zj.lerde Ultrasonik Buji kullanan varmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan katenerci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,587

katenerci

Kamp II
Yer
ANKARA
evet arkadaşlar varmı kullanan veya duyumunu alan nasıl acaba %15-20 yakıtta tasarruf diyorlar...ben %10 da razıyım önemli olan uyumlumu bizim araçlara..
malum lpg.li yakıtlarda ateşleme önemli

Etiketler
Ynt: zj.lerde Ultrasonik Buji kullanan varmı

katenerci' Alıntı:
evet arkadaşlar varmı kullanan veya duyumunu alan nasıl acaba %15-20 yakıtta tasarruf diyorlar...ben %10 da razıyım önemli olan uyumlumu bizim araçlara..

kullanan görmedim henüz, sadece buji ile bu tasarruf çok çok iddialı bir rakam, ben de şöyle iddia edeyim tamamen atmasyon, bir buji extra ne yapabilir ki tasarruf sağlasın...aracınız çiğ yakıt yakması lazım ki daha iyi bir buji modeline ihtiyaç duysun,,, standart iyi durumda bir bujiye karşılık %5 tasarruf yapsın bir zj benden hediye...

:smiley: uygun ısı aralığında yepyeni ve doğru tip buji den daha az yakıt yaktıracak buji olduğunu sanmıyorum bende. sonuçta kıvılcım üretiyor. platinum vs denen lerde ise ömür uzun oluyor sözde. markalı buji kablosu ve distribütör kapağı ile yenilemek daha önemli araçlar eskidikçe.

bu arada arkadaşlar lpg de750-800 yakmaya başladı çok fazla bir değer bu ...baktırdım oksijen sensörü arıza gösterdi ..bu kadar fark edermi
bir 2.si sensörü söküp temizledim ama yine aynı sanki çiğ gaz atıyor gibi geliyor gaz kokusu yogun gazcıya ayar yaptırdım..sözde yaptı laptoptan bir iki gereksiz şey onada pek güvenmedim..velhasılı durum aynı aşırı yakıt tüketimi oks.sensörü dışında bir arıza olabilirmi.....

o sensör bozulunca tamir olmaz yenisini alacaksınız mecburen. yapısı gereği ısınınca direnç değeri değişiyor. ilettiği voltajı değiştiriyor. bozulduğunda araç soğukkenki kadar çok yakar. istop edebilir.

haklısın coşku aynen öylr verdim zaten ebaydan sparişi geliyor
ama daha 1 sene kadar olmuştu yeni almıştım ne çabuk bozuldu hayret

Merhaba, Bosch marka oksijen sensörü kullanmayın, hemen arıza verir. Zj'ler kendi orjinal oksijen sensörlerini severler. Bu da NGK'nın ürettiği NTK 23506 kat. önü için, NTK 23088 Kat.sonrası içindir. Bosch alırsanız kısa sürede arızalanıyor.

teş.sağolasın velakin ben geçen hafta verdim ebaya siparişi bosh olarak gelsin bakalım
bu arada buldum 1 tane çıkma NTK taktım şimdilik oldukça iyi

katenerci' Alıntı:
ultrasonik bujiyi zjde değilde bmw 3,20 de kullanmıştım
fakat bmw bujilerin elektrotlarını eritmişti ve motor ışığı yanıyordu o yüzden geri sökmüştüm.performans ve yakıt anlamında hiçbirşey değişmemişti...

yakıt tasarrufu veya başka bir amaç uğruna maceraya girmeye hiç gerek yok,aracın ön tarafında hangi bujinin kullanılması gerektiğine dair bilgi var,onların haricine çıkmak bence yanlış...........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri