Ynt: Yine Aynı Tartışma
Yaw anlamadım olayı. Herkes aynı şeyi söylüyor, uygulamada yöntem belirlenmesi kalmış geriye sadece. Araç sınıflandırmasının kriterleri belirlenmiş. Burada bir belirsizlik yok. Önemli nokta geziyi organize eden kişinin (gezenbilir sayfalarında başlık açılarak yapılan organizasyonları kastediyorum) sorumluluğun bilincinde olması noktası. Bu bilinçte olmanın kriterlerini belirlensin ve bu sayfalardan sadece bu kriterlere uyan arkadaşlar gezi organize etsin de denebilir.
- Parkurun ekip lideri tarafından iyi bilinmesi,
- Araçların donanımlarına göre kapasitelerinin iyi bilinmesi,
- ''hayır'' ya da ''pardon'' diyebilecek insiyatifin yürütülebilmesi,
- Katılımcıların üye olurken konvoy kurallarını okuduklarından emin olunması,
- Gezi düzenlenecek parkurun ve katılımcı listesinin tecrübeli yöneticiler tarafından incelenerek geziye belirli şartlarla onay verilmesi, aksi taktirde gezenbilir sayfalarından silinmeleri,
- Güvenli Off road yapılması ile ilgili kurallar listesinin hazırlanması,
- Gezi listesine olmadığı halde geziye davetsiz misafir olarak gelen kişilerin ekip lideri tarafından geri çevrilebileceğinin duyurulması,
-
Bunlar üzerinde düşünülebilecek cümleler sanırım. Benim önerilerim diyemiyorum ama aklımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.
Bu sayfalarda doğru ve çağdaş bir off road kültürü oluşturulamazsa, fazla uzun olmayan bir zaman içerisinde off road yapanlar istenmeyen kişiler olacaklardır. Bundan adım gibi eminim. Dostluk arkadaşlık, bunlar çok kıymetli kavramlar tabii. Ancak Bu işi, gerektiğinde bu kavramların da önüne almadan doğru zemine oturtmak mümkün değil bence.
Lütfen unutmayalım. Buradaki kaliteli topluluk bu işi ya doğru yere götürecek, ya da yanlışzakta kalmayalım...
diyorum