ZJ 5.2 Geri Vitesten Gelen Garip Sesler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,947

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Merhaba,
Uzun zamandır başımda olan ve her servisin ayrı kafadan fikir yürüttüğünden dolayı halen kimseye kurcalatmadığım bir konuda tecrübesi olan varmı?
Sorunum: 94 5.2 ZJ aracımda geri vitese taktığımda durduğu yerde şanzıman tarafından garip bir inleme, kasılma gibi sesler geliyor. Gaza basıp geri kalktığımda ses kesiliyor. Ne olabilir.??
Ayrıca yokuş aşağı park ettiğimde ve daha sonra vitesi parktan çıkardığım zaman "tak..!!!" diye bir sesle parktan boşalıyor ??
Böyle bir sorunu yaşayan veya bilgisi olan varmı??
Sevgiler.

Ergun

ZJ ARB.jpg

Etiketler
Ynt: ZJ 5.2 Geri Vitesten Gelen Garip Sesler

Sorunuzun ikinci kısmının açıklamasını aşağıdaki linkte benim yazdığım 13 nolu mesajda görebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5223.0

Bunu tahmin ediyordum... aslında sorumada eklemem gerekirdi. Evet doğru bu şekilde parka alırsanız sorunsuz parktan D2ye geçiyor. ::smiley:
Ama esas sorunum şu geri vitesteki olağan dışı ses. Ah bir yardım eden olsa... :-[

Benimkinde de yeni başladı o ses. Özellikle şanzman soğukken daha çok geliyor. Çözebildiniz mi?

Merhaba,
Bu sorun bende de var..
Daha dün serviste 3-4 kişi tartıştık bu konuyu bir çok kişi aynı şeyden yakınıyor..
Uzun, uzun düşündükten sonra adını "bu aracın vazgeçilmezi" olarak koyduk ve konunun üstünde durmamaya karar verdik. Usta
da önemseme dedi..
Tabi bunların dışında profesyonel , teknik bir cevap bekliyorsanız..Bilemiyorum..

Arda

beatrix' Alıntı:
Merhaba,
Uzun zamandır başımda olan ve her servisin ayrı kafadan fikir yürüttüğünden dolayı halen kimseye kurcalatmadığım bir konuda tecrübesi olan varmı?
Sorunum: 94 5.2 ZJ aracımda geri vitese taktığımda durduğu yerde şanzıman tarafından garip bir inleme, kasılma gibi sesler geliyor. Gaza basıp geri kalktığımda ses kesiliyor. Ne olabilir.??
Ayrıca yokuş aşağı park ettiğimde ve daha sonra vitesi parktan çıkardığım zaman "tak..!!!" diye bir sesle parktan boşalıyor ??
Böyle bir sorunu yaşayan veya bilgisi olan varmı??
Sevgiler.

Ergun

Sorun coktan cözüldü, üzülmeyin kolay....!

Sanziman yagi filtresi dolu, artik görevini yapamiyor, dolayisi ile yag sogukken yukariya filtreden gecemiyor.
Sanziman alt kapagi actirin, filtreyi ve yagini degistirin sonrada kapatin.

Iste bu kadaaaarrrr....!

"Baska bir arzunuz? ;) "

Bunları yapınca ses "sıfır" a mı iniyor ? Bende yok denecek kadar az çünkü..2009 model araba gibi hiç ses çıkarmayacaksa kapağı açtırayım diyorum :smiley:
Diğer arzuları da zamanla arz edip öğrenmeye devam edeceğim..

abiler bu sesler bizim zj lerin korosudur. her ses mekanik bir senkron eşliğinde kulak pası alır. Benim ön şafttan gelen 3 ayrı ses var ne olmuş yani :smiley: başka arabalarda var mı ? yok.. Ayrıcalıklıyız işte ne güzel.. :smiley: diyelim ki bu sesten rahatsız olduk. Napıyoruz? açıyoruz bilmem kaç milyarlık ses sistemimizi müzikle bastırıyoruz :smiley::smiley::smiley:

alpaslanepli' Alıntı:
abiler bu sesler bizim zj lerin korosudur. her ses mekanik bir senkron eşliğinde kulak pası alır. Benim ön şafttan gelen 3 ayrı ses var ne olmuş yani :smiley: başka arabalarda var mı ? yok.. Ayrıcalıklıyız işte ne güzel.. :smiley: diyelim ki bu sesten rahatsız olduk. Napıyoruz? açıyoruz bilmem kaç milyarlık ses sistemimizi müzikle bastırıyoruz :smiley::smiley::smiley:

Veyaaaaaa, dogru bir saft balansciya......:smiley: ( Saftlar sökülmeden önce muhakkak yerleri isaretlenmelidir, yoksa balansi bozulur)

Ergun abi yeri gelmişken bu şaftı takmadan önce ıstavrozları yağlatman gerekirdi öyle alıp direk taktırdıysan ondandır o ses diye bir yorum var . Ne dersin bu ihtimal gerçekci olabilir mi?

alpaslanepli' Alıntı:
Ergun abi yeri gelmişken bu şaftı takmadan önce ıstavrozları yağlatman gerekirdi öyle alıp direk taktırdıysan ondandır o ses diye bir yorum var . Ne dersin bu ihtimal gerçekci olabilir mi?

Eee onlar üstünde yağladılar ya?
Belki bir ihtimal şaft istavrozundan ses geliyor diye çıkarrttı adam.
Bence sen bir Şaftçıya görünmelisin.

pekı abılerım benım sorunum da oydu yagı ve fıltreyı deıstırınce gıttı daha cook sogukken ısınana kadar yapıyodu ama 94 model 5.2 gc de su sıkıntım oldu bı gun yolda yuklu rampa cıkarken tahlıyeden yag atmaya basladı ve gaz yıyıp ıvmelenmemeye basladı ve sıkıntıların ılk kozasıydı bu aracımdan memnunum hala daha ama bıraz yordu bızı bu tamır takımını aldık şanzumanı dagıttık balataları degıstırdık ama tam bıtmemıstı balatalar park halkasını degıstırdık sensor kırdık atesleme yapamadık ve sonunda hepsını cozduk ve şanzıman ı toplayım yerlestırdık aracın ıvmelenmesı hızlanması cok guzel oldu ama asas sorun su prız dırekte yarım santıme yakın bı bosluk vardı bız bun u bu sekılde taktık bu bosluk nekadar olmalı bı sorun yaratırmı bana ve bugun su hatayı yaptı arac 1500 devır ıle 2000 devır arası yuklu ıken cok guzeldı ama tırmanmada D de ıkeen 2000 devırı gecınce arac once kendın ı bı gerı cektı ve sonra devır 4000..4500 devıre kadar cıktı ama arac ıvme kazanmadı sankı manuel araca dusuk vıteste gaz basarsınızda vıtes ıster devır cıkar ama ıvmelenmez de degıstırmezsınız ya acaba bunun nedenını bılenınız varmı abıler 25 yasındayım ve tecrubelerınızden yararlanmak ıstıyorum lutfen yardımcı olun tesekkur edıyorum şimdiden her sey için..

Priz direk' te yarım santi fazla... En fazla 1 2 mm olmalı, o da türbün dolunca geçiyor....

Kick Down' dan önce bi ara var... Yokuş çıkarken o kısmı kullanmış şanzman, doğaldır... ayağınızı biraz gazdan çekin gene gereken devre oturacakdır şak diye makine....

alfonse abım tesekkur edıyorum bu boslugun yarım santım olması anlatmana gore cook fazla bu bosluk bana ılerde ne gıbı sıkıntılar verebılır bı abım bana bu boslugun 5 mm kadar olcagını soglemıstı yanlıs bılıyomus demekkı o abımde. şimdi abım bı sorum daha olucak o/d dugmesının soketı şanzımanda kırılmıs hıcbı kablo baglantısı yok bu arac hangı modda kalmıstır aracı topladıktan sonra hıc yapmadı bısey yaptı arac daha fazla rampa cıkarken 2000 dd ile 2500 dd arasın da bı alt vıtese gecıyo ve 4000.. 4500 dd kadar tırmanıyo ve yenıden vıtes degıstırp normal 2000 dd ıle 3000 dd arasında kalıyo bunun o/d ıle alakası varmıdır abıcım ne olur yardımcı olun bana daha once bole bı arac deneyımım hıc olmadı ıcın cahılım bu konuda ama bunu gecen de duz yolda sıkıstırınca yaptı ama makınayı yolda tutamıyosun ozaman abım dehset ıvmelenıyo arac

OD soketi çıkık şeklinde düşnürsek OD kapalı yani normal konumda kalmış olmalı diüye düşünüyorum . Çnkü Od yi açtığımızdada kontak patılıp açıldığında OD ışığı söner normal konumda açılır .

Rampa çıkarken gaz pedalına fazla basarsan araç vites düşürür basışına göre yetmezse birdaha düşürür . Haliyle devir yükselir ivmelenme artar . Manuelde rampa çıkarken ihtiyaç olursa vites düşürüyoruz mesela . Otomatiktede gaz pedalına basılınca vites düşürür . Sonra ayağınızı biraz kaldırdığınız vites büyütür , devir düşer . Anlattığınız konu bunla ilgili olabilir .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR