Ynt: Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”
DIKKAT !
Bu yeni sayfada ( http://goo.gl/8xEdK1 ) Ferhat beyin gezisinin *.kml dosyasını tekrar düzenledim. Çünkü veriler *.ov2 formatına konverte edilip TomTom'a yüklenince, ekranda fazladan görünen karakterleri temizlemem gerekiyordu.
Garmin için ise bilgim yok belki zaten temiz görünüyordu ?
Ferhat bey,
Route Converter'in yeni keşfettiğim pratik bir fonsiyonu da; eğer koordinatlarını not etmeden yaptığınız geziyi aklınızda tutdu iseniz(?), programın haritasında kayıt edeceğiniz noktalara tıklayınca sağ pencerede,
enlemi, boylamı, denizden seviyesi,ilk noktaya olan uzaklık ve adresi üstelik numaralanmış bir şekilde otomatikman navinize konverte edilmek üzere hazır görülüyor.
[attachimg=1]
Buna en çok Nermin hanım sevinecek sanırım ?
Belki yapılacak tek sey, (yukarıda yazdığım gibi) ilave edeceğiniz açıklamaları sıra numarasının ardına büyük harflerle yazmak.
Herkezin kullanımına açmak için ise GoogleMaps'e *.kml olarak yüklemek de olası.
Böylelikle yollarda devamlı koordinatları kaydetme külfetindende kurtulmak mümkün.
NOT:
Benim TomTom'un iz takip seçeneği olmadığından, tabletime yüklediğim "My Tracks" applet'i ile doğrudan Google kontoma kayıt yapmayı düşünüyordum, ama artık bunada gerek yok !