Yükseltme ve Ayna Mahruti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nozb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,439

nozb

Yeni Üye
Sevgili arkadaşlar,

2004 model 1600cc 3 kapı Grand Vitara'mı 3inch yükseltme kitiyle yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an üzerinde standart 215/65/16 AT Lastik var. Bunlar 27 inc lastik. Yükseltme kitinden sonra lastikleri de bir miktar büyütmek gerekecek. Bilgisi olanlara danışmak istediği konu şu: ayna mahrutiye dokunmadan lastikleri ne kadar büyütebilirim?
Orneğin 215/70/16 (27.9") veya 225/70/16 (28,4") veya 225/75/16 (29.3") lastiklerden birini takarsam ayna mahrutileri de değiştirmek gerekir mi? Açıkçası ayna mahrutilere pek dokumak istemiyorum.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yükseltme ve Ayna Mahruti

buna ek olarak benimde aklıma takılan şudur: (müsadenizle soruyorum)
aracı yükseltme kitiyle yükselttikten sonra virajlarda 100-120 km gibi hızlarla girilirse bir tehlike arzeder mi savrulma yapar mı ?
teşekkürler saygılar.

nozb' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,

2004 model 1600cc 3 kapı Grand Vitara'mı 3inch yükseltme kitiyle yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an üzerinde standart 215/65/16 AT Lastik var. Bunlar 27 inc lastik. Yükseltme kitinden sonra lastikleri de bir miktar büyütmek gerekecek. Bilgisi olanlara danışmak istediği konu şu: ayna mahrutiye dokunmadan lastikleri ne kadar büyütebilirim?
Orneğin 215/70/16 (27.9") veya 225/70/16 (28,4") veya 225/75/16 (29.3") lastiklerden birini takarsam ayna mahrutileri de değiştirmek gerekir mi? Açıkçası ayna mahrutilere pek dokumak istemiyorum.

Teşekkürler.
Ayna mahruti oranını bilmekle beraber bana göre çıkabileceğiniz lastik ölçüzü 225/70/R16 Bundan sonraki ölçüler aracınızı yorup rampalarda devir düşmelerine sebep olacaktır..
Bu mikrobu da kaptıysanız daha çok şey değişir bu araçta.. :smiley:

karsuçamur' Alıntı:
buna ek olarak benimde aklıma takılan şudur: (müsadenizle soruyorum)
aracı yükseltme kitiyle yükselttikten sonra virajlarda 100-120 km gibi hızlarla girilirse bir tehlike arzeder mi savrulma yapar mı ?
teşekkürler saygılar.
Virajın keskinliğine bağlı olarak bu süratlerle viraja girmek normal araçlar için de tehlikelidir. Yükseltilmiş araçları daha dikkatli ve daha ağır kullanmak gerekir.Yükseltmeden dolayı aracın merkezi ve merkezkaç kuvveti haliyle değişir. Araç araziye ne kadar yaklaşırsa asfalttan da o kadar uzaklaşır..

lastık tabanı genışledıkce motor yuku ve yakıt artar... ayrıca direksıyon ağırlaşır ve çekme yapabılır... yanı taban az dar yanak az yuksek olabılr... ;)

22100489a30.jpg

şimdi tamamdır :D
bu arac size mi aittir ? aitse üzerindeki lastiklerin ebatı nedir ögrenebilirmiyim? :smiley:

malesef inernette bır yerden ındırmıştm... ama lastıkçılerde benzer lastıkler var, yaza doğru bende böle yapacam .. birde demır tamponları buldum mu temam olcak... benım jıpın aynısı 2.0.cc.24v.6.... lpg de takarsam enaz 5 sene pınerım artık... bu resımdekı halıyle baya şekılli ve esastan jıp havası verio jıpe :smiley: darısı başımıza :smiley:

2210048923x.jpg

v6 demek maşallah güle güle kullanın :D
forumdan antalyada Ahmet Bey var onu takip ediyorumda çok çok güzel tamponlar ve ekipmanlar yapıyor bi bakın işlerine bence :D

karsuçamur' Alıntı:
v6 demek maşallah güle güle kullanın :D
forumdan antalyada Ahmet Bey var onu takip ediyorumda çok çok güzel tamponlar ve ekipmanlar yapıyor bi bakın işlerine bence :D

Tşk... Ahmet beyın nıkını kes yapıştır yapsanızda bır incelesem... :smiley:

nozb' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,

Teşekkürler.

Merhaba,
215/70/16 yı yükseltme yapmadan dahi kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum. Anlamlı bir çekiş farkı da hissetmiyorum.

Bir süredir bilgisayarımda problem vardı internete bağlanamıyordum. Cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkürler. Bu modifikasyon virüsü bulaştı mı kurtulmak zor oluyor. Bir şeyler yaparsam burada fotoları paylaşacağım.

2004 model 3 kapı 1.6 aracımda 215/70/16 bf goodrich kullanıyorum, 4-5 km uzunluğunda rampalarda aradaki fark belli oluyor onun dışında orjinele yakın bir sürüş var, bu ebatı standart hali ilede kullanabilirsin, 225/70-75/16 kullanacaksan yükseltme şart ve vites geçişleri uzun rampalarda ciddi anlamda canını sıkar, ben kendim 3cm poliüretan ile yüksetme yaptım kullandığım lastik ile beraber toplamda 6cm yükseldi buda bana yeterli geliyor. ahmet beyin dediği gibi bu yarış aracı değil virajlarda çok dikkat gerektiriyor. Mehmet beccenin 3" yükseltme kitini alırsan araç sertleşip konfor tamamen bitiyor ve virajlar daha güvenli oluyor, bu kitide aldınmı 215/70/16 lastik araca yakışmıyor, büyük ebat takıyorsun en başta anlattığım yere geri geliyorsun ve başlıyorsun arabanın orasını burasını kurcalamaya karar senin, baştan arazide ne isteğini ve nekadar istediğini düşün, arabayı ne oranda arazı ve trafik kullanımı yapıyorsun mukayesesini yap ona göre karar ver derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR