Yokuş Aşağı İnerken Fren Problemi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taksi84 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,165
Ynt: Yokuş Aşağı İnerken Fren Problemi ?

şu an aynı problem varmı ana merkezi kaça değiştirdiniz ? :D ve aracınız vitaramı ? markayı sormamın sebebi bu arçlarda bu sorun kronikmi ? aracımı yetkili servise götürmeyi düşünüyorum ama gereksiz yerede para harcamak istemiyorum acaba bu sorunu bizden başka yaşayan varmı merek ettim doğrusu

Etiketler

Aracim 92 model 110 defender karavan.
Fren merkezi 140 civari orjinal olani.

Ynt: Yoku? A?a?? ?nerken Fren Problemi ?

Insallah cozersiniz. Sizin sorunla benimkisi ayni. Cozunce haber veririmisiniz.

bende de sizdeki aracın 4cyl. olanından var. malum karadeniz yollarında 30 dakika içerisinde 0 rakımdan 1500 mt. civarı rakımlara çıkıyorum ve bu çıkışların mutlaka inişleri olmakta.çok sert kullanımda dahi herhangi bir fren problemi ile karşılaşmadım. bence kronik bir sorundan çok aracınızın fren sisteminde bir arıza olsa gerek.konuya yazan diğer arkadaşlar gibi bende sorununuzun fren merkezlerinden yada ana merkezden kaynaklanabileceğini zannetmekteyim.ısınıncada aynı sorunu yaşatabilir.birde ön bilyalarınızı bir kontrol ettirin derim.bozuk bilyalar da tecrübe ile sabit frenajı etkilemekte.iyi bir frenci sorununuzu çözer bence . bunun için aracınızı satmayın. teşekkürler iyi forumlar.

arkadaşlar ilginize teşekkür ederim dün aracımı ist.kasımpaşadaki özdoğan yetkili servisine götürdüm bizzat oranın sahibi ve usdta başı olan beytullah bey aracımı 10 km kadar test etti frenleri denedi aracımda frenle ilgili bir problem olmadığını bu araçlarını fren pedalının yumuşak olmasından dolayı bende öyle bir izlenim bıraktığını söyledi yaniçok şükür aracım normalmiş ben iki araç kullndığım için bana öyle geliyormuş ,bu konuya ilgi gösterip cevap verme nezaketinde bulunan arkadaşlarıma ( abilerime) teşekkür eder saygılar sunarım

2001 1.6 5 kapı otomatik Vitara JLX kulanıcısıyım
Balatarın sert olması nedeniyle diskin aşındığını,
arka kampanadaki balataların ise düzensiz aşınıp bittiğini öğrendim.

İstanbul Servis parça fiyatı olarak
Ön disk takımı : 556 tl
Ön balata takımı : 268 tl
Arka balata takımı : 183 tl
Toplam :1007tl

Avrupa yakası (gezenbilirde) yer alan parçacıda fiyatı
Ön disk takımı : 180 tl (taiwandan ithal)
Ön balata takımı : 60 tl (taiwandan ithal)
Arka balata takımı : 110 tl (taiwandan ithal)
Toplam : 350 tl

Anadolu yakası (gezenbilirde) yer alan özel servis fiyatı
Ön disk takımı : 150 tl (fransadan ithal)
Ön balata takımı : 75 tl (fransadan ithal)
Arka balata takımı : 115 tl (taiwandan ithal)
Toplam : 340 tl

Anadolu yakası parçacıda fiyatı
Ön disk takımı : 80 tl (ithal)
Ön balata takımı : 60 tl (ithal)
Arka balata takımı : 30 tl (ithal)
Toplam :170 tl

Hepsi de verdiği parçada sorun olduğunda değiştirme garantisi veriyor.
Bu fiyat farkı normal midir?
İşçilk ortalama ne kadardır.

Sizlerin tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
vulas54

Çevrimiçi üyeler

Geri