<div class="bbWrapper">Merhaba ARkadaşlar ;<br />
<br />
bu konuyla ilgili bir çok yazı gördüm ama bir çoğu net sonuçlanmamış o yüzden ayrıntılı olarak anlatmak istiyorum..<br />
<br />
Hollandadan bir tane ikinci el çekme karavan alıcam kesinlikle 750 kilonun altı olacak çünkü 750 kilo üzeri maalesef rushata işleneceği için masraf çıkartıyor vergiler gümrü parası falan filan o yüzden 750 kilonun altı alacağım model 500 kilo civarlarında 10 senelik bir model fiyatlarıda 3 bin euro civarlarında ama bizde opsiyonel satılanlar adamlarda çok daha kalitelisi standart veriliyor bunu herkes biliyor.<br />
<br />
şöyle planlıyoruz ramazan bayramı dolayısıyla akrabam hersene araba ile türkiyeye gelir 1 ay kalır ve gider.<br />
ben beğendiğim modeli söyleyeceğim o hollandada satın alıp arabasının arkasına takıp türkiyeye giriş yapacak.<br />
ve çekme karavanı bana teslim edecek.<br />
<br />
şimdi gümrük formlarına baktım ya çok eski bilgi yada getiren getiriyor şansa bu iş oluyor diyorlar ama net bir şey yok.<br />
sizden bu konuda yardım rica ediyorum...<br />
hollandadan türkiyeye geliyor satın aldığı ikinci el 500 kilo civarındaki karavanı bana teslim ediyor....<br />
normalde bu tarz karavanlar içinde türkiyede hiç belge istenmiyor...<br />
<br />
bu seçtiğimiz yöntem uygunmudur?gümrük kısmında bir sorun yaşarmıyız?yada bana verdi dönüşte yaw kardeşim senin karavanın vardı şimdi nerede diye sorarlar mı?yada ben hiç üzerime almam o getirsin onun üzerine dursun hiç farketmez ben kullanmaya devam ederim.<br />
bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. çok fazla vaktim kalmadı...15 gün içinde karar vermem gerekiyor....</div>