ZJ 5.2 Geri Vitesten Gelen Garip Sesler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,942
Ynt: ZJ 5.2 Geri Vitesten Gelen Garip Sesler

karlıdag52' Alıntı:
alfonse abım tesekkur edıyorum bu boslugun yarım santım olması anlatmana gore cook fazla bu bosluk bana ılerde ne gıbı sıkıntılar verebılır bı abım bana bu boslugun 5 mm kadar olcagını soglemıstı yanlıs bılıyomus demekkı o abımde. şimdi abım bı sorum daha olucak o/d dugmesının soketı şanzımanda kırılmıs hıcbı kablo baglantısı yok bu arac hangı modda kalmıstır aracı topladıktan sonra hıc yapmadı bısey yaptı arac daha fazla rampa cıkarken 2000 dd ile 2500 dd arasın da bı alt vıtese gecıyo ve 4000.. 4500 dd kadar tırmanıyo ve yenıden vıtes degıstırp normal 2000 dd ıle 3000 dd arasında kalıyo bunun o/d ıle alakası varmıdır abıcım ne olur yardımcı olun bana daha once bole bı arac deneyımım hıc olmadı ıcın cahılım bu konuda ama bunu gecen de duz yolda sıkıstırınca yaptı ama makınayı yolda tutamıyosun ozaman abım dehset ıvmelenıyo arac

O/D düğmesine bastığınızda, düğme ışığını yaktığımızda Over Drive off olur, kapanır....

Yani Over Drive fonksiyonu, düğme ile kapatılana kadar her daim açıktır.

Over drive açıkken bu kablo v.s.ler kopsa bile araç kkontak kapanıp açıldığında yeniden OverDrive açık yani normal duruma geçecektir.

Bence over drive ile ilgili bi sorun yok. Over Drive kapatılamaz gibi sorun yaşanabilir. Over Drive yeniden fonksiyone edilemiyor gibi bbişey olmaz diye biliyorum.

Ama belki, ana şanzmanı alttan açtığınızda, filtrenin altında ufak bi üçgen kapak altında bulunan O/D yayı kırılmış olabilir ki bu A772 ve A999 şanzmanlarda sık yaşanır.

Bu vites küçültme hareketi ki vites düşürmüyor, siz öyle zannediyorsunuz ve herkeste öyle zanneder, ustalarda ara dişli veya yan dişli der buna -kick dow' dan farklı, baskı balata ve türbiün hızıyla alakalı bi sistem- siz rampa çıkarken, 2000 2500 devirde gaz pedalına 3 cm. kadar bastığınızda oluyorsa normal....
Yok sabit gaz ve sabit hızda çıkarken bu oluyorsa anormal. yani gaz sabitse bile, sürat düştüğü, araç çekmediği için oranı değiştirebilir şanzman....

Bu devir yülseltmeyi yaptığında ayağınızı gazdan 2 cm kadar çekin, en fazla 1 sn kadar sonra devri hemen düşürmesi lazım...

Veya devri yükseltmeden önce gaza tam basın, kick down yapın (roket denir) devir kaça fırlıyor?
(bunun için önce kick down (roket) fonksiyonunun saplıklı çalışıp çalışmadığını deneyin)

Kick down normal çalışıyorsa, bi üstteki denemeden sonra bide,

Devir yükselttiğinde gaza tam basın, devir biraz daha yukarıya fırlıyor mu?

Bu testleri bi yapıp yazın, bi bakalım...
yazılarınızda biraz nokta virgül felan kullanın, ifadelerinizi tam anlayamadığım için tam anlamıyorum...

Buralar biyerle ZJ bant ayarları yazmıştım. Anladığım kadarıyla elinizden iş geliyor, bu bant ayarları kontrol edin. Gerçi bu bantlar sadece kick down ve geri vites ile ilgili ama, bi bakın isterseniz.

Kick-down için şanzmana omut veren, gaz pedalından gelen telin yanındaki yay kurcalanmış ve kısa bağlanmışta olabilir, erken kick yapıyordur...

Kullanmadan bi arıza varlığını söylemem çok zor, ifadelerinizide anlamakta zorlanıyorum...

Bence, anladığım kadarıyla sorun yok gibi... Ama....

Etiketler

Cuma günü ilk işim o şanzımandan gelen sesi yaptırmak olacak.Filtre tıkanmış ha :D ben bu haberin üstüne gider canımı güzelce yıkar xenonlarını taktırır evime geri dönerim :smiley: cuma günüde erkenden garaja gider v kayışımı buji ve kablolarımı bide o iğrenç sesi yaptırdım mı benden kralı yok.Çok teşekkür ederim.

cok ozur dılıyorum yazımdan dolayı.dedıklerını uyguladım abım ayagını gazdan 2 cm kadar cektıgın de arac eskı halıne donuyor.normalde ılk aldıgımda arac akmıyodu boyle bırseyde yapmıyordu.daha oncede bole bı arac kullanmadım ıcın bılmıyodum.bu olay şanzıman tamır takımını degıstırdıkten sonra yapmaya basladı ve sankı arac bı vıtes daha ıleva edılmıs gıbı oldu sanzımana. gıdısı,akısı hepsı degıstı aracta ve en onemlısı yakıt eskıye oranla yarı yarıya fark ettı ama sogukken ılk haraket ettımızde aracla bilye sesı gıbı bı ugultu gelıyor şanzımanda ısındıgında bırkac dk sonra duzelıyo bunun sebebı nedır onu anlayamadık abım.ee elımızden bu işler bıraz gelır şanzımanı kendımız sokup dagıtıp topluyoruz işte ;D..ama band derken bu ıkı tane çember var
bırı onde buyuk bıde arka tarafta kucuk onlarmı acaba abım eyer onlarsa onları bız sıkıp rahat haraket edebılecegı durumda grı gevşetıp bıraktık hersey için tesekkurler abım coook yardımcı oluyorsunuz bana hem sız hemde gezenbılır ekıbı komple resımlerı eklemeye calısıcam

karlıdag52' Alıntı:
cok ozur dılıyorum yazımdan dolayı.
dedıklerını uyguladım abım ayagını gazdan 2 cm kadar cektıgın de arac eskı halıne donuyor.
normalde ılk aldıgımda arac akmıyodu boyle bırseyde yapmıyordu.daha oncede bole bı arac kullanmadım ıcın bılmıyodum.bu olay şanzıman tamır takımını degıstırdıkten sonra yapmaya basladı ve sankı arac bı vıtes daha ıleva edılmıs gıbı oldu sanzımana.
gıdısı,akısı hepsı degıstı aracta ve en onemlısı yakıt eskıye oranla yarı yarıya fark ettı
ama
sogukken ılk haraket ettımızde aracla bilye sesı gıbı bı ugultu gelıyor şanzımanda ısındıgında bırkac dk sonra duzelıyo
bunun sebebı nedır onu anlayamadık abım.
ee elımızden bu işler bıraz gelır şanzımanı kendımız sokup dagıtıp topluyoruz işte ;D..
ama band derken bu ıkı tane çember var
bırı onde buyuk bıde arka tarafta kucuk onlarmı acaba abım eyer onlarsa onları bız sıkıp rahat haraket edebılecegı durumda grı gevşetıp bıraktık

hersey için tesekkurler abım

coook yardımcı oluyorsunuz

bana hem sız hemde gezenbılır ekıbı komple resımlerı eklemeye calısıcam

Güzel Kardeşim,

Kalbin temiz oldukça,
istemeden bi terbiyesizlik yapmış gibi duruma düşmedikçe......
"Asla kimseden özür dileme..."

"Ben seni affetmedim ;) ;D
Çünki sen özür dilemedin... Ok? ;D
Çünki ben özrünü duymadım, okumadım... Ok? ;)
Çünki sen özür dilenecek bişey yapmadın.. Ok?"

Anladığım kadarıyla normale döndü şimdi makinen... ;)

Araç soğukken, şanzmanda soğuktur, yağıda soğuktur, ses gelir..... Normal...

Yani, soğukkan bütün makine,
bütün aksamları hızlı döndürmeden (yağlar soğuk çünki) efendi efendi ısıt makinayı... efendi efendi...
Yani, makinanın motoru v.s. ısınana kadar ayağının altında yeni tavuktan çıkmış yumuşacık yumurta ;D varmış gibi dokun gaza. Yani gaza 1-2 cm' den fazla basma aracın her bişeysi soğukken. Gaza en fazla 2 cm kadar bas yani. Bırak o kendi büyütüsün vitesi, küçültsün v.s. v.s.....

Isınınca her bişey... Tapa gaz istediğin kadar ;D ;D

Bant ayarlarını bu siteye biyerlere detaylı yazmıştım, Jeep konularının başlıklarını araştır, bulursun....
Ama, R' ye çabuk geçiyorsa makina, roket denilen kick-down' ı zamanında, çabucak yapıyorsa makine, kurcalama...
Bu bantlar sadece R ve kick-down için çalışır. Benim ilgili konuya yazdığım değerlerde zamanla aşınma sebebiyle değişiyormuş.
Çok tecrübeli kitap yüzü görmemiş ustalarım bu bantların ayarını benim istediğim gibi -kitaba göre- yaptıktan sonra, el ile sertlik kontrolü yapıp azıcık daha sıkıyor veya gevşetiyor... Senin el ayarını bilemem....
Ama, dediğim gibi. R ve Kick Down zamanında oluyorsa, fazla kurcalama...

Faydam önemli değil, helal olsun.....

Kendi kendinize otomatik şanzman dağıtabilen beceriye sahip;
akla, fikre, emeğe saygılı insana benziyorsun.....

Saygına, sevgine kurban... ;)

Sevgiler,
Sağlıklar,
Saygılar kardeşim......

Alp...

çoooook tesekkurler alp abım makıne şuan cok guzel ufaktefek sıkıntıları var ama haledemıcemız sekılde degıl amartısor´balata vs gıbı.eyer bısey takılırsam ılk danısacagım kısısın abım yenıden cook tesekkurler :smiley:

kırpma.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR