Yunanistan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,094
Buradaki çift mesaj silindi
Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.
 
Son düzenleme:

Navigasyon cihazını kullanırken rotaya mutlaka kuşbakışı görünümden bir bakmak lazım. Hatta ben hiç güvenmeyip sürekli kuşbakışı ve kuzey yukarıda gidiyorum. Bu seferde sık sık kavşaklarda yolu karıştırıyorum.
 

Bu sene bir aylık aradan sonra İber yarımadası planlarını bozarak Yunanistan'a ikinci kere avdet ettik. Herşey bıraktığımız gibi diyecektim ama değil..

İyi haber.
* WİND internet fiyatlarını alabildiğine indirmiş. 2 ay geçerli hazır kartlı 15 GB mobil internetin hediyesi sadece 10 € !

Kötü haber.
* Asprovalta sahilindeki klasik karavan park yeri Hüseyin'in korkularını doğrularcasına karavanlara kapanmış.

Bu aşağıda gördüğünüz sarı dikdörtgen Fransız virüsü, Yunanistan'a da sirayet ederse yandığımızın resmidir.





Fakat yine de endişeye gerek yok. Bizim köftehorlar hemen 5 metre uzağında asfalt yolda menzile yatmışlardı.




Biz ise yukarıda yazdığım park yerinde geceledik. Pozisyon bilgileri aşağıda.
Bütün gecelelenen park yerlerinin sorunları heryerde ayni.
Yemek sonrası geç vakitte araçlarını almaya gelen, alkolün ses ayar düğmelerini bozduğu sürücüler...
Envai çeşit şarkı repertuarını genişletmek isteyenlere eşsiz fırsat sunuyor böyle yerler.
"Gülü seven... " deyip, gözleri kapamak en iyisi galiba....

 
Son düzenleme:


Dün itibari ile Keşan'da mazot Dedeağac'a göre 48 kuruş daha ucuzdu.
 
Son düzenleme:




Ferhat bey, biz Ezine ve pastırma takviyesi yapmak ve arabayı göstermek üzere sabah Keşan'a gidip, öğledensonra döndük. Türkiye faslı AB deyimiyle bu sefer açılmadan kapandı.
Sizleri Yunanistan çekiyor, çekiyor ama ancak Saroz' a kadar çekebiliyor galiba ?

Not
Askerliğimi yaptığım Malkara'dan aldığınız mazot gerçekten ucuzmuş. Ben BP den 4,58 YTL e doldurdum.
Sizin Küheylan kamyon mazotunu seviyor galiba ?
 
Son düzenleme:

Ferhat bey, biz Ezine ve pastırma takviyesi yapmak ve arabayı göstermek üzere sabah Keşan'a gidip, öğledensonra döndük. Türkiye faslı AB deyimiyle bu sefer açılmadan kapandı.
Sizleri Yunanistan çekiyor, çekiyor ama ancak Saroz' a kadar çekebiliyor galiba ?

Not
Askerliğimi yaptığım Malkara'dan aldığınız mazot gerçekten ucuzmuş. Ben BP den 4,58 YTL ye doldurdum.
Sizin Küheylan kamyon mazotunu seviyor galiba ?
 
Son düzenleme:

Yine bekleriz.

Ne yazık ki Yunanistan'a gitmek isteyince bizler için birçok formaliteyi yerine getirmek gerekiyor. Vize gerekmeseydi, Saroz'la kalmaz Halkidiki'ye kadar sık sık uzanırdık. Şimdilik böyle Saroz ile yetiniyoruz. Bu sefer Maviş'i besledik, o da Küheylan gibi yemek seçmiyor.
 





Aspravolta da ki 'sarı kapı ' 2015 yılında da vardı. Var olmasına karşın , yine de park ediliyordu. Bir kez polis uyarmıştı ancak gezi dönüşünde park yine serbestti . Asfalta park etmenin güzelyanı, kapınız kum yerine nispeten çimli zemine açılıyor.Pazartesileri park etmemek lazım. Pazarcı esnafı erkenden kaldırıyor...

Önümüzde ki günlerde, Midilli Adasına bir ay sürecek dinlenme amaçlı gezi planlamaktayım. 30 gün Midilli için çokmu dur? Ya da değermi? Bilemedim. Midilli ile ilgili deneyimler ve öneriler bizim için yol gösterici olacak. (Park yeri,su ,çevre vb..)
 

Asprovalta hedef olmaktan çok, geçerken konaklanacak bir yer. En son mayıs sonunda konakladığınızda görmediğimiz bu yükseklik barikatı, belki sadece yaz ayları kuruluyor olabilir ? Gerçi Google Map'den zaman cetvelim geçen sene 3 Haziranda orada olduğumuzu söylese de görünürlerde yoktu.
Her neyse dediğim üzere olanak bol...


@Aliço , 3 sene evvel 8-10 gün için feribot fiyatlarını orantısız bulduğumuzdan geçmediğimiz Midilli için birşey söylemem mümkün olmasa da, kanımca bu büyüklükte bir adanın kısıntı faktörü göz ardı edilmemeli ? Girit olsa tabi durum değişir belki yetmeyebilir de.
Hatta sizin devamlı yer değiştirmeyen bir tarzınız olduğunu tahmin etsem de, bir ay az değil.

Halkidiki'nin orta parmağını düşünmez misiniz ? Uzak da değil. Belki ayni yüz ölçümündeler ama psikolojik olarak herzaman ayrılma özgürlüğünüz var. Tabi Ankara'dan iki gün fazla çeker ama yakıt parası feribot ücretini geçmemeli ?
Biz kaçıncı kere olsa da, bütün Eylül' ü orada geçirmeyi planladık, hayırlısıyla...

Biliyorsunuz bitmiyor bu tatlı Heleni
İnsan kendini Sisifos gibi hissediyor.
Gez de gez, hatta ayni yerleri görsek bile keyif ayni...
 
Son düzenleme:

Bildiğim kadarıyla İnsel Hocam şu an Midilli'de.
 

Sayın Evliya Çelebi, Ferhat Bey, yanıt ve İlgilerinize teşekkürler.
Ankaradan yola çıkınca gezimız 6 ay kadar sürüyor.Böyle olunca hoşumuza giden yerlerde daha uzun süre konakliyoruz.
Halkidiki de daha önce 3 ay konaklamıştım. Ferhat Bey'in gezi notlarinin rehberliğiyle de çok zevkli bir gezi olmuştu. Yine tercihim Halkidiki. Ancak bu sene Türkiye ye yakın olmam gerektiğinden Midilli ye gezi planladım. Sizin de söz ettiğiniz gibi çok yakın olmasına karşın yüksek feribot ücretine değmesi için de bir aylık süreyi düşündüm.
 





.
Anlaşıldı.

Kısa da olsa, tüyo ve izlenimlerinizi bekliyor olacağız.
Keyifli günler dileğimle.

Not
Yunanistan'in en kaliteli Uzo'su Midilli'deymiş.
Üstelik leziz bir peynirinden bahsedildiğini de duydum. İsimlerini kayd etmemişim.
 
Son düzenleme: