ZJ Difransiyel Yağ Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yunusure Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,524

yunusure

commercial diver
Yer
izmir
Arkadaşlar dün ön difransiyel yağımı değiştirmeye karar verdim ve servise gidip MOPAR yağ,conta ve katkısını aldım.Bugün jeepime zaman ayırıp yağı değiştirdim.Bir kaçta foto çektim.Tabi değişim burada okuduğum bilgiler sayesinde oldu. :smiley:
Yağ değişimi için gerekli malzemeler:
-Mopar difransiyel yağı 2 litre 13.5 tl litresi
-Mopar yağ katkısı (ön için gerekli değil biliyorum fakat jeepimi seviyorum ;D) 18 tl
-Conta 10 tl
-Balata spreyi 10 tl
-Sıvı conta 15 tl
Daha sonra 13 anahtar ile vidaları söküyoruz.(aslında 13 değilde 1/2 anahtar olsa daha iyi ollur)
[attachment=1]

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Difransiyel kapağını aldıktan sonra temizliyoruz ve boyuyoruz.
[attachment=5]

Fotoğraf-0053.jpg

Fotoğraf-0052.jpg

Fotoğraf-0055.jpg

Fotoğraf-0057.jpg

Fotoğraf-0059.jpg

Etiketler
Ynt: ZJ Difransiyel Yağ Değişimi

[attachment=1]
[attachment=2]
Kapağın vidalarıda bu arada temizlenip boyandı.
[attachment=3]
Difransiyelin yüzeyindeki eski sıvı contalar temizleniyor ve difranniyelin içi balata spreyi ile iyice yıkanıyor(bu arada sprey uçucu)
[attachment=4]
[attachment=5]

Fotoğraf-0060.jpg

Fotoğraf-0061.jpg

Fotoğraf-0069.jpg

Fotoğraf-0057.jpg

Fotoğraf-0064.jpg

Buda eski yağın arıtılmış hali
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
temizleme işlemi bittikten sonra difransiyelin alt tarafı tekrar temizleniyor.Akan yağların toplandığı yer.Artık kapağı takma zamanı geldi.Sıvı contada kullanıyoruz orjinal conta aralarına,kapağı yerine oturtturup vidaları iyice sıkkıyoruz.Yağı ve katkıyı ilave ediyoruz.
[attachment=4]
[attachment=5]
Yağı ekledikten sonra tabasını tekrar yerine takıyoruz ve iyice sıkıyoruz.İşlem bitmiştir. :smiley:
Dediğim gibi aracımı seviyorum. ;DBu hafta içi arka difransiyel yağınıda değiştiricem.Sizlerle palaşırım. ;)

Fotoğraf-0065.jpg

Fotoğraf-0066.jpg

Fotoğraf-0067.jpg

Fotoğraf-0071.jpg

Fotoğraf-0073.jpg

Selamlar Yunusure arkadaş çok güzel açiklamalı tarif etmişsin ,fakat sen işi bildiğin için basit bu işlemi herkesin yapabileceğini zannetmiyorum.yoksa ilerde bütün araçların tamirini de araç sahipleri yaparsa tamirciler kepenk kapatır.Öyle değilmi .Tabi işin şaka tarafı. ;D

Elinize sağlık fotoğraflayıp paylaştığınız için teşekkürler insan elinden gelip kendi yaptığı zaman daha bir keyifli oluyor.

Teşekkür ederim durmuş bey...biraz takım taklavat kullanmayı bilen herkez bu işlemi yapabilir :smiley:Sonuçta bende tamirci değilim.Biraz araştırarak daha neler neler yapılabilir.Yrında termostatı ve soğutma sistemini temizliycem.Dediğim gibi jeepimi seviyorum. ;DSenelerdir bu tamircilerden çektimlerim yüzünden tamirci oldum. ;D

Yunusure çok haklısın .Her ustayım diyen usta olmuyor en güzelini yapmışsın ,yalnız 1/2 ve 3/8 anahtarlar bu makinalarda hep lazım olur.

Durmuş bey haklısınız bu hafta içi bir takım inç anahtar seti temin edicem. :smiley:

Sevgili Yunus kanıma girdin bana da aldırdın bi ZJ artık bu bakım işlerini beraber yapıcaz..Emeğine sağlık..

zorlu05' Alıntı:
Sevgili Yunus kanıma girdin bana da aldırdın bi ZJ artık bu bakım işlerini beraber yapıcaz..Emeğine sağlık..
Abi nedemek bakım işleri imalat işlerini yapıcaz daha ;D.Sen 3. kurbansın.İzmirdeki tüm ZJ leri toparlıycaz. :D

DBu hafta içi arka difransiyel yağınıda değiştiricem.Sizlerle palaşırım.

hocam resimleri bekliyoruz.

Yağ deşişimini sizde paylaşırsanız sevinirim.Hatta aslında tüm işleri resimli olarak bir topicte paylaşmakta yarar var.
Termostat değişiminde resim çekemedim.Ama o daha basit.Üsten iki civata sökülüp yenisi takılıyor.Önümüzdeki günlerde ön difransiyelide değiştirip burda bende paylaşıcam. :smiley:

Sn.Yunusure malzemeleri hangi servisten aldığınızı yazar mısınız?Birde telefon numarası lütfen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.