Yurtdışından bisiklet getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kapiteni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,068

Kapiteni

Yeni Üye
Merhabalar

cruiser bisiklet üreten electra marka bisikletlerden birini yurtdışından http://www.chainreactioncycles.com/ sitesinden satın almak istiyorum bisiklet bir ara gümrükten muaftı hala muaf mı ? getirmemi tavsiye eder misiniz ?

Etiketler
Ynt: Yurtdışından bisiklet getirmek

150 euro yu geçiyorsa muaf olmaz bunun dışında boyut sınırlması da var, sanmıyorum kocaman bir bisikletin gümrükten sorunsuz geçeceğini

gümrüğe takıldığı taktirde kdvyi ödeyip çıkartabilir miyim ?

gümrüğe takıldığı taktirde kdvyi ödeyip çıkartabilir miyim ?

Bu işler biraz da şans işi, gümrükteki memurların insiyatifindesin, ama bisiklet gibi büyük bir gönderinin dikkat çekmemesi mümkün değil, gümrük yasasında ayrıntılarda boyut/fiyat durumları yazıyordu, boyutları hatırlamıyorum ama fiyat 150€-1150€ arasına avrupa için %10 kdv avrupa dışı için%18 kdv ödenip alınabiliyor eğer gelen ürün ptt ile geldiyse, özel kargolar ise daha zahmetli çeşitli masraflar çıkarıp(mali müşavir,depolama bedeli) TR deki fiyata yakın yada daha fazlaya mal oluyor.Kısaca o kadar para verip riske girmeyi değmez bence.

yerinde olsam hiç kargoyla, gümükçüyle uğraşmam atlar Yunanistan' a gider bisiklete binerek İpsala'dan geçerdim. başın ağrımaz, extradan deneyim ve şahane bir gezi olur. selanik 8 saat otobüsle, git-geli 80 eur. tren yılbaşından sonra kaldırıldı sanırım.