Yeşil Ömerli Ormanlarında On Road Gezi (04 Mayıs 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,156

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
Grip sebebi ile Perşembe-Cuma-Cumartesi ilaç alıp dinlendim, Pazar günü bişiler yapmak lazım diyerek çok özlediğim kuçu'ya atlayıp (Vitara/Kuçu) Ömerli ormanlarında aldım soluğu. 2 Haftadır biryerlere çıkamadım, 3. hafta hastalık derken yeter artık... diyerek depoyu fulleyip kendimi yolda buldum. Hava kapalı yer yer yağmur vardı (ohhh). Trafik bile keyfimi kaçıramadı.. Yayıldım kuçunun koltuğuna ince bir müzik, portakal suyu (hastayız ya) ohh yok benden güzeli.

Gezi güzergahını da unutmadık, gogledan baktık hemen, Mustafa abi kızar sonra

Uygun bir noktadan eski Şile yoluna sapmak, yıllardır bizi Şile'ye taşıyan bu vefalı yolun son durumunu görmek, biraz nostalji yapmak istedim.

Buradan eski yola giriş yaparak ilerledim. Uzun yıllar Şile'ye defalarca gidip geldim, kaç motor eskittim, anılar filan dereken ilerledim.

Bu yolculuk gayet "on-road" ve düzgün zeminlerde efendi efendi gezi şeklinde geçilmiştir. Off-road anlamında bir çabamız olmamıştır.

Gerçi arada ufak tefek engeller de yok değildi ama olur okadar.

Ahaanda geçtim galibaaa.

Etiketler

Neyse. Yaklaşık 2,5 km kadar ilerde yol tekrar ana yola bağlandı. Bu engelden sonra ana yolla çıktım, geri dönüp orman içine dalmak yeşil güzelliği yakından görmek niyeti ile biraz ilerden sağ sapıp....

Buradan orman içi patikaya girdim.

Yeşillik inanılmaz güzeldi.

Ömerli ormanlarının bilinmeyen bölümlerini görmek, (kendi açımdan) hoş ve keşfetme azmi ile ilerleme isteği, hafif çisenti, tertemiz hava, yeşil ötesi bir orman, inanın çok keyif aldım..

Yavaş ve temkinli olarak ilerliyor, zaman zaman ön keşif yapıyordum.

Zeminde yer yer ağaç kökleri veya taş olabildiği için yavaş yavaş ilerlemekte fayda gördüm iyide yapmışım . Bir ara "lenn araba gitmiyo mu nooluyor" derken, aşağıda yeşillerin içinden bir eski ağaç kökünün defransiyeli tutup "du baklım usta" dediğini gördüm ileri ve geri manevralar ile bu engelleride geçtik.

Neyse bu güzel güzergah ileride tek başınıza ilerleme risklerini artırmaya başlayınca, aynı güzergahtan geri döndüm.

Ana yola çıkınca bildiğim fazla risk olmayan yeşermiş diğer ormanlara girmek üzere ilerledim.

Burada yol düz ama ben ortadaki yarığa girip aracın altını bir kontrol etmek istedim. İyiki de bakmışım aks körüğünde ince bir kaçak tespit ettim.
(Kötüye delalet çok hassas bir noktadır)

Vitaranın alt görüntüleri

Bu orman yolundan aşağı doğru sapıp temiz orman havası alıp ohh iyiki gelmişim diyerek ilerledim.

Ara ara durup ön keşifde fayda var, yol aşağı doğru gidiyor amaa ????, nitekim teksiniz... Önce tedbir.

İşte yolun sonuna geldik, yaklaşık 1500 Mt kadar ileri iyice diklaşerek yol bitti.

Bu yolu da geri dönüp orman içi ana yolda 6-7 km ilerledikten sonra...
Geçen hafta arka amortisorlere yaptığım modifikasyonu denemek ve birazda olasa değişik bir geçiş yapmak istedim.

45 Derece ile yavaş yavaş sağa toprak bankete doğru girdim.

Keşke bir fotograf asistanın olsaydı diye de hayıflanmadım değil. )

Neyse bu engelide kolyaca aştık ve yaptığım çalışmaların dogru ve sağlam oldugunu test etmiş oldum.
Buradan hafif yokuş yukarı bu güzel manzara eşliğinde ilerledim.

Yeşil yeşil kıvrıla kıvırıla giden yollar, ara ara çisenti, giripten yeni kurtulan bana ilaç gibi geldi. Temiz orman havası ve güzellik tüm stresimi almıştı.

Olayın perde arkası kahramanı olarak bir de kendi resmimi ekleyeyim dedim

Burada nefis paptyalar ve adını bilmedigim dağ çiçekleri vardı. Yada ben sadece papatyaları biliyordum.. anlaşılan bu çiçek konusunu kapatayım ben...

Resimdeki yolu takip edip tekrar bir ana orman içi yola ulaştım.

Önüme bir agaç çıktı. Yada ben ağacın önünemi çıktım neyse...

Dedim bu böyle olmaz... ya sen yada ben..

Agaç çürümüş, ikiya ayrıldı. Parçaları kenara toplayıp yolu trafige açtım ve ilerledim.

İnanın doğada geçirdiğim bu 2-3 saat resetledi beni, yeşile ve doğaya doymamıştım ve devam ettim...

Green Mile.. herhalde burası

Bu yolunda 2 km kadar ileride sonunu buldum. Ama inanılmaz güzel bir yoldu. Ve artık dönüş zamanı gelmişti.

Normal trafik ve hayata geri dönüş...
Zaman ayırıp orman içi gezimi izlediginiz için teşekkürler.
Hakan Irıklı

Slm..Mustafa Abi ..3 Gündür hastaydım..Pazar günü saat14:00da yeterrr diyerek yatakdan fırladım .Aklıma geldin ama bu saatde program yapan yapmıştır ince ince gezip eve döneyim dedim
Nasıl begendinmi ..gezimi...?

Senin -şartları fazla zorlamadan, rahatlama/stres atma amaçlı yaptığın- gezi tarzını her zaman beğenmişimdir Hakan...
Bu da çok keyifli geçmiş, fotoğraflardaki yeşil dokuya bakınca bu anlaşılıyor.
Sana katılmayı isterdim ama, Cumartesi sabaha karşı yatabildiğim için, Pazar günü çok geç kalktım.
Gelecek sefere...