Yol ve Tavan Bilgisayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KARKADİL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,827

KARKADİL

Ana Kamp
Yeni bir araç aldım 5.2 v8 aldığım araçta bir sürü problem var en önemlisi yol ve tavan bilgisayarı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Yol ve Tavan Bilgisayarı

Hayırlı olsun ne kadara aldınız model, km si ? bende bu gün yarın bir 5.2 alıyorum, birde noter/trafik masrafınız ne tuttu?

noter 70 tutuyor.. trafik sigortasıda değişiyor ama ortalama 280 290 tl. zj alacaksanız dikkatli olun bence..

1994 MODEL VE 137 000 BİN MİLDE 2007 TRAFİK ÇIKIŞLI ALDIĞIM RAKAM 9500 YANLIZ 4000 MASRAF YAPTIM MUAYYER OLDU TAM BİNECEĞİM ŞEKİLDE SEN SEN OL ÇOK İYİ ARAŞTIR YOKSA ÇOK MASRAF YAPARSIN. ARKADAŞLAR BENİMKİ ÇOK YAKIYOR GAZDA 50 TL KOYDUM 70 KM YAPTI BUNUN GAZINI EN İYİ NEREDE AYARLATIRIM VE AYNI ARAÇTAN OLANLAR NE YAKIYOR.

KARKADİL' Alıntı:
Yeni bir araç aldım 5.2 v8 aldığım araçta bir sürü problem var en önemlisi yol ve tavan bilgisayarı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

ne bilgisi?
biliyormusun diye soruyorsanız evet var biliyoruz...
ne yakıyor diye bi sürü mesaj var biraz siteyi kurcalayaın...

Arkadaşım ,aracı aldıktan sonra fikir edinmek istiyorsun bence biraz geç değilmi.İkincisi 1994 model bir araç 2007 trafik çıkışlı olamaz olsa olsa vilayet dışına satıldığından dolayı 2007 tescil tarihi olabilir.yinede hayırlı uğurlu olsun 9500 e alınan araca inşallah bir 4000 tl daha harcamazsın.

ARKADAŞLAR BU YAKLAŞIMINIZ PEK HOŞ OLMADI BOSTANCIDA Kİ NEREDEYSE TÜM USTALARA GÖSTERDİM MASRAFLARINI DÜŞTÜM O ŞEKİLDE ALDIM ARAÇ YURT DIŞINDAN GELME 2007 TRAFİK ÇIKIŞI ONDAN MOTORU VE ŞANZIMANI MUAYYER AYRICA BU SİTE BİLGİ ALMAK İÇİN YOKMU İYİ BİR USTA TARİFİ ÇOKMU ZORDU ŞU AN İTİBARİ İLE SAOLUN !!!!

KARKADİL' Alıntı:
ARKADAŞLAR BU YAKLAŞIMINIZ PEK HOŞ OLMADI BOSTANCIDA Kİ NEREDEYSE TÜM USTALARA GÖSTERDİM MASRAFLARINI DÜŞTÜM O ŞEKİLDE ALDIM ARAÇ YURT DIŞINDAN GELME 2007 TRAFİK ÇIKIŞI ONDAN MOTORU VE ŞANZIMANI MUAYYER AYRICA BU SİTE BİLGİ ALMAK İÇİN YOKMU İYİ BİR USTA TARİFİ ÇOKMU ZORDU ŞU AN İTİBARİ İLE SAOLUN !!!!

Diger mesajina verdigim cevaba da yazdim. Once su buyuk harf ile yazmayi birak.

Ondan sonra VIC Over Head ile ilgili sorunun nedir onu soyle.

ben bu araç hakkında çok şey bilmiyorum ama çok büyük hastayısım bu aracın bu dediğin yani yazdıkların nedir bilmem benim sorunum gazda çok fazla yakıyor araç ve yol bilgisayarı farları açınca arka tanpon üstünü gösteriyor sanırım iki tarafta kırmızı yanıp sönüyor ama sadece farları açınca bide crus control çalışmıyor sanırım. teşekkürler.

KARKADİL' Alıntı:

bu soruyu soruyorsunuz...
bu sitye niye yazı yazıyorsunuz çünkü bişeyler okumuşsunuz, burada bu araçları bilen birileri olduğunu görüyorsunuz...
e peki bunları görüp te bu soru böyle yazılırsa ne cevap bekliyorsunuz ki, illa 2. bir soru mu sormamızı...
sorununuz neyse yazın cevaplayalım...

örneğin;
yol bilgisayarı mil gösteriyor, yada şöyle bir sorun var gibi?

ne yazmışsınız, bilgisayar bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim demişsiniz...

cevap: var...

KARKADİL' Alıntı:
ben bu araç hakkında çok şey bilmiyorum ama çok büyük hastayısım bu aracın bu dediğin yani yazdıkların nedir bilmem benim sorunum gazda çok fazla yakıyor araç ve yol bilgisayarı farları açınca arka tanpon üstünü gösteriyor sanırım iki tarafta kırmızı yanıp sönüyor ama sadece farları açınca bide crus control çalışmıyor sanırım. teşekkürler.

bakın gaz sistemleri ile ilgili en az 30 başlık ve 100lerce mesaj var, bi göz gezdirin eğer aradığınız cevapları bulamazsanız yani daha önce böyle bir sorun yazılmadıysa elimizden gelen paylaşımı yaparız...

amacımız sizi tiye almak, kafa bulmak, kızdırmak, dalga geçmek falan değil...yazdığınız yazıları tekrar okursanız ne dediğimi anlayabilirisiniz...

en büyük problem de şu,
bu aracı alan yada almayı düşünen herkez 2 satır yazıyı okumadan aynı soruları yazıyor, hemen hemen hergün ne yakar, ne yakmalı gibi sorular var...
lpg sisteminizi iyi bir ustaya gözden geçirtin, bulunduğunuz şehirde atikeri büyük hacimli araçlara en fazla uygulayan kim var onu bir araştırın ilk önce, çünkü tecrübe çok önemli bu işlerde...
izleyeceğiniz adımlar...
motor yağı
filtreler (hava-yağ)
bujilerinizi deiştirin..
lpg filtresini değiştirin...
bu şekilde aracınızın normal olduğundan herşeyden önce emin olun daha sonra bu ustaya gidip sisteminizin kontrolünü ve ayarını yaptırın...

aslinda elinin hamuru ile sanayi sanayi dolasan bir ogrenciyim fakat soyledigininz sorun arka park veya fren lambalarinda bir ariza olduguna işarettir. ampullerinizi kontrol ettirin. yakıtıda takma ben benzinli sürüyorum ;)

az önce raif ustayla konuştum halledebileceğini söyledi bana pazar günü gideceğim yanına inşaallah yakıtı düşünme yazdınız nasıl düşünmeyim 120 gaz 100 benzin yaptığım kilometre 152 km nasıl düşünmeyim benim aslan bir fil sürüsü kadar yiyor. off off

''mjeliada''benzinde yakıt sarfiyatın nedir? bende benzinli kullanıyorum son ölçdüğümde 700'ü buluyor ş.içinde......aracım 98 model ,orjinal km.side çok düşük ve bakımlı....

Merhaba arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun... Biraz sitem etmişsin gibi geldi ama, Şunu bilki ben bu sitedeki değerli insanlar sayesinde ve o insanların önerileri sayesinde müthiş bir keyifle kulandığım 97 zj mi aldım burada hepsine teker teker teşekkür ediyorum beni doğru yönlendirdikleri için senin soruna gelince bire bir ölçtüğüm kadarıyla benzinide tüpüde doldurdum 100 mil gittim her ikisi ilede tüpde inanan olurmu bilmiyorum ama 40,20 tl ile 164 km (103 mil) 100-110 KM süratla bence müthiş otobanda daha sonra gene doldurdum şehir içinde 102 mil yapıp 64,55 tl gaz yaktığını bizzat test ettim. Benzine gelince 70-80 krş arası yakıyor kickdown yaparsanki ben arada dayanamayıp motor sesini duymak istiyorum 1 tl ye yakın yakıyor BENZİNDE... Şunu söylemeyi bir borç biliyorum ben Amerikada okudum amerikaların arabaya nasıl bindiklerini çok iyi biliyorum eşeğe biner gibi binerler 2 yılda arabayı pert edip yenisini alırlar çünkü araba ucuz heleki amerikan arabaları 4 bin tl masraf ettim diyorsun inşallah başka birşey çıkmaz motorlarını çok iyi araştırdım motorlarında herhangi bir kronik sorunu yok şanzumanları müthiş tek zayıf noktaları ÖN ŞAFT!!! Malesef bu kronik onun dışında sana sorun çıkartmaz dediğin gibi bir araba ise, yol bilgisayarlarına gelince ben bilgisayar mühendisiyim bu işlerden anlayan bir arkadaşım var onunda zj si var 96 model elektironik mezunu senin formu beraber yazıyoruz desem yalan olmaz :smiley: ortak kararımız şudur:
eğer stoplarda arka sinyallerde sorunun yoksa kontrol etiğinde yanıyorsa bir temassızlık vardır en iyi ihtimalle basit bir işşilik... Bol çamurlu günler. Şunuda unutmaki buradaki insanlar sorduğun olayları bire bir yaşayıp deneyimlerini paylaşanlardır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR