ZJ İçin Hangi Lift Kit ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,009

ercumentoflas

** insan hayatta şanslı olacağına şansız olmasın
Yer
İSTANBUL
Merhabalar zj için yükseltme maksatlı hangi lift kiti yada sistemi önerirsiniz ? Coilover sistemler hakkında bilgisi olan varsa tercihimdir. Degerli fikirleri için herkese şimdiden teşekürler.

Etiketler
Ynt: ZJ İçin Hangi Lift Kit ?

Ercument Bey,

Bence hem ekonomik, hemde kullanışlı bir kite yönelmeniz mantıklı olur. ZJ'in std dingilleri ile çıkabileceğiniz maximum lastik yüksekliği 33inch, Grubumuzdan Korhan Bey'in (corehunn) ZJ'sini bir kullanın, başka kit taktıran ZJ varsa o araçları inceleyin ve internetten araştıırıp, ihtiyacınız olana en yakın kiti seçin.... XJ olsa elimizde bir sürü örnek ve kit var ama ZJ daha az..
kolay gelsin...

Ercüment bey;
Bildiğim kadarı ile,grubumuzdaki ZJ lerin tamamı 3'' skyjacker ile yükseltilmiş durumda.3'' skyjackerin de birkaç alternatifi var.
Bu yükseltme işine başlayıpta,aracını 3'' yükseltip ve aracını birkaç ay kullandıktan sonra hemen hemen herkesin söylediği şu oluyor.''Şimdiki aklım olsa biraz daha yükseltirdim''
Ben aracımı alıpta (xj) yükseltme işine soyunduğumda onumu yapayım,şunumu takayım diye düşünürken,geceleri rüyalarıma bile giriyordu. :smiley: Çevremdeki arkadaşlar ve abilerimin şikayet ve tavsiyelerini değerlendirdikten sonra jeepimi 4.5'' yüksetmeye karar verdim.Kit olarakta rubiconexpress'i seçtim.Şu andada çok memnunum ve henüz keşke biraz daha yükseltseydim demiyorum.Bir ara 6'' e aklım kaymıştı ama 6''yükseltmede aracıma daha başka modifikasyonlar yapmam gerektiği için ondan vazgeçtim.

Bence 3'' in biraz üstüne çıkın derim.33''lastikleri çok rahat kullnırsınız.Musa arkadaşımızın ZJ sinde 3'' kit var ve 33''lastikler biraz artikilasyona kaldığında çamurluklara sürtüyor.

Aşağıda rubiconexpress in linki var.

http://www.rubiconexpress.com/Jeep-Grand-Cherokee-ZJ-Suspension-Systems.aspx?XnPath=181&Vid=DF34835867952

Bunlarda 4.5''rubiconexpess ile yükseltilmiş ZJ nin fotoğrafları

tourbus10-97.jpg

ramprti.jpg

listramp.jpg

Yüksel'in dediğine bende katılıyorum. kulak arkası etmeyin :smiley: Tecrübe ile sabittir :smiley:

yüksel bey verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim emin olunki benimde rüyalarıma giriyor hiçbir aracın girmediği yerlere girip keşif yapma arzumun yanında kafamı kurcalayan iki şey var birincisi coilover sistemler ikinciside yanlış seçim yapmak hem aracıma hemde bütçeme zarar vermek . neticede bu iş için köşeye ayırığım bir para yok orta vadede parça parça tamamlamayı düşünüyorum. rubicone a bende bakmıştım bunlat komple kitlermi istanbulda kime en sağlıklı uygulatabiliriz ve şaft problemleri gibi problemleri aşmak için neler yapmak , eklemek gerekir. Mümkünse bir buluşup aracınızı incelemek ve fikirlerinizi almak isterim aslında bir off road grubu buluşması düzenlense sohbet nitelikli çok daha hoş olur yöneticiler değerlendirirlerse fikirlerimizi paylaşır araçlarımızı inceleriz.

ercumentoflas' Alıntı:
Mümkünse bir buluşup aracınızı incelemek ve fikirlerinizi almak isterim aslında bir off road grubu buluşması düzenlense sohbet nitelikli çok daha hoş olur yöneticiler değerlendirirlerse fikirlerimizi paylaşır araçlarımızı inceleriz.

Haziranın 2. yada 3. hafta sonu bir program oluşuyor.Geniş katılımlı bir gezi olacak.Orada yüzyüze konuşup benim aracımı ve diğer arkadaşların araçlarınıda incelersiniz.Daha faydalı olur tabi.

ercumentoflas' Alıntı:
resimdeki aracın viraj demirleri çıkarılmış mı ?

Viraj demirlerini iptal eden bir çubuk var.Adının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.O parça çıkartılarak viraj demirleri iptal ediliyor.Asfalta döndüğünüzde tekrar yerine takıyorsunuz.

" sway bar disconnect " diye google dan bulabilirsiniz. Bunların eski tipi, yeni tipi, gürültülüsü, gürültüsüzü, yolda kendinden çıkanı mevcuttur ;D

bu kitler nerelerde satılıyor net yoluylamı sipariş veriliyor yada sırf bu malzemeleri çeşitli markalar adına satış yapan özel dükkanlar varmı?

Jeep34' Alıntı:
Yüksel'in dediğine bende katılıyorum. kulak arkası etmeyin :smiley: Tecrübe ile sabittir :smiley:

Bende katılıyorum, hatta 3" leri taktırdığım anda " tüh be..! alçak oldu...!" demiştim. Çok pişman oldum. 31" lastık var, 32" bile bence zorlar. Bir seferde tak, tam tak...! ( Veya gel benım 3" leri sana satayım...:smiley: )

beatrix' Alıntı:
Bende katılıyorum, hatta 3" leri taktırdığım anda " tüh be..! alçak oldu...!" demiştim. Çok pişman oldum. 31" lastık var, 32" bile bence zorlar. Bir seferde tak, tam tak...! ( Veya gel benım 3" leri sana satayım...:smiley: )

Bana satarsanız parasını veririm... :smiley:

ates' Alıntı:
3' yükseltme kitine 1.5' te get koydu bildiğim kadarıyla, bu saatten sonra hayatta kiti satmaz , tank gibi yaptı tahminimce saldırayını :D :D

Tam değil, Dodikler takıldıktan sonra 33" lastiklere "buyruuuunnn" dedi.
Demekki şimdi 33" lastik ve ayna mahrutiler sıraya girdi.:smiley:

ergün bey bende aynı yolda ilerliyordum ama durdum ;D

bence her aracın sınırları olmalı...

eğer şuan ki aklım olsa zj ye yükseltme yapmazdım... ;)

güzel bakımını yapar at lastikleri takar ve kamp aracı yapardım. birde arkaya çeki yeri ;)

çeki yerine çekici onunda üstüne buggy :D

nedinine gelince ben aracını yükseltip yeten biri görmedim.

şimdi bende 3.5" yükseltme 31" lastik var. atiye dedimki " şunları 5" yükseltme 33lastik yapalım " oda bana " olmaz çünkü seneye gelirsin 35" istersin " dedi ve bence yerden göğe haklı...

eğer zj yi gözden çıkardıysanız ön arka dana 44 difli dingil alın. böylece ayna mahruti değişmenize de gerek kalmaz. istediğiniz kadar yükseltin ve takın 35 veya 37 lastikleri.

bir öneri. dif i üstünde dingil alırken arka dingilde lsd olmasına dikkat edin. önede elektrikli dif-lock takınca canavar olur.

söz uçar yazı kalır. bakın seneye neler konuşulacak. 3" - 4.5" yükseltmeler kimseye yetmeyecek...

benden söylemesi...

hadi uykusuz geceler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,618
Kayıtlı Üye Sayımız
166,916
Kaydolan Son Üyemiz
Zafer çakar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR