ZJ Bilgisayar Bağlantı Portu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,116

.com

Zirve
Yer
Ankara
Arkadaşlar aylardır forumda dolanıp duruyorum ama hiç denk gelmedim demekki yok böyle bir soru.

İki sorum var

1. Soru 96 ZJ ler arıza tespiti için bilgisayara bağlanıyormu
2. Eğer var ise bu soketin yeri nerdedir ve bu soketin resmi olan varmı (kendimi çok kötü hissediyorum ama sordum işte soruyu dilerim bilen çıkar )

Not: Konuyla ilgisi yok ama acaba mavi CJ6 lara koltuk ısıtma sistemi takılıyormu (Özellikle devasa tekerlekli olanlarına) :D

Etiketler
Ynt: ZJ Bilgisayar Bağlantı Portu

.com' Alıntı:
Arkadaşlar aylardır forumda dolanıp duruyorum ama hiç denk gelmedim demekki yok böyle bir soru.

İki sorum var

1. Soru 96 ZJ ler arıza tespiti için bilgisayara bağlanıyormu
2. Eğer var ise bu soketin yeri nerdedir ve bu soketin resmi olan varmı (kendimi çok kötü hissediyorum ama sordum işte soruyu dilerim bilen çıkar )

Not: Konuyla ilgisi yok ama acaba mavi CJ6 lara koltuk ısıtma sistemi takılıyormu (Özellikle devasa tekerlekli olanlarına) :D

Mavi olanlara takabiliyoruz Diger renkler icin extra kablo gerekiyor. :smiley: :smiley: :smiley:

Cam silecek su seviyesi bulunan mavilerde oluyomuş ama sadece :D :D :D

.com' Alıntı:
Cam silecek su seviyesi bulunan mavilerde oluyomuş ama sadece :D :D :D

silecek suyu isiticisi arizalanmis anlayan bir usta bulamdim yahu Chip ile calisiyormus beceremediler Su an +4 dereceye kadar isitiyo

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Hocam onun tamirle ilgisi yok kanalları tıkanmış ondan yapıyordur yeşil bir ilaç var onu katıyorsun 200 ml kadar ama şişe 500 ml oluyor kalan 300 ml yi de kendin içiyorsun ziyan sebil olmasın açılınca ilaç bozulmasın diye :D :D :D

.com' Alıntı:
Hocam onun tamirle ilgisi yok kanalları tıkanmış ondan yapıyordur yeşil bir ilaç var onu katıyorsun 200 ml kadar ama şişe 500 ml oluyor kalan 300 ml yi de kendin içiyorsun ziyan sebil olmasın açılınca ilaç bozulmasın diye :D :D :D

himmmmm yinemi bu yesil :smiley: Yahu bu nasil bir mayi imis Her derde deva yahu :smiley: :smiley: :smiley:

Valla hocam bu olayın detayını alamadığım ve 7/24 bölümünü göremediğim sürece bu yeşil şey ısıtılıp ısıtılıp gündeme gelecektir (şantajmı yapıyom ne ;D )

Ama şaka bir yana cidden bu bağlantı portu nerde bilen kimse yokmu

.com' Alıntı:
Valla hocam bu olayın detayını alamadığım ve 7/24 bölümünü göremediğim sürece bu yeşil şey ısıtılıp ısıtılıp gündeme gelecektir (şantajmı yapıyom ne ;D )

Ama şaka bir yana cidden bu bağlantı portu nerde bilen kimse yokmu

Alp biliyodur kesin :smiley:

Abi valla alp biliyordur . Bende arandım arandım , bir döküman vardı resimli gösteren bulamadım . Benim aklımda kalan Sürücü tarafında göğsün altında yani direksiyon kolonun gittiği yerde sağa doğru biryerde olması lazım . 96 ZJ de OBD' olmalı . OBD1 var ise Motor kaputunun altında soğutma suyu kabının orda, klima tüpü(adı aklıam gelmedi şimdi) gibi bir nane var onun civarında 6 pinli plastik kapaklı bir konektör olmalı .

Bağlamadan da arıza kayıtlarını alabilirsin tabi ;)

Alpe sordum kendisininkinin yerini gösterdi

Bizimkine daha bakamadım orda varmıdır diye arıza kodları evet görülüyor kontak açıp kapatarak bunu biliyorum teşekkür ederim ama benimkisi bir merak geçen serviste aklıma esti aldım servisin laptopunu elime gidip bağlanacaktım bulamadım bir türlü merak ondan geldi yani

Bu OBD1 portı işte .Yani 93-95 modellerde , biryerlerde birkısım 96 da da olduğu yazılı idi .Kaynaklar 96 da OBD2 ye geçti diyor . Bulamadım dökümanı sinir oldum yav . Başka şey aranırken zırr pırt önüma gelen şey ara ara yok ...

Abi alpteki nerde ? Onda ki OBD 1 dir .

Acıkcası bilmiyorum onunkisi neydi tam açıp göstermedi de kızılcahamam etkinliği sırasında ayak üstü konuşuldu konu

Yarın sabah bir kontrol edeyim eğer oralarda bir yerde rastlarsam sorun değil resmini çekip akşama koyarım maksat millet yararlansın ufuk hocama kalsam yeşil şeylerden de yararlanamayacam :D :D :D

Evet ODB2 portları genellikle direksiyon altına yerleştirilmiş. Bununla ilgili görsel bi kaynak olmaması enteresan...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

SON KONULAR

Geri