Yurtdışından Alış - Veriş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dead_Smile Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,514
Ynt: Yurtdışından Alış - Veriş

merhaba arkadaşlar üstteki mesajda yurtdışı siparişleriyle alakalı biraz bahsetmiştim ekleme yapmak istiyorum , arkadaşım için linkteki ürünü sipariş verdik. gümrüğe takılacağından emindik yinede değer dedik, ancak takılmadı!!!! ürün fiyatı 200 dolar kargo ücretiyle 280.
http://www.leisurepro.com/Prod/CategoryID_982/Context_980/Sort_Stock/DescSort_0/Filter_4%3d243%3a1%3d2101%3a2%3d227/PCKDC77M.html?Hit=1
bu durumdan şikayetci değiliz tabi ama nıye takılmadıgını öğrenmek ona göre daha esnek davranmak istiyorum , öğrenebilirsem buradan paylaşırım.
iyi geceler.
Hakan

Etiketler

gümrükteki limit 150 euro + kargo ücretidir. ÇOk aşırı ağır veya büyük paketler bu 150 euro altında bile olsa duruma göre gene takılabilir.

150 euro 220 dolar demek. 200 + 80 dolar kargo ile size gönderilen ürün bu yüzden gümrüğe takılmaz.

Ben 149 euro + 25 euro kargo ile yolladım takılmadı :smiley:.

Ohzman Bey ,
Türkiye'ye mi gönderdiniz yoksa Türkiye'den mi gönderdiniz ?
Eğer Türkiye'den gönderdiyseniz alıcının bulunduğu ülkenin mevzuatına göre işlem görür , bizim kurallar bağlayıcı değildir.
Kural 150 avroluk eşya, ancak netten verilen siparişlerde faturaya kargo masraflarıda eklenir , tek bir fatura gelir ve ona göre işlem görür.

Hakan

Resmi gazetede yayınlanan son yönetmeliğe göre eğer faturada ürünün fiyatı ve kargo ücreti ayrı olarak belirtiliyorsa sadece ürün fiyatına bakılıyor.

Yani 140 euro + 100 euro kargo bile olsa gümrüğe takılmıyor.

Almanya'dan Türkiye'ye outdoor ürünleri getirttim 5-6 defa. Çoğunda da 160-170 euro ödedim ama bunların hiçbirinde gümrüğe takılmadı. Çünkü 25 euro olan kargo ücreti ayrı belirtilmişti.

Yani isterseniz kargoya 250 euro ödeyin ( DHL özel kurye fiyatı bu benim ürünlerde ) , gümrüğe takılmıyor. Satın aldığım firma kargo ücretini ayrı belirtiyor.

Hımm ben hep leisurepro.com dan sipariş veriyorum hep aynı faturada gönderiliyor ve ayrıca belirtiliyor ama takılıyor ups kullanıyorum.
Aslında belirtsem çift fatura kesseler, biri kutunun içine kargo dahil fiyat, biri kutunun dışına kargo hariç olarak hiç bir sorun yaşamam ama bunu kabul ederlermi bilmiyorum , bir daha ki sefer alışverişte önemli not diye belirterek ekleyeceğim bakalım ne olacak.

Arkadaslar özellikle giyim ve ayakkabı icin www.cabelas.com ve www.sierratradingpost.com sitelerini siddetle öneriyorum.

Özellikle sierra'da inanılmaz indirimler oluyor ,sürekli takip ederseniz bunu göreceksiniz.

Tecrübelerime gelince,bu sene 2 siteden toplam 3 kere (210,130 ve en son 190 dolar kargo dahil) alısverislerim oldu.Ve hicbirinde sorun yasamadan ürünler elime ulastı.cabelastan 14 günde sierradan da 5 günde ürünleri teslim aldım.

Son olarak,internetten sürekli alısveris yapan biri olarak ki neredeyse arastırmadıgım site kalmadı,hicbiri fiyat konusunda sierra kadar cazip degil, bilginize...

Beyler sierradan cok güzel takım taklavatlar buldum :D hemen alışa geçiyorum.
ABD'den alışveriş yapmak için, hep Viaddress.com 'un ücretsiz servisini tavsiye ederim, herhangi bir ABD tüccarı ya da ABD eBay satıcısından alışveriş yapabilmeniz için, size ücretsiz bir sanal ABD adresi sağlıyor ve paketlerinizi evinize yönlendiriyorlar.
http://www.viaddress.com 'dan ücretsiz kaydolabilirsiniz, Amazon ve Ebay dahil, herhangi bir ABD tüccarından alışveriş için kullanmağa başlayabileceğiniz ABD adresinizi içeren bir emaili anında alıyorsunuz.
ABD tüccarı, uluslar arası kredi kartlarını kabul etmediğinde, Viaddress 'e, sizin için ürünlerinizi komisyonsuz olarak satın aldırtabilirsiniz de. Gerçekten kullanışlı, deneyin: http://www.viaddress.com

Arkadaşlar ben bazen Amerika'dan ürünler satın alıyorum ve arkadaşımın tavsiyesiyle keşfettiğim viabox.com sayesinde de Türkiye'ye çok uygun fiyatlara getirebiliyorum. Hem kargo takibi uygulaması hem de üyeliğin ücretsiz olması çok hoşuma gitti. Bir sorun olduğunda da hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar. Müşteri memnuniyeti çok önemli gibi görünüyor.

Merhabalar;
Örneğin Ebay;
Türkiyeye posta kargo yolu ile ürün aldığınızda, 75€ vergisiz gümrük limiti efsanesi Gerçekmi?
75€ gerçek ise, vergiyi kargo teslimi esnasında kapıdamı ödüyoruz?
Daha önemlisi
Varsa yurtdışı alışverişlerinizde karşılaştığınız sorunlar nelerdir ve nasıl çözdünüz.
Saygılar.

Merhabalar;
Örneğin Ebay;
Türkiyeye posta kargo yolu ile ürün aldığınızda, 75€ vergisiz gümrük limiti efsanesi Gerçekmi?
Daha önemlisi
Varsa yurtdışı alışverişlerinizde karşılaştığınız sorunlar nelerdir ve nasıl çözdünüz.
Saygılar.
E bay dan bir mal aldığınız zaman adresinize posta ile geliyor.Mal Türkiye ye girdiği zaman PTT ye teslim ediliyor,ana dağıtımdan sizin şehrinize yollanıyor.Buradaki ilgili PTT makamında malınızın gümrük vergisine tabi olup olmadığı kendi usulleri ile inceliyorlar şayet vergiye tabi olduğuna karar verirlerse adresinize haber yollayıp ilgili büroya sizi çağırıyorlar,durumu anlatıyorlar ve gümrük vergisini orada ödemenizi istiyorlar itiraz etmez öderseniz malınızı hemen teslim ediyorlar.Şayet itiraz ederseniz sizden malınızın gerçek bedelini ispat etmeniz için ödeme dekontunu göstermenizi istiyorlar duruma göre itirazınızı kabul edip harcı iptal ettikleri de oluyor

Demek oluyor ki
Gümrük memurunun bana rahat ulaşması için Adres kısmına telf no da yazmak şart.Yoksa tebligat vs. Apartman posta kutularında kaybolur
Ama çoğu site ler alıcı ile satıcı direkt iletişim ilişkisini engellemek için adres kısmında telf no ya izin vermiyor.

Postacıya ödemek daha kolay olurdu.
Ama sanırım ülkemizde herşey mevzuat a tabi...

Merhabalar;
Örneğin Ebay;
Daha önemlisi
Saygılar.
Demek oluyor ki
Gümrük memurunun bana rahat ulaşması için Adres kısmına telf no da yazmak şart.Yoksa tebligat vs. Apartman posta kutularında kaybolur
Ama çoğu site ler alıcı ile satıcı direkt iletişim ilişkisini engellemek için adres kısmında telf no ya izin vermiyor.

Postacıya ödemek daha kolay olurdu.
Ama sanırım ülkemizde herşey mevzuat a tabi...

Merhaba.
Gümrük mevzuatına göre 75€ muafiyetini yıllık 5 defa kullanabilirsiniz. Bu bir kişi için geçerlidir, dolayısıyla farklı kişiler üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.
75€ ila 1500 € arasındaki gönderiler için Avrupa Birliğinden gelen ürünler için %18, diğer ülkeler için % 20 maktu vergi uygulanıyor. Eğer gümrük vergisine tabi bir ürün tespit edilirse PTT'de ardiye ve vergi ödemesini yapıp teslim alabiliyorsunuz. Gümrüğe tabi bir ürün yoksa direk adresinize teslim edilir.
Telefon numaranızı yazsanız dahi PTT tarafından yazılı tebligat ile gümrüğe çağırılıyorsunuz. Gümrük memuru sizin yanınızda kutu veya paketi açıp ürünleri kontrol ediyor. Bu sebeple gümrüğe tabi olan ürünlerde kapıda ödeme seçeneği pek mümkün olmuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

SON KONULAR

Geri