Yol - da

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 379
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,343
Ynt: Yol - da

Yusuf son resim Led Zeppelin in Stair way to heaven(cennete merdiven) şarkısından esinlenerek yapılmıştır,bu şarkı gelmiş geçmiş tüm zamanların radyolarda en çok çalınan şarkıdır.
 

Etiketler
Ynt: Yol - da

Kazbegi Yolu/Kuzey Gürcistan

IMG 1499p2 001
 


Ynt: Yol - da

Tam dediğin gibi,iyi cesaret.Ayrıca son yıllarda ki olayları baz alırsak geçtiğin sınıra uymuş gibi.

Kazbegi Yolu/Kuzey Gürcistan,bana göre ölene kadar gidebileceğim bir yol,harika.
 

Ynt: Yol - da

Arkadaşlar bu yol fotoğrafıda daha öncede bahsettiğim bisikleti ile Japonya ya diden Gürkan Genç in Güney Kore yi geçerken çektiği fotoğraflardan.


Güney Kore'nin bu kuzey kısmında her ne kadar yol asfalt olsa da ben çok yavaş yol alıyorum. Sebebi ise doğa. Arkadaşlar doğanın hiç görmediğim renklerini ilk defa ben bu ülkede gördüm. Kahvenin, kızılın, yeşilin kaç tonunu gördüm. Her seferinde minik patikalar bulup o manzarayı tepeden çekmek istedim ama her zirveye vardığımda bir askeri kampa geldim. Ne fotoğraf makinasını cebimden çıkartabildim ne de herhangi bir talepte bulundum. Zaten hemen geri dönmemi istediler


[attachment=1]



Yolun tamamı ağaçlarla örtülmüş, benim hızım da 10 km falan. Uzun ince bir yoldayım'ı söyleye söyleye pedalladım bu güzel ormanlık alanda. Sağda solda tek tük gördüğüm şişeleri ve atıkları da arkamdaki boş poşete koyarak şehirde hepsini geri dönüşüm kutularına attım. Ve hala bu alanlar içinde pedallamaya devam ediyorum. Önümüzdeki günlerde Kore'nin en yüksek noktasına tırmanış yapacağım. : ) Kar düşmüş dağlara, mazarayı kaçırmayalım. :D


http://dogaicinpedalla.blogspot.com/

Grkan gen kore
 



Ynt: Yol - da

Bu bayram yol fotoğrafı çok olur dedim bekledim ama İnsel ve Seyr-ü Zafer dışında pek yoktu.Şimdilik yalnızca İnsel in(Ömer Osak) gezisini koyuyorum.Sanırım Ferhat biraz yol fotoğrafı koyar.

[attachment=1]

[attachment=2]

73829 457305518923 622643923 5674045 3353834 n


IMG 0749k
 




Ynt: Yol - da

Arkadaşlar bir çoğumuzun farketmediği,ilk gördüğümde utanıp görmemiş gibi davranarım dediğim bir sayfa gördüm.Okumaya başladıkça işin öyle görmemezliğe gelecek gibi bir sayfa olmadığını farkettim,bir şeyi daha fark ettim tanıdığım hemen hemen herkesin bu sayfayı farketmediği.Söylenecek çok sözün olması ama zaten herkesin bunu kendine söyleyeceğini umduğum bu sayfayı umarım hepiniz okursunuz.

Bu bölüme ait olmadığını düşüneceğiniz fotoğraflar olabilir ama bu konuyu açtığımda sizi yola çıkmaya teşvik edecek herhangi fotoğraf,obje olabilir demiştim işte bu trajik fotoğrafların bir kısmı o kategoridedir.

Bu geziye emeği fikri geçen herkese teşekkür ederim.Sayfalarına hiçbirşey yazamadım :-\ ,üstüne üstlük bu arkadaşlar şimdi yeni bir proje hazırlığında.


[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Gezenbilir kars projesinden 1


Gezenbilir kars projesinden 2


Gezenbilir kars projesinden 3


Gezenbilir kars projesinden 4


Gezenbilir kars projesinden 5
 




Ynt: Yol - da

Peki bu bu yardımı kime,kimlere ve nasıl yaptılar.

Gezenbilir’ in yüreği sevgi dolu üyeleri ve destekçileri,

Aylar öncesinde off road grubundan bir iki arkadaşımın Kars’ a gezi düzenlesek mi fikrinden bugün çok keyifli bir proje çıkardık ortaya. Kars’ a gezi düzenleyelim, oraya gitmişken de eli boş gitmeyelim. Oralar uzak köylerimiz, bizim orada geleceğe umutla bakan öğrenci kardeşlerimiz var. Yüreklerini ısıtamazsak da ayaklarını ısıtalım onlara birazcık da olsa destek olalım istedik. Önce bir okul ile başladı. Sonra dedik ki biz yüreği sevgi dolu kocaman Gezenbilir ailesiyiz, bir okul bize yakışmaz. Bunun üzerinde Kars’ ta Arpaçay, Digor, Sarıkamış, Gölbaşı ilçelerinde, Ardahan’ da Göle ilçesinde toplam 5 okulda 413 kardeşimizin öğretmenlerine ulaştık.

413 kardeşimizin yardım ihtiyacını belirledikten sonra en zorlu kısım başladı. İsimler ve kardeşlerimizin ayak numaraları, bedenleri öğrenildi. Bu miniklerin ayaklarını ve bedenleri sıcak tutabilecek bot ve montlar araştırıldı. Alım yapılacak firmalar incelenip telefonlar edildi. O kadar heyecanlı bir koşuşturmaca vardı ki, herkes daha iyisi olsun diye can atıyordu. Gezenbilir anasayfasında duyuru yapıldı ama asıl hummalı çalışma proje yönetim sayfasında yapılmaktaydı.
Tüm bu aşamalarda projede görev alan arkadaşlarımızla binlerce kez mesajlar yazıldı tartışmalar yapıldı. Bu projeyle yatıp bu projeyle kalkıyorduk. Çok sabah hatırlıyorum ki bu projenin fikir babası Burak arkadaşımızın telefonuyla başlamışımdır güne Smiley

Tüm bu koşuşturmacalar devam ederken gün geldi ve biz malzemeleri Kars’ ta ki bir depoya ulaştırdık. Proje bitiş tarihinden bir hafta önce depomuzda 413 tane kardeşimiz için bot, mont, çorap, çamaşır, diş fırçası ve macun, çanta, şapka ve en güzeli çikolatalar ile şekerlemeler hazır haldeydi. Ayrıca da cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz kardeşlerimiz Ata’ mızın bize bahşettiği bu özgürlüğü her daim hatırlasınlar diye Atatürk Bayrağı, maskı ve Türk Bayraklarını da yanımızda götürüyoruz. Kardeşlerimiz şanlı bayrağımızın dalgalandığı gökyüzünün altında yetişsinler diye.

Sıra yollara düşmeye gelmişti. 13 Mart’ ta İstanbul, Ankara ve Antalya’ dan araçlarıyla yola çıkacak olan arkadaşlarımın hepsi heyecanla yollara koyuldular. Ben de Pazar öğlen vardım Kars’ a. Havaalanında beni bu projenin en emekçi üyesi Tarık ve eşi Neslihan karşıladı bizi. Bir iki saat sonra da tüm ekip toplandı öğretmen evinde. Sonrasında el birliğiyle çantalar hazırlandı dağtım için. Ertesi gün de malzemeleri yükleyip kamyona başladık dağıtıma. Bu kısımdan sonrasını anlatmayacağım. Onları fotoğraflar eklendikçe sizler kendiniz göreceksiniz. Çünkü hislerimizi ancak fotoğraflarda ki mimikler anlatabilir.

Bu projenin fikir babaları ve proje yönetimde olan arkadaşlarım Burak Akkan, Cihan Ülker, Ahmet Öztürk, Faruk Kayhan, Tarık Yılmaz ve Mustafa Kemal Güner Bey arkadaşlarıma, projemizi hayata geçirebilmemiz için bize ön ayak olan Rottweiler Irk Derneği ve Esra Akeroğlu arkadaşıma gönülden teşekkür ederim. Projeye bu ekiple başlamıştık. Fakat Kars’ a gittiğimizde gördüm ki bizden daha fazla çaba sarfeden Fako Amca ve Tarık’ mış aslında. Ayrıca bu ekibe Mete Bey, MKG ağabeyimizin sevgili eşi, kuzucuğum Fundacım, Ufuk ağabey, Sedat, Mehmet Ali ve Hilal de dahil oldular. Bu ülkenin geleceği olan kardeşlerimize bir nebze de olsa destek olmamıza yardımcı olan bu ekiple çalışmak inanılmaz keyifliydi. Birlikte endişelendik, birlikte sabırsızlandık ve sonunda birlikte başardık.

Bu başarıya ulaşmamızın en önemli kısmını oluşturan ise değerli üye ve destekçilerimiz. Siz gönlü sevgi ve umut dolu destekçilerimiz olmasaydı bu proje bizim için sadece güzel bir hayal olarak düşüncelerimizde kalacaktı. Çok kısa sürede maddi ve manevi desteği temin etmiş olmamız bize çok büyük umut bahşetti. Tüm Gezenbilir ailesine çok çok teşekkür ediyorum. Bu ailenin bir parçası olmak gurur veriyor insana Smiley

Tüm bu proje ekibinin dışında gerçekten minnet duyduğum birileri daha var. Okan Tozun ve kameraman arkadaşım Ercan. Yaban Tv projemizin en büyük destekçisi. İzci programının yapımcısı olan Okan Tozun ve kameraman arkadaşım Ercan da bizimle birlikteydi orada. Geliş amaçlanın farklı olmasına rağmen onları da daha ilk dakikalarda ekibimizin bir parçası olarak görmek gurur vericiydi. Her ikisi de yeri geldiğinde kamerayı mikrofonu bırakıp işlerin ucundan tuttu. Ercan’ ın kamerayı kenara bırakıp kamyonu yüklerken elinden süzülen kanlara rağmen çalışmaya devam ettiği anları hiç unutmayacağım. Her ikinize can-ı günülden teşekkür ediyorum.

Şu an dönmüş ve böyle bir projede yer almış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Muhtemelen de birkaç hafta suratımda kocaman bir gülücükle dolaşmaya devam edeceğim. Fotoğraflar eklendikçe eminin sizde ortak olacaksınız duygularıma Smiley

Seval DUBAN



[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]



http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52398.0

Gezenbilir kars projesinden 7


Gezenbilir kars projesinden 8


Gezenbilir kars projesinden 10


Gezenbilir kars projesinden 11


Gezenbilir kars projesinden 13
 



Ynt: Yol - da

Yapılan en güzel yol olmuş . Bu YOL - DA olmak lazım .
Bu yollar ,bizi birleştirmek , bizi BİZ yapmak için .... :smiley:
Düşünen ,katkıda bulunan ,emek veren ve gerçekleştirenlere
can-ı gönülden şükranlarımı sunarım .
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst