni evimin bahçesinde ayırdığım sebze bahçesi için ve bahçenin diğer yerleri için tohum arayışında idim tabirimi affedin CUK oturdu hemen adresimi ve bilgilerimi gönderdim çok teşekkür ederim.
 

Rica ederiz.

Bir iki arkadaştan gelen tohumları da envartere yükleyeyim.

Talep formu adresini ve özel kod numaranızı yollarım e-posta adresinize.

Şu an başka bir mekanda olduğum için düzenli kayıt almakta zorlanacağım.

Excel veri süzme seçeneği mantığı ile çalışıyor sistem.

Paket Sıra Nolarını not alın şimdiden.

50 çeşit tohum isteyebilirsiniz.

Eylül 2014 de biz sizden isteriz artık.
 



Biraz evvel Yeşil dünya foruma üye oldum,
verdiğiniz mail adresine bilgilerimi gönderdim,
tohumlarımı da alırsam nasipse Eylül 2014 te fazlası ile iade ederim inşallah.
 

İzmir desiniz.

Bir etkinlik düzenleyip sizlere elden vermenin yolunu bulmaya çalışayım.

Az önce e-postaya baktımda İzmir'den katılanların sayısı 5-6 kişi.

Yeşil Dünya da ki İzmir'liler ile bir Tohum Takas Tanıtım ve Tanışma Toplantısı organize ederiz kapalı bir mekanda.

Hem tanışır hemde tohumlarınızı elden teslim ederiz.

Kargo paraları da çay kahveye gider.
 

Bu arada Excel den tohum sıra no larına bakarken sizinde Ulukent olduğunuzu öğrendim tesadüfe bakın ki benim yeni evimde Ulukent te ve orada yapacağım bahçemi umarım bir gün tanışırız.
 


Çok sevinirim çok iyi olur.
 





Karşı komşu. Çapa yapmaya geliriz artık.

Site de bahçem var ama topu topu 140 * 75 Cm

 

Her zaman beklerim yanlız çapaya değil yemeğe içmeye de beklerim bende bahçemde ufak bir köşeyi ayırdım sebze ekmek için sadece biber ve domates çeşitlerini ekmek istiyorum ama nasıl olacak bakalım .
 

Kadife çiçeği ve Fesleğen tohumları da almalısınız.

Domates ve Biberlerin arasına bunları ekmeniz gerekir. Böylece oraya zararlı börtü böcek gelemez.
 




yeşil dünya forum ve bizim bahçe net forum siteleri kapandı nazarlık olarak ağaçlar net duruyor.