Alfonse' Alıntı:Nafiz bey, kullanmanız gereken 33 psi.....
Bu aracın içinde de yazar, kolay. Sol ön kapı içinde ve torpido gözü kapağında.
Ben aynı ebattaki AT lastikte 30 kullandım. Memnundum. Ama AT olduğu için 33' te çok rahatsız etmiyordu.
28 çok konforlu oluyor ama ağır ve sallantılı ZJ' lerde özellikle virajlarda çok dalma yapıyor....
Kış şartarındayız, batmamanız gereken, yüzeyde kalmanız gereken derin kar veya çamur dışında mümkün olduğunca çok hava tavsiye ederimki dişlerin arası açılsın, boşaltım kolay olsun, cm kareye düşen ağırlık artsın, lastik aquaplaning' e geçmeden suyu yarıp sert zemine ulaşşsın...
28 30 iyidir...
Lastiğinizin marka modelini verin ki, bişeyler daha yazayım...
Saygılar...
Lastik basınç değerlerinde bir yanlışlık olmasın Alp? Bahsettiğiniz lastiklerin normal kullanım şartlarında tavsiye edilen basıç değerleri (yük, yolcu ve karavan olmaksızın, ön ve arka lastikler için) 36 Air Pressure Per Square Inch. olarak belirtilmiş Jeep Kullanma Kılavuzunun 121. sayfasında.
Selamlar,
Alfonse teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.%30 düşerse yakıtım gerçekten çok iyi bir rakam.Sürekli Mt lerle gezmek boş yere yakıt sarfiyatı demekki.Çamur krizim tutar ise o zaman Mt leri takar gezerim.Böylesi daha iyi oldu.Aracı eski haline döndürmek gibi bir niyetim yok bu arada.Şu anki yüksekliğinden memnunum.Araziye girdiğimde aracın altını düşünmek istemiyorum bu nedenle de iptal etmeyi düşünmüyorum.Ama aklımda olsun sağda solda denk gelirse haberdar ederim.Alfonse' Alıntı:Sağlıklı çalışıyorsa sürat ibreniz ve sağlıklı çalışıyorsa yol bilgisayarınız bu ebat lastikle tam gösterecek artık. emin olun, Navigasyon aletiyle denedim..
Yakıtınız ciddi düşecek. en az % 30 az yakacaksınız, ciddi rakam....
Kusura bakmayın, ukalalık saymayın lütfen... Bildiğimiz lastiklerin adı asfalt lastiği değildir. Doğrusu yağmur lastiğidir... At doğru seçim. 3 inch yükseltme kitini elden çıkarmak isterseniz bilgim olsun lütfen...
Zakof' Alıntı:Alfonse' Alıntı:Nafiz bey, kullanmanız gereken 33 psi.....
Bu aracın içinde de yazar, kolay. Sol ön kapı içinde ve torpido gözü kapağında.
Ben aynı ebattaki AT lastikte 30 kullandım. Memnundum. Ama AT olduğu için 33' te çok rahatsız etmiyordu.
28 çok konforlu oluyor ama ağır ve sallantılı ZJ' lerde özellikle virajlarda çok dalma yapıyor....
Kış şartarındayız, batmamanız gereken, yüzeyde kalmanız gereken derin kar veya çamur dışında mümkün olduğunca çok hava tavsiye ederimki dişlerin arası açılsın, boşaltım kolay olsun, cm kareye düşen ağırlık artsın, lastik aquaplaning' e geçmeden suyu yarıp sert zemine ulaşşsın...
28 30 iyidir...
Lastiğinizin marka modelini verin ki, bişeyler daha yazayım...
Saygılar...
Lastik basınç değerlerinde bir yanlışlık olmasın Alp? Bahsettiğiniz lastiklerin normal kullanım şartlarında tavsiye edilen basıç değerleri (yük, yolcu ve karavan olmaksızın, ön ve arka lastikler için) 36 Air Pressure Per Square Inch. olarak belirtilmiş Jeep Kullanma Kılavuzunun 121. sayfasında.
Selamlar,
Zakof' Alıntı:Sevgili Alp,
Ben yeni aldığım Toyo Open Country AT 235x70x16 lastiklere 36 psi uyguluyorum. Önceki lastiklerim 255x65 16 idi. onlarada 36 psi uyguluyordum. Standart ZJ 98 de.
255x65x16 lastiklere göre 235x70x16 lastiklerde esnemenin (dönüş ve manevralarda salınım, dalma) ortadan kalktığını söyleyebilirim. Öte yandan yakıt tüketiminde ise belirgin bir azalma yok .
Selamlar,
ssbman' Alıntı:Değerlerde yanlışlık yok . Benim Torpidoda ki orjinal etikette de 33 psi olarak verilmiş . Şimdi Benim aracın Almanca Klavuzuna baktım 2.3 bar demiş . Çevirince 33 psi çıkıyor . 36 acaba 16 jan için mi? Biliyorsunuz 96 dan sonra jantlar 16 oldu .
nazifayvazoglu' Alıntı:Alfonse teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.%30 düşerse yakıtım gerçekten çok iyi bir rakam.Sürekli Mt lerle gezmek boş yere yakıt sarfiyatı demekki.Çamur krizim tutar ise o zaman Mt leri takar gezerim.Böylesi daha iyi oldu.Aracı eski haline döndürmek gibi bir niyetim yok bu arada.Şu anki yüksekliğinden memnunum.Araziye girdiğimde aracın altını düşünmek istemiyorum bu nedenle de iptal etmeyi düşünmüyorum.Ama aklımda olsun sağda solda denk gelirse haberdar ederim.
Zakof' Alıntı:Sevgili Alp,
Bugün bakacağım torpidodaki etikete ve hatta orjinal kullanım kılavuzuna. Ancak yukarıda bahsettiğim basınç değerleri Ergun beyin foruma gönderdiği ve hatta sonradan Arda beyin düzenlediği ZJ kullanma kılavuzunda belirtilen değerlerdir. Yine aynı kılavuza göre tabiiki 15 ve 16 jant arasında basınç farkı yok bu size lastikler için.
Lastik tabanının 255 den 235 e düşürüldüğünde yakıt sarfiyatında pek bir değişiklik olmadığını belirtmek için söylemiştim (yükseklik ve çap aynı kalmak koşuluyla). Esneme fazla olduğu için değiştirdim lastik ebadını yoksa yakıt azalır diye hiç düşünmedim. 255 tabanlı lastikle esneme-dalma çok fazla oluyordu.
Selamlar,
Alfonse' Alıntı:Özcan abi,
Ben araç içinde fabrikanın yapıştırdığı stickerı gördükten sonra, bu kitapçığa hatim ;D indirmeme rağmen, bu farka dikkat etmemiştim.
Şimdi baktım....
Haklısın, bizim 95 ithalatlarındaki çeviri katologlarıda 36psi...
Aslında senin şu andaki lastiklerinde esneme hemen hemen aynı ve inceldiği için janta göre yatma daha fazla benim düşündüğüm kadarıyla...
Yanak yükseklikleri aynı.. Yukarıda yazdım...
Yukarıda yazdığım gibi inceldiği için yoldaki arızaları daha az yakalıyor, daha konforlu... Kalın lastiktede daha bi gezinme normaldir...
Senin lastikleri ne amaçlı aldığını yazdığını biliyorum, onları ne amaçlı yazdığınıda...
Sen en doğrusunu yaptın... Benim gibiler fantezi yapıp büyütüyor lastikleri ;D
Saygılar...
Teşekkürler Alp tekrar tekrar sabırla yaptığın bilgilendirmelerin için. Kesinlikle haklısın lastik seçimi ve çalışma şartları çok detaylı bir konu. Uzun araştırmalar ve bilgi birikimleri sonucunda karar veriliyor lastik ebatları ve kullanım şartlarına, sırf bu yüzden, kitapçık olsun etiket olsun aralarındaki fark (3 psi) kabul edilebilir değil düşüncesiyle fikirlerimizi paylaşalım istedim.
Öte yandan, ayıp olmayı bırak, aksine çok memnun oluyorum seninle fikir alışverişi yapmaya . Çünkü gördüğüm kadarıyla bir Ergun bey vardı forumda birde sen varsın şu anda engin bilgilerinden faydalanılan. Gerçekten bilgi paylaşımların için teşekkürler.
Ayrıca bendeki orjinal (USA) baskı kitapçıktaki basınç değerlerini okuyup sana bildireceğim. (tabii ki torpidodaki etikettekinide).
Selamlar,