Yoroz Burnu Deniz Feneri; Çarşıbaşı - Trabzon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amiral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,286

amiral

Kamp I
Yer
TRABZON
Dört kuşak denizciye yol gösterdi
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Burnu’ndaki Işıklı Feneri, 117 yıldır denizcilere yol gösteriyor. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü’ne ait fenerde işçi olarak çalışan Salih Zeki Bozoklu, fenerin Osmanlı Devleti tarafından 1886’da Fransızlara yaptırıldığını, 2 yıl haricinde faaliyetine ara vermeden çalıştırıldığını anlattı. Babaannesinin babası Mustafa Birinci’nin fenerde görev yaptığını söyleyen Bozoklu, fenerin, 1916-1918 yılları arasında 2 yıl boyunca bakımsızlık nedeniyle kullanılamadığını, yapılan bakım onarımın ardından yeniden faaliyete başladığını öğrendiğini ifade etti. Bozoklu, şöyle konuştu: “Mustafa Birinci’den sonra 1927’de göreve getirilen dedem Salih Bozoklu 1964’de emekli oldu. Dedemin yerine aynı yıl babam Abdullah Bozoklu işe alındı. 1991’de babam emekli olunca Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü beni işe alarak, feneri çalıştırmakla görevlendirdi. 4 kuşaktır feneri biz çalıştırıyoruz. Benden sonra bu göreve kim getirilir bilemem.” Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ise Işıklı Feneri’nin bir süre önce tescil edilerek, tarihi eser kapsamına alındığını kaydetti.

08210009.jpg

Ynt: Yoroz Burnu Deniz Feneri; Çarşıbaşı - Trabzon

yoroz feneri Trabzon Çarşıbaşı ilçesi
mevkii Fener köy köy ismide burdan almıştır.
umarım size yeterince bilgi verebildim (yugun) yücel bey

08200021.jpg

Sayın Amiral ne yaptınız böyle,bu nasıl bir yer ,hobilerinden biri deniz feneri fotoları ve objeleri olan biri olarak hiç sevinmedim bu işe,sanırım herkes sizi tanıdığına pişman olacak :D
Aramıza hoş geldiniz diyorum, ARAMIZA diyorum çünkü sanırım bu sene yanınıza birçok karavancı gelecek.

Amiral bey aramıza hoşgeldiniz. Manzara nefis. Ben de bu manzaraları hiç kaçırmak istemem.
Arkadaşlar ne dersiniz fenerin bahçesi tam bir kamping gibi değil mi?

O fotoğraf 2005 senesinde çekilmiş acaba aynı güzellikte duruyormu oralar bu arada sayın Amiral fenerin ışığını 1 kere yaktı kapadı sonrası gelmedi ne oldu acaba fener bir 2 yıllık bakıma dahamı girdi acaba :D

arkadaşlar yoroz feneri aynı duruyor özel izinle giriliyor, kıyı emniyetinden izin almak gerekiyor.
eskiden içinde fenerde görevli olan kişiler oturuyordu, bize tahsis edildiği zaman içi boştu bakım yapılıyordu,
koruma görevlisi mevcut , yanında doğasını bozacak ,başka çalışmalar olmamıştır.
izinsiz girilmiyor onu belirtmemde fayda var çalışma yapacağımız zaman kıyı emniyetinden izin alıyoruz
ordaki çalışmamızda lighthouse çalışmaları vardır Amatör telsizcilikde deniz fenerlerinde olan telsiz muhaberesi yapıyoruz dernek olarak(TA7KA) TRAC Trabzon şübesi
Trabzonda TRAC TA7KA olarak contest lere yaışmalara katılıyoruz bu nedenle lighthouse çalışmalarıını fenerde yapıyoruz.
mecburen izn alıyoruz izinsiz fenere kimseyi koymuyorlar giriş için izin almak gerekiyor. izin verilmesede fenere dışardan bakmak da çok daha güzel .

08200003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR