ZJ Şanzuman Yağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,229

.com

Zirve
Yer
Ankara
Forum içerisinde aramama rağmen bulamadığım için mecburiyetten konuyu açtım eğer varda ben görememişsem peşinen özür dilerim

Arkadaşlar belirli periyotlarla otomatik şanzuman yağının değişmesi gerektiğini biliyorum yanlış hatırlamıyorsam da bunu 40,000 km civarında yapmak gerekiyor buraya kadar yaşam normal sormak istediğim bunun ne kadara mal olduğudur. Çünki bu güne kadar bunu hiç yapmadım her ne kadar ustama güvensemde güven araştırmaya engel değil diye düşünüyorum ::smiley: ;D

Etiketler
Ynt: ZJ Şanzuman Yağı

Yağ zaten ATF Dexron 3 konuluyor . 4 konulur mu ? Bilmiyorum ama genelde 3 kullanılıyor .

Yalnız birkonu dikkatimi çekmişti araştırırken , muhtelif manuel ve kaynaklarda diğer yağlar için mopar dışı alternatifler zorda kalınırsa işaret ediliyor ama otomatik konsuunda mopar konusunda ekstra ısrarlılar . Benzer bir konuyu kendi ustamdan da duymuştum .

Yağ fiyatı servisten yada parçacılardan sorulur , birde filtre değişecek buda sorulur . Ama sanırım 30 liradan aşağı değildir . Birde conta gerekli . Genelde mantar kestiriliyor . Önce tam sıkmayıp bir süre sonra tam sıkmak gerekiyordu bu mantarlarda :smiley: Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ...

Yalnız açılmışken band ayarları kontrol edilmeli . İşin ustası kolayca yapıyor zaten .

Sonuçta çok uğraştırıcı bir iş değil 1 satte hallolur .

İşçilik değişken tabi . Net bir fiyat söyleyemedim yakın zamanda yaptırmadığım için ...

Abi yaptırdın mı işlemi ? Yaptırdıysan genel durum - fiyat bilgisi yazabilir misin ? Böylece en yakın zamanda bu işi yaptıran ZJ sahabısı sen olmuş olursun ;D

Selamlar , Saygılar ...

Yok henüz yaptırmadım motor yağı değişimini bekliyorum 2000 km kadar kaldı ikisini birden çıkarayım diye düşündüm yalnız kafama takılan ve kulağıma gelen bilgilere göre bu şanzuman yağının 40 binde bir değişmesi gerekiyomuş demekki heç kimse daha 40 bin yapmamışmı oluyo ::smiley: ;D ;D ;D

Abi ne yazık ki çoğu zaman ihmal ediliyor halbuki çok öenmli bir uygulama .... Ben yaptırdım valla ama 1 yıl oldu ;D Artık sen yaptırınca yazarsın :smiley:

Kesinlikle yazacağım şaka bir yana cidden önemli bir konu manuel şanzumanlarda hiç önemi yok ama işin içine otomatik şanzuman girince yağ ömrü cidden önemli oluyor ama sizlere minik bir tiyo vereyim şanzuman yağı değişim zamanı gelmişse yağ iğrenç kokuyor onu serviste görmüştüm

Abi birde yağı mopar kullan . Diğerleri ile çok fark yoktur sanırım . Okudğum kaynaklarda hep dikkatimi çekmişti . Diğer yağlar için alternatifler önerse de fabrika elektronik ot. şanzıman için özellikle mopar kullanılmasını tavsiye etmiş üstüne basarak . Ki bunu bazı ustalardan da duydum Mopar kullanılması daha sağlıklı elektroniklerde diye .

Kolau gelsin şimdiden .

Yaklaşık 10 gün kadar önce şanzuman yağını ve filtresini değiştirdim. Yağ olarak BP ATF yağı kullandım 7 lt 70TL ödedim. Filtre orjinal 30 TL. Mantar Conta 15 TL. Toplamda 115TL'ye mal oldu. Yalnız yağı kendim değiştirdiğim için usta parası vermedim. Ustaya sordum 40 TL istedi. Yalnız şöyle bi durum var katalogda 10,1 lt olarak belirtiyor, ancak içinden çıkan yağ 7 lt kadardı o yüzden 7 lt yağ ekledim. Servise sorduğumda normal olduğunu söyledi. Yağ koyduktan sonra bütün viteslerde seviye ölçtüğümde normal seviyesindeydi. Yağı değiştirdikten sonra yaklaşık 600 km yol yaptım şanzumanda farkedilir bir rahatlama oldu. Çıkan 7lt yağıda babam gaz yağı ekleyerek kendi traktöründe yakıt olarak kullanıyor. Sağlıcakla...

Benim de motor yağı değişimi geldi muhtemelen cumartesi günü değiştireceğim hem motor hem şanzuman yağını hakkımızda hayırlısı

İşin ehli bir usta kapak açılmışken band ayarlarınıda kontrol etse iyi olur . Şanz. yağ değişiminde bakılması gerekli aslında band ayarlarına .

7Lt yağ doğrudur . Bizim araçlarımızda Tork konvertöründeki yağ ne tahliye edilemiyor . Aslında bu yüzdende arayı fazla açmadan yağ değiştirmek gerekli . Çok aşırı kullanılmış durumdaki yağ yeni yağıda etkiliyor .

Nihayet bu gün değiştirdim

Aslında tuhaf olanı her ne kadar 7 litre deniyor olsa da benimkisi 6,5 litre aldı parasına gelince motor yağı yağ filtresi hava filtresi şanzuman yağı ve filtresi arazi şanzumanı yağı (niye değişti bilmiyorum ama değiştirdik ;D ) değişti hepsine işçilik dahil 230 lira verdim. Haa bir de el frenim tutmuyordu hazır arabanın altına yatılmışken onun ayarı da yapılmış oldu.

Abi hayırlı olsun güle güle güle eskit yağlarını :smiley:

Arazininde değişmesi lazım abi arada . High da olsun low da olsun sürekli hareket halinde . Araziye ATF koydunuz değil mi ?

Yağların markası neydi ? Bu ara merak saldım bakıyordumda yağ fiyatları epey değişken ...

Ahanda kazık sordun yağ markasını unuttum iyimi ama arazi yağı elbette değişti bu fiyata o da dahildi şanzuman yağını şaşmazda özkanlardan aldım diğer parçalarla beraber fiyat olarak oldukça makul görünüyor orası

Mopar mı acaba diye merak ettim aslında . Değilse mobil castrol yada genelde Amerikancılarda bulunan TOP1 dir diye tahmin ediyorum .

Arazi Şanzımana aracı iyi tanımayan ustalar 80-90 gibi dişli yağı koymaya kalkabiliyor ATF yerine . Oysa Ana şanzıman gibi ATF konulmalı .

Bazı üründe biryer bazı üründen başka biryer ucuz olabiliyor ama bu haliyle banada uygun geldi .

Yok yok kataloglardan baktık yağlara hatta emin olmak için motor yağı dahil hepsini katalogdan baktıktan sonra almaya gittik yağları

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR