Yürüyüş Botu Ağırlığı Nasıl Olmalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezen959 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,410

gezen959

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Siteye yeni üyeyim, açtığım başlıkla ilgili biraz bilgi baktım ama bulamadım sanırım.
Hemen her gün şehirde olduğu için hafif spor ayakkabılarla 6-7 km yürürüm. Yazın kaçkarlarda da yürürken spor ayakkabılar kullandım, hafif olması büyük avantaj. Doğa yürüyüşlerindeyse gereksiz ağırlıklar hele de ayakta olanlar büyük bir dezavantaj. Trekking botlarına bakıyorum ağırlıkları 1.3 kg civarı (çiftidir umarım). Uzun yürüyüşlerde yaz , kış ve hava zemin şartlarına bakmaksızın bu ağır botları kullanmalımıyız yoksa şartlara göre bir seçim mi yapmalıyız. Deneyimli arkadaşların yorumlarına göre kendime bir bot almak istiyorum.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yürüyüş Botu Ağırlığı Nasıl Olmalı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2147.0

bu linki inceyiniz :smiley:

Ynt: Yürüyüş Botu Ağırlığı Nasıl Olmalı

Arazi Botunda Aradığım Özellikler.( yaz kış, arazi gezileri ve kısmi tırmanış için )

1. Boğazlı olsun , ayak bileğini kavrasın.
2. Su geçirmez olsun, deri ise boyanabilir olsun.
3. tabanı traktör tekeri gibi girintili çıkıntılı olsun , yol tutuşu sağlasın.sert taban olsun.
4. bağcıklı olsun, fermuarlı olmasın.
5. yazlık ve kışlık olarak iki çesit olsun , olamıyorsa kışlık olsun.
6. çift tabanlı çorap giydiğinde ayağını sıkmasın , genel olarak ayakkabı numarandan olabilirse yarım , olamazsa bir numara büyük olsun.
7. ithal arazi ekipmanları satan dükkanlara avuçla para verip hiç işinize yaramayacak extrem malzemeler satın almaktansa, etrafta lafı sözü dinlenir, avcı arkadaşlardan fikir almak, yardım istemek daha akıllıca olabilir.
8. ayak tırnaklarını düz bir hat şeklinde kesmek , meyilli inişlerde tırnak batmalarını önleyecektir.
9. umarım azda olsa bir fikir verir selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR