Ynt: Yine Aynı Tartışma
Günaydın herkeze;Bana özelden msj atanı ilkbaşda moderatöre,yani sizlere bildirecektim fakat hem ismi anlamsız harflerden oluşuyordu hemde özeline girdim hiçbir bilgi yoktu.Kısaca kendini bilmez birisi olduğunu tahmin ettim.Hazır bunuda belirtmişken,eğer mümkünse üye bilgilerinin mümkün olduğu kadar eksizsiz doldurulmasını talep ediyorum.
Gelelim yazdıklarınızla ilgili düşüncelerime,arkadaşlar dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok,şuan yazacaklarım lütfen yanlış anlaşılmadan tek tek okunsun.
1)Kişi veya kişiler eğer bir gezi düzenliyorlarsa+araçlarında da Gezenbilir veya bir kulüp stickeri varsa bunun sorumluluğunun bilincinde olmaları gerekiyor bunu hepimiz biliyoruz.Ama çok basit bir örnek vererek bunun önemini vurgulamak istiyorum.Kartepe gezisini az çok herkez okumuştur.Yaşanılan talihsiz bir temas sonucu,sonradan,Uğur abini aracındaki stickerden yola çıkan kişi,İSOFF gezisi olduğu ve her araçda İSOFF stickeri olmasına ramen Gezenbilire sırf bu olay için üye olup,ileri geri konuşup kayboldu.İşte o stickerlerin nekadar önemli olduğunun ufak bir örneği.
2)Tabikide düzenlenecek gezide, kimseye sen gelme veya gelemezsin denemez ve tabikide batan olacak,aracı bozulan olacak,bunlar işin özünde var ama donanımlı araçların keyifle batıp çıkmaları ve çekilmeleri ayrı birşey,grupda donanımsız olup grubun akışkanlığını sürekli bozmak ayrı birşey.Bunun için en basiti hiç uzatmaya gerek yok;2Adet konvoy lideri+yedekleri ve araç sınıflandırılması(Yani yıldız veya harf gurubu).3sene kulübümün İğne ada gezilerine katılamadım daha doğrusu almadılar,sebebi aracımda vinç+ o geziye uygun yıldız konumunda deyildim.Ama kimseye;Ya ben bu kulübün üyesiyim,aidat veriyorum,arabam LC diye birşey demedim zaten dedirtmezlerde.Gezi esnasında yaşanılan akşaklıklar belirli bir zaman düzeltilmeye çalışılır(arıza+lastik patlama vb)ama aslave asla konvoyun akışkanlığı bozulmaz.Buda kurallar başdan konularak olur.
3)Gelelim donanım konusuna,bazı kişiler;Benim donanıma ihtiyacım yok,ben işi biliyorum gibi laflar söylüyorlar.Öncelikle şunu söyliyim,yıllardır hayatı arazi ve offroad olmuş kişiler bile hala herşeyi tek tek gözlemleyip etrafındakilerle adam gibi tartışıp yeri gelince;Vaay ben bunu böyle biliyordum,meğer yanlışmış dediklerini duydum.Hiçkimse hiçbirşeyi kimseden daha iyi bilemez.Tecrübelerle sabitlenmiş bazı kurallar vardır bunlara kesinlikle uyacaksın,uymazsanda o grupda yerin olmayacak.Ayrıca eğer gezme amaçlı offroad yapacaksan ona uygun donanımla ve kişilerle gezeceksin yok ben gerçek offroad yapıcam diyorsan ona göre bütün ekipmanın hazır olacak ve o tarz donanımlı araçlarla gezeceksin.Ben hard offroad da yanımda bırakın standardı,yarı donanımlı araç bile istemem.Neden bütün gün o kişinin batıp çıkmasıyla uğraşıp günümü zehir edeyim.
Şimdilik bu kadar arkadaşlar,bunlar şahsi fakat çoğunluğu tecrübelerle kanıtlanmış bilgilerdir.Uyup uymamak gibi bir zorunluluk yoktur ama uyulduğu taktirde başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
Saygılarımla
Tuğsan MORAL