Yurtdışı Gezisine Çıkmak İsteyen Acemi Biri Sorularına Cevap Arıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,276

Makrakanta

Kamp I
Yer
DENİZLİ
Yaş 45 oldu.İşim icabı hep bulunduğum şehirde bağlandım kaldım.İçimdeki gezme hevesini tatmin etmek için kendime biraz zaman ayırmak istiyorum.
Önce vize istemeyen ülkelerden başlamak istiyorum.Yalnız başıma, ekonomik veya lüx değil orta bütçeli geziler planlıyorum.
Arkadaşlara sormak istediklerim.
1- Vize istemeyen ülkelere Suriye ,Tunus vs.altı ay veya daha uzun süreli mavi pasaportu cebimize koyup uçağa atlayıp Türkiye nin herhangi bir şehrine gider gibi gidebiliyormuyuz.Yoksa pasaport harici belgeler gerekiyormu?
2- Bu ülkelerde gezebilmek için illa İngilizce şartmıdır yoksa işaret diliyle anlaşacak birileri karşımıza her zaman çıkarmı.?
3- Bu işe başlamak için en kolay hangi ülkeyi önerirsiniz.
4- Hiç uğraşma ,Tur şirketlerine bırak kendini onlar seni gezdirir mi dersiniz.

Etiketler
Ynt: Yurtdışı Gezisine Çıkmak İsteyen Acemi Biri Sorularına Cevap Arıyor

ilk üç soruya henüz yeterli bi cevap verebilcek kadar tecrübeli değilim , ama 4. soruya sanırım fikir beyan edebilirim.
bu daha çok karakterinize bağlı sanırım Ben özgür olmayı seven birisiyim bu yüzden bi gruba bağlı olma fikri hoşuma gitmiyor, turla giderseniz sadece o turun belirlediği kaba taslak klasik şehir turlarını yaparsınız, ama eğer bana buda yeter ben hesap kitap yapmak istemiyorum bi seferde ödemeyi yapıyım geri kalanları tur şirketi halletsin derseniz, sizin tercihinizdir .Ancak bir çok tur uygun fiyatlı görünmesine rağmen kendi başınıza yapıcağınız geziden pahalıya mal olabiliyor. Bunun nedeni ise fiyatlarda genellikle havaalanı vergilerini göstermemeleri sadece ilk gün kahvaltı dahildir gibi bazı durumlar veya çoğu ekstra ücret olarak belirtilen turlar oluyor. Eğer turla gitmeye karar verirseniz iyice araştırın derim.artıları yok değil kalacak yer arama sıkıntınız yok neresi nasıl gezilir derdiniz yok ve ayrıca muhtemelen bi rehberiniz olacağından dil derdinizde pek olmayacaktır

Merhaba Arkadaşım,
Vize istemeyen ülkeye giderseniz .o ülkedeki şehirlere elinizi .kolunuzu sallayarak gidebilirsiniz.Bu ülkeye uçakla gidebilirsiniz.Bence başlıyacağınız ülke sizin nelerden zevk alacağınıza bağlı.Kültür turu mu,yoksa deniz mi,eğlence mi?ona siz karar vereceksiniz.hayır dil bilmek şart değil.Fakat bilseniz iyi olur.Öncelikle gezi planı yapmanız gerekli,plan (gideceğiniz ülkelerde ne yapacaksınız?nereleri gezeceksiniz?)O ülke ile ilgili yazılanları okuyacaksınız.Sağlık sigortası yaptıracaksınız.(seyahat sigortası)O ülke aşı istiyor mu? bunları bileceksiniz.(dış işleri bakanlığı sitesini ziyaret edin)
Bence bir arkadaşla beraber gezmek en güzeli.Tuvalete gitseniz bile bagajınızı emanet edeceğiniz bir kişi olmuş oluyor.Hadi kolay gelsin.Başka öğrenmek istediklerin olursa sorabilirsiniz.
Sevgi ve saygılarımla....
Hasan DURA

Melih ve Hasan beyler teşekkür ederim.

Maksadım kültür turu olacak.

İlk etapta Bosna Hersek veya Suriye den başlayacağım.

iyi yolculuklar. Umarım iyi vakit geçirirsiniz ve geldiğinizde anılarınızı bizlerle paylaşırsınız. :smiley:

Sadece aman dikkat derim, çünkü her ülkede ne kadar süreyle kalabileceğiniz farklı oluyor. O yüzden bence en güvenilir kaynak Dışişleri bakanlığının sayfası ama ondan sonra da bir telefon edip konsolosluktan kontrol etmekte fayda var....
http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
Bosna güzel, rahat bir yer ama taş çatlasa iki hafta sürer. Ufak bir ülke zaten. Ben rahat gezmeyi sevmeme rağmen orada bir haftadan fazla kalmak sıkıcı gelebilir..Oradan Hırvatistan'a geçmek çok kolay ama gidecekseniz yazdan önce, turist sezonu başlamadan gitmekte fayda var..
Suriye için ben de önce arabamı almayı bekliyorum. Yıllardır geze geze en iyi öğrendiğim şey, bir sürü ülkede en mantıklı şeyin arabayla gezmek olması..Nerede istersen yat şeklinde..
Tur???
Yerine göre derim. Bazen tur almak daha ucuza çıkabiliyor ya da rahat olabiliyor. Ama hele Avrupa için gereksiz..
Dil bilmemek de bence sorun değil..İsteyen öyle ya da böyle anlaşır..İki kelime ingilizce dünyayı gezdirir insana...
İyi şanslar..
Bir şey gerekirse yazın..

Gezenbilirde yazılanları okudukça cesaretlendim ve geçenhafta tek başıma bir Suriye ve Güneydoğu turu yaptım.

Hatay dan başladım Şam a geçtim Halep Gaziantep Birecik Urfa dan döndüm geldim Denizlli ye oturduğum yere.

Yurtdışına çıkmak istiyorsanız bence dil bilmek şart.

Ben hiçbir yabancı dil bilmediğim için çok zorluık çektim - sırtımda çanta 1,5 saat otel aradım

Bir bardak çay içmek için kahvehane ararken yolda çay içen birini gördüm.Bende çay içeceğim nereden içebilirim diye işaret diliyle anlatmaya çalışırken adam elindeki çayı istiyorum zannetti dilenci muamelesi yaptı beni kovdu.

Sonradan hatasını anladı beni geri çağırdı bana çay ısmarladı gardaaaşş olduk :D Güzel anı oldu.

Tek başına gezilmek istenirse zaman kısıtlamanız olmamalı,sabırlı ve olayları umursamayan bir yapınız olmalıymış bunu anladım.

Tek başına gezilirse yerel halkla daha fazla dostluk kuruluyor.

Herşeye rağmen gezmek ve yolda olmak çok güzeldi,yenilendiğimi hissediyorum.

Bir kerede turlu geziye katılıp ona göre değerlendirmemi yapacağım.

Tek başına olunca bazı masraflar taksi otel vs. bölünemediğinden seyehatim çokta ucuza gelmedi.

Tek kişilik oda (sıcak su banyo wc odanın içinde olmak şartıyla) vasat otellerde kalmama rağmen 5 günde 750 tl harcadım.

Ben de sizin yaptıgınız gibi acemi acemi ve dil bilmeden haftaya fas a gidiyorum 37 yaşında bayan olarak bir sürü ürkünç şey anlattılar ama inatcıyım sanırım turları sevmiyorum tek başıma bir ülkede kaybolucam rehber aradım türkce bilen fasta yaşayan nette bulamadım. Sag salim dönersem önümüzdeki ay paylaşırım sizlerle :smiley:

Arkadaşlar cesaretinizden dolayı kutluyorum sizleri. Ne var bunda demeyin, örneğin çay konusu bana çok ilginç geldi. Vatandaş sana önce dilenci muamelesi yapıyor, sonra da durumu anlayıp çay ısmarlıyor. Bu ve benzeri şeyleri yaşadığında pek fazla etkilenmeden yola devam etmek pek kolay olmasa gerek diye düşünüyorum.
Sayın '' polgara '',( izninizle size hemşerim diyeyim )sağlıkla gidip dönün.Kolaylıklar diliyorum.Selamlar.

Döndümmmmm. Tek parçayım hiç bişicik olmadı.
Tetuandan suveyraya kadar kıyı şeridinde dolandım. Dil bimemek evet düşünce anlatamamakta sorun ama gerçegi isterseniz bir tatil sözlügü ve vücutdili çok şeyi çözüyor sanırım tanrının elide arada müdahele etti. Genelde treni tercih ettim yolculukta, denemek adını bir sefer otobüse bindim bi dahada olmadı tam kalp krizlik bir maceraydı.
Halk sıcak kanlı Türkleri pek seviyolar sürekli abdullah gül deyip durdular. Yolculugu tek başıma yaptım ve bayan arkadaşlarıma sarışın olmadıkları takdirde güvende olduklarını söylüyebilirim erkek arkadaşlar tek takılmayın siz oralarda potansiyel koca adayısınız o olmazsa gecelerde kurban :smiley:
Yabancıysanız medinalarda sohbet eden satıcılar haşhaş içermisin diye soruyor ilk fırsatta..... Fezin daracık sokaklarından kaybolmak harika bir duyguydu. Marakeş geceleri oldukca eglenceli her ülkeden insan var. Yemekler bizimkilere benzeş ama çokyaglı ve hep et hep et ama renkler, sesler, festivaller, dostluklar ve okyanus güzel bir deneyimdi... sırada suriye var bide nedense srilanka çekiyor canım....

Kutlarım sizi tek başınıza seyehatı tamamladığınız için.

Seyehata çıkmak isteyipte ayaklarındaki prangalardan kurtulup yola çıkamayanlar bir çıkabilirseniz her şey değişiyor.

Boşluğamı düştünüz artık hayattan zevk almıyormusunuz seyehata çıkın.

Eşinizle aranız soğukmu bugünlerde, ya tek başınıza yada beraber seyehata çıkın.

Sayın Polgara,
Gezi ile ilgili anılarınızı bizlerle paylaşırsanız seviniriz.Bize yol rehberi olur.Hoşça kalın.Unutmadan yazı diliniz sıkıcı değil.
Selam ve sevgilerle...

Bende aynen Makrakanta bey gibi son 15 senedir şartlardan dolayı bağlandım kaldım ve artık daha fazla kalmak istemiyorum ama bir türlü fırsatını bulupta hiç bir yere gidemedim.

Tek gezmek bence de iyi fakat bir kaç arkadaş olmak tek olmaktan her zaman iyidir ama tabiki yanındaki arkadaşların hepsi aynı dili konuşması şartıyla herkes bir tarafa çekerse olmaz.

Eski bir denizci olarak nasıl bir duygu olduğunu iyi bilirim.

Artık sıkıldım sanırım artık bende bir yerlere gidip bir nebzede olsa rahatlamak kafamı boşaltmak ve tekrar hayatın varlığını hissetmek tekrar hayatın nefesini solumak istiyorum ama ne yazıkki şuan şartlarım buna elvermiyor her nekadar çok istesemde olmuyor işte 7/24 60 metre kare bir dükkanda hayatın tadını yaşamın zevklerini unuttum tekrar eski günlerime dönmek için neler vermezdim

Ben gidemiyorum benim yerimede gezin biraz olurmu :smiley:)

Kalın sağlıcakla herşey gönlünüzce olsun DOSTLAR

Seni çok iyi anlıyorum Süvari bey kardeşim.Umarım tez zamanda bir seyehat gerçekleştirirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR