Ynt: ZJ Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı ?
Zakof' Alıntı:
Sevgili Alp,
Bugün bakacağım torpidodaki etikete ve hatta orjinal kullanım kılavuzuna. Ancak yukarıda bahsettiğim basınç değerleri Ergun beyin foruma gönderdiği ve hatta sonradan Arda beyin düzenlediği ZJ kullanma kılavuzunda belirtilen değerlerdir. Yine aynı kılavuza göre tabiiki 15 ve 16 jant arasında basınç farkı yok bu size lastikler için.
Lastik tabanının 255 den 235 e düşürüldüğünde yakıt sarfiyatında pek bir değişiklik olmadığını belirtmek için söylemiştim (yükseklik ve çap aynı kalmak koşuluyla). Esneme fazla olduğu için değiştirdim lastik ebadını yoksa yakıt azalır diye hiç düşünmedim. 255 tabanlı lastikle esneme-dalma çok fazla oluyordu.
Selamlar,
Özcan abi,
Ben araç içinde fabrikanın yapıştırdığı stickerı gördükten sonra, bu kitapçığa hatim ;D indirmeme rağmen, bu farka dikkat etmemiştim.
Şimdi baktım....
Haklısın, bizim 95 ithalatlarındaki çeviri katologlarıda 36psi.....
[attachment=1]
[attachment=2]
Ama dizgi hatası olabilir, aracın içindede öyle yazınca ben öyle düşünüyorum en azından....
Orjinal dildekinde ne yazıyor diyeceğim ama, bu o kadar önemlide değil, sana bi ayıp yapmış gibi olamamak için üstüne düştüm konunun..
Ama 36 gerçekten fazla, 33 30 dene, memnun kalacaksın. ama en iyisi araç içinde yazana dikkate alman...
Tekrar etmek isterim, bi araçta her manada en uygun lastik fabrikanın önerdiğidir. En fazla o modelin başka versiyonuna fakat aynı yürüyen aksamına takılan lastik kullanılabilir, doğrusu budur...
Mesala, Alman ruhsatlara bak, lastik ebadı yazar. polis yolda durdurduğunda veya tüvde bu kontrol ediliyor. Daha farklı ebatta lastik takmak istediğinde üreticiye başvuruyorsun. Üretici muadil modelin takıldığı lastikler ile ilgili yazı veriyor, o yazı ile ruhsatı değiştiriyorsun...
Ama şöyle bişey var... BMW E36 kasa 3.18i 'e gene E36 kasa 3.25'in veya gene E36 kasa m3 ebadındaki lastiği takamıyorsun... Çünki yüriyen azda olsa farklı, amortisörler sert, alçak araç v.s. Ama 3.20i ebadı takabiliyorsun, yürüyen aynı çünki...
Senin aracının aynı yılında -1998' de- 5.9 zj' ler var.... Yürüyen v.s. aynı. Eminim. 5.9' un std ebadıda senin makinada çok sağlıklı olur mesala...
Sen en doğrusunu yaptın... Benim gibiler fantezi yapıp büyütüyor lastikleri ;D
Saygılar...