Makrakanta
Kamp I
Yaş 45 oldu.İşim icabı hep bulunduğum şehirde bağlandım kaldım.İçimdeki gezme hevesini tatmin etmek için kendime biraz zaman ayırmak istiyorum.
Önce vize istemeyen ülkelerden başlamak istiyorum.Yalnız başıma, ekonomik veya lüx değil orta bütçeli geziler planlıyorum.
Arkadaşlara sormak istediklerim.
1- Vize istemeyen ülkelere Suriye ,Tunus vs.altı ay veya daha uzun süreli mavi pasaportu cebimize koyup uçağa atlayıp Türkiye nin herhangi bir şehrine gider gibi gidebiliyormuyuz.Yoksa pasaport harici belgeler gerekiyormu?
2- Bu ülkelerde gezebilmek için illa İngilizce şartmıdır yoksa işaret diliyle anlaşacak birileri karşımıza her zaman çıkarmı.?
3- Bu işe başlamak için en kolay hangi ülkeyi önerirsiniz.
4- Hiç uğraşma ,Tur şirketlerine bırak kendini onlar seni gezdirir mi dersiniz.
Önce vize istemeyen ülkelerden başlamak istiyorum.Yalnız başıma, ekonomik veya lüx değil orta bütçeli geziler planlıyorum.
Arkadaşlara sormak istediklerim.
1- Vize istemeyen ülkelere Suriye ,Tunus vs.altı ay veya daha uzun süreli mavi pasaportu cebimize koyup uçağa atlayıp Türkiye nin herhangi bir şehrine gider gibi gidebiliyormuyuz.Yoksa pasaport harici belgeler gerekiyormu?
2- Bu ülkelerde gezebilmek için illa İngilizce şartmıdır yoksa işaret diliyle anlaşacak birileri karşımıza her zaman çıkarmı.?
3- Bu işe başlamak için en kolay hangi ülkeyi önerirsiniz.
4- Hiç uğraşma ,Tur şirketlerine bırak kendini onlar seni gezdirir mi dersiniz.