Yokuş Aşağı İnerken Fren Problemi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taksi84 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,163

taksi84

Kamp II
Yer
istanbul eyüp
Selam bu benim aldığım ilk arazi aracım ve şöyle bir sorun yaşıyorum bazen çok dik bir rampa inerken ayağımı fren pedalını üzerine yavaş basmama rağmen sanki abs devreye girermiş gibi inceden bir ses (abs motor sesi gibi) geliyo ve fren pedalı bayağı aşşaga düşüyo sanki pedal yokmuş kadar oluyo , bu arada ön ve arka balatalarım yeni daha 5 bin km oldu bu konuda bana yardımcı olabilecek abilerimiz varmı hepinize şimdiden teşekkür edrim saygılar

Etiketler

Ynt: Yokuş Aşağı İnerken Fren Problemi ?

Öncelikle şu söyliyim fren pedalı düz yolda mesela kırmızı ışıkta durdunuz yine ayagınız altında dibe dogru agır agır dayanıyormu??

ilginize teşekkür ederim fren hidroliği tamam düz yoldada pedal tam aşşa düşmüyo bazen rampada

arac size bu durumu yaptıgında ayagınızı frenden cekin tekrar basın pompalayın durum düzeliyormu 2. yada3. pompada fren yerine geliyormu onu gözlemleyin bu sekil olay varsa fren merkezi içindeki kauçuk lastık parcalardan yapar fren merkez tamir takımı da denir ismine degişmesi gerekir aracınız 98-00 model aralıgında sanırım ihtiyarlıktan degil yanlış yag ilavesinden gibi görünüyor tekerleklerde de benzer lastik parcalardan var onlarıda gözden gecirin içindeki tüm yagıda boşaltıp yenilemenizde fayda fayda var frenler dogal olarak tekerlek kısımlarında fazla ısınırlar ,bu ısı degişimleri zamanla içerisinde su oluşumunada sebebiyet verir ,isterseniz en az masraflı olan bu yolu deneyip yagı komple degiştirip bir deneyin olmassa ,merkeze el atarsınız 4. levent oto sanayide yol kenarında frenciler var birde isim veriyim emniyet fren servisi fahri-mehmet usta merkez tamiri yapıyorlarmı bilmiyorum fakat fren üzerine her şey var kendileri yapmasa yol gösterirler dogru bılgiyi alırsınız.

iki ay önce el fren teli sıkmasından dolayı suziki yetkili servisinde fren hidroliğini ve teli değiştirdim ben taksi şöförüyüm pedalı pompaladığımda sertleşme oluyo ben ya vestanauzun tamir takımların dan şüpheleniyorum yada fren balatalarım orjinal değil ondan şüpheleniyorum tuttuğunda tam tatminkar değil arka leylek gibi havayakalkıyo

balatalardan kaynaklanan bir sorun değil oguz beyin dediği gibi fren merkezlerinin lastikleri aşınmış yada bozulmuş olabilir siz yinede bir kontrol ettirin derim yoksa disklere zarar verirsiniz

ilginize teşekkür ederim ilk işim tamir takımlarına baktırmak olucak,cevap verme lutfunda bulunan arkadaşlarıma teşekkür eder saygılar sunarım

bence bir anönce baktırmnızda yarar var yoksa benim gibi disklere zarar verirsiniz ve cebiniz yanar bu araçların bir takım disklerinin fiyatı 400-700 tl arasında değişiyo ve çok kolayda bulunmuyo 1 ay beklmek zorundasınız

teşekkür edrim zaten diskleri 2,yada 3 ay önce bi torna yaptırmıştım pzt hmen sevise baktırıcam ilginize teşekkür edrim

taksi84' Alıntı:
teşekkür edrim zaten diskleri 2,yada 3 ay önce bi torna yaptırmıştım pzt hmen sevise baktırıcam ilginize teşekkür edrim

Selamlar tekrar sorunun anamerkezde değil eğer düz yolda fren pedalın normalse anamerkezde sorun yok. aracınız resimdeki suzukimi?? Sorun vestinhauzda eger aracın dızelse vakumda da problem olabılır. Bu arada senın sorununun fren diskleriyle falan alakası yok korkma. birde söylemişsinki balatalarım orjinal falan değil tamamıyle alakasız bir durum merak etme.

Ayni sorun bendede var. Fren ana merkezini degistirdim yine ayni.
Pedal sonuna kadar bosa iniyor.yalnizca rampa asagi yapiyor. Hala cozum bulamadim.:smiley:

vosdost' Alıntı:
Ayni sorun bendede var. Fren ana merkezini degistirdim yine ayni.
Pedal sonuna kadar bosa iniyor.yalnizca rampa asagi yapiyor. Hala cozum bulamadim.:smiley:

anamerkezın rampayla ve duzle alakası yok zaten. eger anamerkezınız bozuk olsaydı duz yoldada aynı seyı yapardı. Eger fren pedalınız sürekli düşükse havaları düzgün alınmamıştır. Tabi aracınızı görmeden yorum yapıyorum , aracınızı görürsem daha sağlıklı bilgi verebilirim.

aracım resimde görünen araç her lestikten tek tek havasını aldırdım ben de hava yapmasından şüpheleniyorum ama onun için bazen araç çalışırken hirdoliği koyduğum kutunun kapağını açıyorum frenin bir kaç kez pompalıyorum sanki pedal sertlşiyo gibi oluyodu şimdi kemerden geliyorum bügün yine aynı işlemi yaptım sanki faydası olmadı ama şu var 40 yada 50 gidiyim yine aracın durması 6 ile 10 metre arasını bulu yo bende takside fiat albea kullanıyorum onda abs yok sanki o bundan daha kolay duruyo gibi anlamadım bu işten bişey

Freni cuk uzun sure kullandiginiz zaman bu sorun ortaya cikiyor.
Ve freni 10 dakika kullanmayin sorun ortadan kalkiyor.
Balatalarin sismesi gibi bir durum olsa pedal dusmek yerine yeterinden fazla siser ve tutmaz.
Bu durum benim aracta 1 saat 3 viteste fren kontrollu inislerde ortaya cikiyor.10 dakika fren kullanmayinca fren duzeliyor.
Ustanin birisi ana merkez lastikleri isiniyordur.ve kacirmaya basliyordur dedi.

Ve ana merkezi bu sorun yuzunden orjinaliyle degistirdim yine ayni.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR