ZJ Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,864

Etiketler
Ynt: ZJ Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı ?

Çok ilginç gerçekten, orjinal USA baskı kitapta 36 psi, torpidoda 33 psi, diğer bir kitapta 33, türkçe kitapta 36 ?,,,,,.

Alfonse' Alıntı:
Abi ya dizgici, yada çeviren hata yapmış bence....

Akalım ortamlara, bakalım keyfimize ;D
Zakof' Alıntı:
Çok ilginç gerçekten, orjinal USA baskı kitapta 36 psi, torpidoda 33 psi, diğer bir kitapta 33, türkçe kitapta 36 ?,,,,,.

Amerika' daki dizgicide hata yapmış ;D ;D ;D

arkadaşlar bende action sport var orjinal lastikleri 225/75/16 ben 235/75/16 taktım...37 basınçla kullanıyordum...geçen opette lastiklerin havasına bakayım dedim..ordaki tabloda 225/75/16 içi 68 yazıyordu...ordaki biri biz transitlere55-60 vuruyoruz dedi hatta önümde transpoter vardı lastikleri daha küçük 50 basıyorum dedi....bu ebatlar zaten minübüs kamyonet katagorisinde görünüyor......aradaki fark çok fazla ben bu işten bişey anlamadım...birde basınçlar 37 deyken özellikle ön lastikler baya basık duruyo onedenle dedikleride doğru geldi....
bu farklar niye en doğru basınç ne olacak...
alttaki siteded e aynı bsınç değerleri var
http://www.satiroglu.com.tr/tr/onemli_bilgiler.asp?id=5

adsız.JPG

adsız.JPG

lastiğiniz standartsa kapı içinde yazan basınç değerini uygulayın. lasitkçinin hava bastığı lastikler daha ince olmalı. küçük iç hacim daha fazla basınç gerektirir çünkü. lastik büyüdükçe gerekli basınç seviyesi düşer.

Aynı konu CJ grubunda da konuşulmuştu. Hava basıncı ebatla değil lastiklerin taşıdığı yükle ilgilidir. Herkez değişik birşey söyler. Lastikçiye götürsen hiç sormadan 40 psi hava basar (lastiğimi söküp süpab değişimine gönderdim, 55 psi hava basılmış geldi) Fabrika çıkış değerleri standart araçlar içindir. Sonradan yapılan modifikasyonlarla (tampon, vinç, tavan sepeti vs.) aracın ağırlığı değişir. Bu değişiklikler lastiklere de yansır.

Uygun hava basıncını bu linkteki işlemle kendiniz bulabilirsiniz. Ben yaptım. 235*75*15 için 32 psi en uygun değer çıktı.

http://www.jeepfan.com/tech/tire-pressure-chalk.php

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR