ZJ de Akü Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZGİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,443
G

GEZGİN

Ziyaretçi
Herkese selamlar 1996 model cherokee 5.2 aracımda çok canımı sıkan bir problem var daha önce aküm zayıftı bir kaç gün çalıştırmadığım zaman hiç basmıyodu sonunda gittim varta nın 74 amper aküsünü aldım 105 lik takıcaktım ama yerine küçük geldiği için mecbur 74 amper taktık 3 gün binmedim arabaya bugün lazım oldu gene basmadı sinirlerim tepeme çıktı yani bunun sebebi ne olabilir sonuçta yeni akü anlamadığım amerikalı 8 silindir motor için küçücük akü yeri yapmış 105 liği sığdıramadık 74 amper akü zaten bu araçlar için küçük ama 3 günde nasıl akü boşalır aklım almıyor sonuçta yeni bir akü kaçak varmı diye baktırdım oda yok yorumlarınız olursa çok memnun olurum herkese ii akşamlar...

Etiketler
Ynt: ZJ de Akü Sorunu

durduğu yerde biteceğini sanmıyorum bi ışık teyp bile açık olsa...araçta elektrikli ekstra bir techizat var mı yeni akü aldıysanız bitmemesi lazım...hani kullansanız şarj dinamosu şarj etmiyor diyeceğim.acaba akü dolu da marş mı basmıyor kutup başı mı gevşek akünün bittiğine eminmiyiz...

Bu işin en basit çözümü ,aracı park edince akünün artı kutup başını çıkar ,2 gün sonra akü başını tak marşa bas. eğer marş normal olarak basarsa arıza aküdendir.bir de 14 amper şarz etmesi gerekir ona dikkat edin.

aynı dert bendede var üzerinde yazın alınmıs 72 lik mutlu vardı. her sabah bitmiş oluyodu. gecen hafta 74 lük delphi akü aldım iki gün sıkıntı olmadı üçüncü gün basmadı hemde tık yok kutup başları vs sağlam ama buda küçük geldi galiba :smiley: birde takviye yapıp çalıstırdıkdan sonra 10-15 dk rölantide stop ediyor yerinden oynatamıyorum ayağımı pedaldan çektiğim anda stop ediyor bunun sebebini çözemedim. bu arada araç 97 zj

ozanyur' Alıntı:
aynı dert bendede var üzerinde yazın alınmıs 72 lik mutlu vardı. her sabah bitmiş oluyodu. gecen hafta 74 lük delphi akü aldım iki gün sıkıntı olmadı üçüncü gün basmadı hemde tık yok kutup başları vs sağlam ama buda küçük geldi galiba :smiley: birde takviye yapıp çalıstırdıkdan sonra 10-15 dk rölantide stop ediyor yerinden oynatamıyorum ayağımı pedaldan çektiğim anda stop ediyor bunun sebebini çözemedim. bu arada araç 97 zj

Stop etmesinin sebebi olanti motoru olabilir

Aku icin arac icinde acik kalan bir sistem mutlaka kaliyordur gozden kacan.

s40euro' Alıntı:
Stop etmesinin sebebi olanti motoru olabilir

Aku icin arac icinde acik kalan bir sistem mutlaka kaliyordur gozden kacan.

doğrudur karısık bir araba dikkat ediyorum ama gözden kaçan bişey olabilir dediğiniz gibi

ozanyur' Alıntı:

Sorun sizinkiyle alakasız olabilir ancak ayağımı gazdan çekince stop etme durumu bende de olmuştu, nereyi kurcalayıp neyi kontrol ettiysek bir türlü bulamadık, daha sonra snorkelden diyip snorkeli çıkardım o da çare etmedi.Ondan sonra iptal olmuş bazı müşürlerin kabloları vardı onları tekrardan söküp iyice izole ettikten sonra bu sorun kesildi.Demem o ki açıkta kalmış bir kablo şase yapıyor, aracı stop ettiriyor olabilir.Bir kontrol etmenizde fayda var.

GEZGİN' Alıntı:
Herkese selamlar 1996 model cherokee 5.2 aracımda çok canımı sıkan bir problem var daha önce aküm zayıftı bir kaç gün çalıştırmadığım zaman hiç basmıyodu sonunda gittim varta nın 74 amper aküsünü aldım 105 lik takıcaktım ama yerine küçük geldiği için mecbur 74 amper taktık 3 gün binmedim arabaya bugün lazım oldu gene basmadı sinirlerim tepeme çıktı yani bunun sebebi ne olabilir sonuçta yeni akü anlamadığım amerikalı 8 silindir motor için küçücük akü yeri yapmış 105 liği sığdıramadık 74 amper akü zaten bu araçlar için küçük ama 3 günde nasıl akü boşalır aklım almıyor sonuçta yeni bir akü kaçak varmı diye baktırdım oda yok yorumlarınız olursa çok memnun olurum herkese ii akşamlar...

1.almış olduğunuz akü arızalı yada tam şarj edilmemiş olabilir,
2.marş dinamosu yada otomatiği bu durumu yapabilir,

27istanbul27' Alıntı:
Bu işin en basit çözümü ,aracı park edince akünün artı kutup başını çıkar ,2 gün sonra akü başını tak marşa bas. eğer marş normal olarak basarsa arıza aküdendir.bir de 14 amper şarz etmesi gerekir ona dikkat edin.

bu gibi araçlarda kutup başlarını sökmenin ve akımsız bırakmanın doğru olmadığını düşünüyorum.çünkü kutup başlarını yeniden bağladığınızda çeşitli arıza ikazları(ABS,airbag gibi) verme olsalığı yüksek.Yeni akü takarken dahi araç dışardan bir aküyle beslenmeli ve ceryansız kalmasına müsade edilmemesi olası arızaları önlemesi açısından önemli...

Selamlar, aracınızda sürekli elektrik çeken bir şey olduğunu düşünüyorum.Yazın aynı şey benim başıma geldi en sonunda arka kapı swichi çalışmadığı için iç ışıkların sönmediğini anladım, aracı hep gündüz kullandığım için dikkatimi çekmemişti, bende yeni akü alıp sonra olayı çözdüm.Aracı kilitledikten sonra iç ışıklar sönüyor mu dikkat ettiniz mi? İç ışıklar sekiz adet ampul yandığından dolayı ertesi güne kadar aküyü bitiriyor.

ilkerklc' Alıntı:
bu gibi araçlarda kutup başlarını sökmenin ve akımsız bırakmanın doğru olmadığını düşünüyorum.çünkü kutup başlarını yeniden bağladığınızda çeşitli arıza ikazları(ABS,airbag gibi) verme olsalığı yüksek.Yeni akü takarken dahi araç dışardan bir aküyle beslenmeli ve ceryansız kalmasına müsade edilmemesi olası arızaları önlemesi açısından önemli...

ben bir çok kez voltajsız bıraktım aracımı ve birçok başka aracı. bence bu dediğiniz yeni heryerleri elektronik olan araçlarda sorun olabilir.

benimde aynı sorunum vardı çok ugraşlar sonunda yagmurlu havalarda oldugunu fark ettim sebebi sunroofta sızan su ön sag kapının yanındaki sigorta kutusuna su girdigini fark ettim ve çözümledim şimdi çok şükür öyle bir sorun yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri