Yükseltme Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cesare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,343

Cesare

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhabalar
98 model Cherokee xj (country) mi 2 inç yükseltmek istiyorum.Acaba yükseldiği belli olur mu?Yoksa daha mı fazla yükseltsem.

Etiketler
Ynt: Yükseltme Kiti

2 inch nerde kullanacağınıza bağlı olarak yeterli olabilir. 5 cm e denk gelir ve illaki yükseldiği belli olur.

lastikleri de değiştiriseniz 1 inc de lastikten kazanırsınız, oldu 7-8 cm civarı...

aynı model araç kullanıyorum.bende de 2" var.kesinlikle belli olur.tavsiye ederim.
lastik ebadı ne kullanacaksınız?

bak sana benim araba örnek :
[attachment=1]

20032010246.jpg

merhaba 2'' yükseltme yapmak için neler yapmak gerekiyor ayrıca lastik ebatını kaç yapabiliriz

hebelub' Alıntı:
merhaba 2'' yükseltme yapmak için neler yapmak gerekiyor ayrıca lastik ebatını kaç yapabiliriz

Normalde iki inch olarak satilan kitler aslinda 1 3/4 dur yaklasik 44 mm. yulkseklik saglar ve direk helezon takozunun degistirilmesi ile yapilir. Bundan daha yukarisi aracin dinamiklerini bozar. Daha yuksege cikmak icin profesyonel ve pahali kitlere ihtiyac duyulur. Her ne kadar bu kitler Amerikada 400 600 dolar arasinda olsa da maalesef Turkiye ye getiren iki uc firma var ve tekel olduklarindan 2000 dolara yakin paralar istiyorlar. 58 dolarlik kite get kitine 420 TL istiyecek kadar yuzsuz olani da var.

2 inc ile yanlis hatirlamiyorsam 30*9.5 lastik takilabiliniyor

merhaba Türkiye ve Almanyada bildiğiniz profesyonel yükseltme kiti satan yerleri belirtirseniz çok sevinirim saygılar

hebelub' Alıntı:
merhaba Türkiye ve Almanyada bildiğiniz profesyonel yükseltme kiti satan yerleri belirtirseniz çok sevinirim saygılar

Ne kadar yukselteceksin ? Ona gore yer yada ozel yapim tavsiye edecegim.

4,5" yükseltmeyi düşünüyorum fakat maliyetine göre 2" te olabilir birde malzemeleri almanyadan getirtebilirmiyim gümrüğe takılırmı tse yok diye bir sorun olurmu ayrıca akrabam almanyadan alıp kargo ile gönderebilirmi bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

hebelub' Alıntı:
4,5" yükseltmeyi düşünüyorum fakat maliyetine göre 2" te olabilir birde malzemeleri almanyadan getirtebilirmiyim gümrüğe takılırmı tse yok diye bir sorun olurmu ayrıca akrabam almanyadan alıp kargo ile gönderebilirmi bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

4.5 cok yuksek bir deger

Bayagi bir malzemenin degismesi lazim

Ust kollar
alt kollar
trak bar
Pitman arm
Linkler

Almanya da kargo ile gonderilmesi sorun yaratabilir gumrukte cunku kitin icinde yay amortisor gibi malzemeler var. Aracta yolcu yaninda daha rahat olur

Ikinci olarak neden 4.5 inch ?
Asil soru bu

4.5 oldugu zaman arac tam anlam ile off road olacak. Eger tek arac ise bu buyuk handikap olur.

O yuzden amac ne ?

Bunu ogrenelim ki ona gore bir sey tavsiye edelim

kaç zamandır bu konuda yazmak için fırsat arıyodum zamanım olmuyodu nasip bugüneymiş :smiley:))
öncelikle amerikada 400 veya 600 dolaraysa 10 takım getirin 1000 dolardan satın paraya bak 4000 dolar yada 6000 dolar para kazanma fırsatı :smiley:))

neyse gelelim konunun özüne burası amerika değil amerika olsa bu araçlar 5000 dolarada alınıp binilebilirdi hemde cok daha iyilerine resmi yoldan bu malı getiren birisi olsun sorun kaça geliyo herkes bilsin yada madem böyle cok fahiş fiyatlar var illaki ckar birisi getiridi bunları laf söylemek kolay bunun yerine ricam böyle durumlarda resmi olarak bu malları getirim sadece maliyetini yazsın arkadaşlar ..... bu arada ben bu mallardan getirmiyorum yani ben böyle bişe demedim bu arkadaşa belirteyimde yanlış anlama olmasın :smiley:)) ayrıca yurtdışı fiyatları ile burasını kıyaslamak ne kadar doğru oda ayrı konnu cinde malezyada singapurda tayvanda bu fiyat diye burda aynı fiyatmı acaba eğer böyle ise arabistanda benzin şu fiyat deyip benzincide bizde benzini arabistanda ne ise o fiyatdan talep edelim :smiley:)) kısacasııııı orda o fiyat burda neden böyle diyeceksek benzinden başlayalım azcık elimizi viçdanımıza götürüpde yargılayalım insanları bu her meslek için gecerli ...bu arada 2 inç için kasma arkadaşım teflondan getleri koy gitsin kimse ben yapmam derse alo de bana 2 inç üzerinede cıkma derim kısaca

unal' Alıntı:
kaç zamandır bu konuda yazmak için fırsat arıyodum zamanım olmuyodu nasip bugüneymiş :smiley:))
öncelikle amerikada 400 veya 600 dolaraysa 10 takım getirin 1000 dolardan satın paraya bak 4000 dolar yada 6000 dolar para kazanma fırsatı :smiley:))

neyse gelelim konunun özüne burası amerika değil amerika olsa bu araçlar 5000 dolarada alınıp binilebilirdi hemde cok daha iyilerine resmi yoldan bu malı getiren birisi olsun sorun kaça geliyo herkes bilsin yada madem böyle cok fahiş fiyatlar var illaki ckar birisi getiridi bunları laf söylemek kolay bunun yerine ricam böyle durumlarda resmi olarak bu malları getirim sadece maliyetini yazsın arkadaşlar ..... bu arada ben bu mallardan getirmiyorum yani ben böyle bişe demedim bu arkadaşa belirteyimde yanlış anlama olmasın :smiley:)) ayrıca yurtdışı fiyatları ile burasını kıyaslamak ne kadar doğru oda ayrı konnu cinde malezyada singapurda tayvanda bu fiyat diye burda aynı fiyatmı acaba eğer böyle ise arabistanda benzin şu fiyat deyip benzincide bizde benzini arabistanda ne ise o fiyatdan talep edelim :smiley:)) kısacasııııı orda o fiyat burda neden böyle diyeceksek benzinden başlayalım azcık elimizi viçdanımıza götürüpde yargılayalım insanları bu her meslek için gecerli ...bu arada 2 inç için kasma arkadaşım teflondan getleri koy gitsin kimse ben yapmam derse alo de bana 2 inç üzerinede cıkma derim kısaca

Gunaydin

Zannedersem bu laf banaydi

Ben de ithalat yaptim dis ticaret yaptim zamaninda

56 dolar parekende fiyati olan urunu 300 dolara satmak ta biraz da insafsizlik degil mi ? Sorarim

Ikici olarak bu is teflon ile yapilmaz. Teflon o yuku kaldiramaz. Ozellikle soguk sicak degisimlerinde hassas kalir ve catlama yapar. En saglami vulkanon denen isil islem ile sertlestirilmis polyuretandir. Onunda icinde metal burc olani makbuldur.

Ucuncu ise tavsiye edilen 2 " degil 1 3/4 " dir.

dikkat edersen 56 dolarlık ürün için bişe dememişim yani onu örnek vermedim .....ayrıca sahsınızla direk alakalı değildi sadece anlatmak istediğim tekrar belirtiyorum 1 tane ürüne bakıpda insanlar hakkında sahtekar fahiş fiyat yada buna benzer bişe demek bence haksızlık int bu tip forumlarda en s evmediğim tarafıda bu zaten 1 deli taş atar kuyuya 40 akıllı cıkarmaya calışır yada istisna bir durum olmuşdur sanki bu genel durum gibi yaşanır yada anlatılır yahutda birisi kulakdan dolma bilgi ile bişe der ...sanki dogrusu oymuş gibi anlatır ve işin çinden cıkılmaz hal alır :smiley:)))) neyse sonuç olarak ricam insanları yargılarken her acıdan görelim her meslekde vardır iyisi kötüsü ama önemli olan şu bence eğer bir sorun varsa satıcı alıcı arasında bunu yüzyüze konnuşursanız bence cok daha sonra yanlış anlamaların önünü kesebilirsiniz

unal' Alıntı:
dikkat edersen 56 dolarlık ürün için bişe dememişim yani onu örnek vermedim .....ayrıca sahsınızla direk alakalı değildi sadece anlatmak istediğim tekrar belirtiyorum 1 tane ürüne bakıpda insanlar hakkında sahtekar fahiş fiyat yada buna benzer bişe demek bence haksızlık int bu tip forumlarda en s evmediğim tarafıda bu zaten 1 deli taş atar kuyuya 40 akıllı cıkarmaya calışır yada istisna bir durum olmuşdur sanki bu genel durum gibi yaşanır yada anlatılır yahutda birisi kulakdan dolma bilgi ile bişe der ...sanki dogrusu oymuş gibi anlatır ve işin çinden cıkılmaz hal alır :smiley:)))) neyse sonuç olarak ricam insanları yargılarken her acıdan görelim her meslekde vardır iyisi kötüsü ama önemli olan şu bence eğer bir sorun varsa satıcı alıcı arasında bunu yüzyüze konnuşursanız bence cok daha sonra yanlış anlamaların önünü kesebilirsiniz

Yoo genel konusuyoruz o yuzden sorun degil.

Fakat ozellikle satici ismi vermedim hem polemik olmasin hemde yargisiz infaz olmasin diye.

Maliyet nedir ithalatta

Mal Bedeli + Navlun + Sigorta + KDV (eger var ise fon)

Bu urunu 2 gun express getirirsem maliyeti 60 dolar sigorta dahil
Yani bana maliyet 116 dolar

Kendim gumrukledim

%18 KDV fon olmadigini var sayarsak
%10 ardiye ve diger masraflar

148 dolar
Ben bu arada son kullaniciyim

Ithalatini yapan kisi
1) Bunu 56 dolarin da altina aliyor
2) Ucak ile degil gemi ile konteyner icinde getirdiginden navlun cok daha ucuza geliyor

Maliyet dogal olarak cok daha fazla dusuyor

Simdi son kullaniciya 116 dolara hemde gumruklu sekilde bir urunu 300 dolara satmak nedir onu sorarim.

Ayni sey diger urunler icinde gecerli. Bir kere ithalati yapilip TSE den gectimi eski rapor ile daha once gectiginden ek masraf ta olmuyor. Sonucta bana da karsilastirma hakki doguyor ve karsilastiriyorum

Saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

SON KONULAR

Geri