Yurtdışından Alış - Veriş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dead_Smile Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,486

Dead_Smile

Ana Kamp
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bu foruma ilk mesajım=)
Outdoor ürünlerde yurtdışı ile yurt içine baktığımızda çok fark var. Ben şu ana kadar yurtdışından çok alış-veriş yaptım ama outdoor olarak hiç bir ürün almadım.
Outdoor ile ilgili yurtdışından ürün alabileceğim site tavsiye eder misiniz? E-bay'e pek sıcak bakmıyorum. Gittigidiyor'da bu konuda çok fazla sahte ürün var. Açık arttıma siteleri değilde daha çok normal sitelere bakıyorum. Alacağım ürün leatherman Tti ama derseniz ki ben E-bay'den şu kullanıcıdan aldım faturasını, garantisini gönderdi E-bay'den de alabilirim=). Teşekkur ederim. (Birde forumda bir arkadaşın getirdiği bıçağın tırtıklı olduğu için gümrüğe takıldığını ve Ankara'dan bir yazı getirmesi gerektiği okumuştum acaba bu çok fonksiyonlu çakılarda herhangi bir pürüz çıkabilir mi?)

Etiketler
Ynt: Yurtdışından Alış - Veriş

Valla gittigidiyor'dan geçen arkadaşım almış Gerber infantry knife diye, army knife çıkmış göbek atıyordu. iyi şeyler de başına gelebiliyor milletin.

outdoorworks.de var bir tek satın aldığım ama orada leatherman yok. Yurtdışı bıçak çok sakat bence.

bende www.cabelas.com dan gps almıştım.
40 dolar kadar kargo ücreti alıyorlar...
bir sorun yaşamadım, tavsiye ederim bende...

Fiyatlara bakınca yurt-dışından alışveriş bazı ürünlerde çok da uyguna gelmiyormuş :smiley: Hem gümrükte takılma olayı da var.

gümrük mevzuatını araştırmanız lazım... ilgili tebliğler var sanırım...
fatura değerinin 100 doların mı, euronun mu altında olması gerektiği şeklinde birşeyler hatırlıyorum okumuştum...
gps cihazlarında ise muafiyet var... fiyatı ne olursa olsun gümrük vergisi alınmıyor...
ki gps cihazlarında büyük fiyat farkı var...
3 e 5 yaklaşık oran...

düzeltiyorum :smiley:
gps cihazı yolcu ile beraber gelirse fiyatına bakılmaksızın vergi ödenmiyor...
posya yoluyla gelen gps cihazında sınır şu;
"Posta yoluyla gelen değeri 100 avroyu geçmeyen eşyalara, alkol ve tütün ürünleri hariç olmak üzere gümrük vergisi ödenmiyor.

Posta yoluyla getirilen değeri 300 avroyu geçmeyen hediyelik eşyaların ise vergiden muaf tutulması için Ramazan ve Kurban bayramları ile yılbaşından 1 ay önce veya 1 ay sonra Türkiye’ye gönderilmiş olması gerekiyor.
"

ulaskizilkus' Alıntı:
düzeltiyorum :smiley:
gps cihazı yolcu ile beraber gelirse fiyatına bakılmaksızın vergi ödenmiyor...
posya yoluyla gelen gps cihazında sınır şu;
"Posta yoluyla gelen değeri 100 avroyu geçmeyen eşyalara, alkol ve tütün ürünleri hariç olmak üzere gümrük vergisi ödenmiyor.

Posta yoluyla getirilen değeri 300 avroyu geçmeyen hediyelik eşyaların ise vergiden muaf tutulması için Ramazan ve Kurban bayramları ile yılbaşından 1 ay önce veya 1 ay sonra Türkiye’ye gönderilmiş olması gerekiyor.
"
07 Ekim 2009 tarihli resmi gazete uyarinca yurtdisi alısverisleri ile ilgili sevindirici bir düzenleme gerceklesti.

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150€ değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak. Biliyorsundur bu sinir daha once 100€ idi.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen degerler yil boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğin urunu bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksin.

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500€ 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

erkinergun' Alıntı:
07 Ekim 2009 tarihli resmi gazete uyarinca yurtdisi alısverisleri ile ilgili sevindirici bir düzenleme gerceklesti.

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150€ değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak. Biliyorsundur bu sinir daha once 100€ idi.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen degerler yil boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğin urunu bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksin.

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500€ 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.
buda resmi gazete lingi

http://www.resmi-gazete.org/tarih/20091007-2.htm

Ben 250 euroluk giysi+ tırmanış ayakkabısı aldım ama 2 lira vergi ödedim. Bunu ayarı nedir ? %18 olmadığı çok açık. 2 lira neyin vergisi olabilir.

arkadaşlar böyle bir kanun geldiyse gönül rahatlığıyla alış-veriş yapabiliriz =)
Bu 2 site de pek istedim şeyleri bulamadım başka hangi siteler var?

birde www.woick.de var, ben mağazalarını gezmiştim, çeşitleri çok ama fiyatlar ABD'den pahalı

Yurt dışı alışverişlerde imkanınız varsa oradaki tanıdıklarınızı yada direk olarak bu işi yapan insanları tercih etmeniz gereklidir. Yurt dışından yolcuyla gelen eşyalar (yasal sınırlar içinde) TÜRKİYE ye sokulabilmektedir. Örnek oalrak 5.000 $ lık bir laptop yolcu yanında hiç vergi ödenmeden ülkeye sokulabilir. Bunun için yurt dışı alışverişi yapabilecek bir tanıdık yada bu işi yapan insanlarla irtibata geçmeniz gerekir. Diğer durumlarda getirteceğiniz eşyaya bağlı oalrak gümrük müşavirlik firmalarıyla görüşmeniz daha iyi olur. Bazı işlerde arakdaşlarını size büyük kolaylıklar sağlıyabilir. Bu kolaylıkların oalbilmesi için gümrükçü arakdaşlarınızla görüşün ve size neyi nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi versinler. Ben Garmin 60 Csx model gps i 380 TL ye aldım. ilk çıktığında aldığım fiyat bu idi. Yurt dışı alışverişlerde en uygun yollar aşağıdaki gibidir.

1) Yolcu yanında
2) Gümrük Müşavirlik firması
3) TÜRKİYE' de internet üzerinden alışveriş işleri yapan insanlar,eş dost......

Umarım biraz da olsun fikir verebilmişimdir. istediğiniz her şeyi getirtebilirsiniz yeter ki bir yerde tanıdıklarınız olsun.... ;)

Selamlar, ben artık neredeyse herşeyi yurtdışından internet üzerinden sipariş vererek alıyorum . Dikkat ettiğim en önemli husus ürün ve kargo ücretinin toplamı 150 avro yaklaşık 200 doları geçmeyecek şekilde olması , bugünkü kura göre 215 dolar sınır.
Kargolarda 150 euro , yanınızda getirirken max 430 euro limiti gümrük mevzuatında da açıkça belirtilmiş, 430 u pek dinleyen yok çünkü denetleme tam manasıyla yapılmıyor , ama siparişlerde çok dikkat edilmesi gerek.

Limiti aştığım için başımdan şöyle birşey geçti;
449 dolarlık dalış malzemesi şiparişi verdim kargosu 106 dolar tuttu, 36 saat içinde kargo new yorktan istanbula gelmişti, gümrüğe takıldı , kargo firmasından çalısan bir görevliye vekalet verdim gümrük işlemleri için verilen vekalet tutarı 65 tl tuttu. antrepo ve vergi masrafı olarak 505 tl daha ödedim ve mal elime istanbula geldikten 4 gün sonra elime ulaştı. neredeyse 2 katı fazla ödedim ama buradaki peşin ve pazarlıklı fiyatından ucuza geldi ,yinede uğraştıgıma değdi diyemeyeceğim o yüzden artık 150 euro limitini geçmiyorum.

İyi akşamlar.
Hakan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR