Zj'de Gaz Patlaması ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,859

Etiketler
Ynt: Zj'de Gaz Patlaması ?..

kel olmak problem değil ::smiley: amaaa hem KEL HEM FODUL olursa o kötüü ;D ;D ;D

Bu Amerikalılar işi iyi biliyor ne teknoloji var adamlarda be kardeşim. Önce arıza olacak yerden ses geliyor sana tamir için süre tanıyor asla yolda bırakmıyor. Baktı ki sende tık yok, yaptıracağın yok kendi kendine düzeliyor. :smiley::smiley::smiley:

Üzerinden 12-13 gün geçti ve bir daha tekrarlamadı da...........

şöyle bir baktım eskilere ben burada cevap yazdım akıl falan verdim....bu gün bakıyorum ben zaten kurta akıl vermeye çalışmışım..........bide cevap verdik adamla samimi olduk ...... hiç cevap yazmasamıydım ne. ;D ;D ;D....................................he ozamanlar ......... ayhanbursa .......... idim kurtulmak için dejavuu oldum nereyeeee ;)

DEJAVUU' Alıntı:
şöyle bir baktım eskilere ben burada cevap yazdım akıl falan verdim....bu gün bakıyorum ben zaten kurta akıl vermeye çalışmışım..........bide cevap verdik adamla samimi olduk ...... hiç cevap yazmasamıydım ne. ;D ;D ;D....................................he ozamanlar ......... ayhanbursa .......... idim kurtulmak için dejavuu oldum nereyeeee ;)

Hey gidi heyyy. İşte hayat tecrübelerden ibaret ne bileceksin değil mi.. olsun olsun sen yılma acı tecrübeler seni insanlığından uzaklaştırmasın. Sen yine yardımcı ol millete. ;D

şaka bir yana şimdi bakınca dikkatimi çekti gilme tiyede alma sende yazmışsın eski sistem gaz diye ben de de eski sistem gaz var ne yaparsam yapayım şehir içi 500 kr dan aşağı düşmüyor ...hakket gülme senin nasılll yakıt olayı

DEJAVUU' Alıntı:
şaka bir yana şimdi bakınca dikkatimi çekti gilme tiyede alma sende yazmışsın eski sistem gaz diye ben de de eski sistem gaz var ne yaparsam yapayım şehir içi 500 kr dan aşağı düşmüyor ...hakket gülme senin nasılll yakıt olayı

Gülme mi? gülme mi? üzgünüm ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D

alpaslanepli' Alıntı:
Gülme mi? gülme mi? üzgünüm ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D
.......gül ama konujya saygın olsun değerleri bi yaz bakimmm...........yalan yazıp bana kafayı yedirme yada tata aldırma yanlızzz ;D ;D ;D

şimdi sen 4000 cc ile bu kadar yakıyorsan. Ve ben 5200 cc ile sürekli dört çekerde ve İstanbul trafiğinde ortalama mı verirsem sen gider senin aracın kontağına basar egzostuna ağzını dayar kendine kıyarsın boşver. İyi bir gazcıya git bence sen. Ciddiyim...

bilader lastiklerden çok yakıyor olabilir diyorlar yoksa her şey yapıldı akıla gelecek her ama her şey 500kr lastikleride atayım dur gör etkilermi bu kadarr [attachment=1]

12028301_912080_kyba518.jpg

şimdi gerçekten ciddi cevap veriyorum.

Benimkisi 400 kuruş yakardı. Şanzumanım arızalıydı. 4. vitese geçmiyordu. Yani özellikle yüksek hızda çok yüksek devirlerde kullanıyordum. Şanzuman yapılınca şehir içi 350 kuruşa düştü.. Geçen Düzcedeki festivale git gel ortalama 240 kuruş yaktı. Tabi konvoy gittik konvoy geldik 90-110 km. hız ortalama ile.

slm arkadaşlar şu lpg de patlatma olaylarında benim başıma cok enterasan olaylar geldi aracın silindir içinde yakamadıgı biriken gazın genleşmesinden dolayı oluşur bu patlama sistemdeki ateşleme veya yakıt hava karışımının oranlarının degişminden hava filitresinin kirlenmesinden dahi olabilir sonuçta araca bakım yaptırmak lazım ve bu olayı önemsemek gerekiyor bazen bu patlamalar aracta hava filitre kazanının parcalanmasına şıkışma durumunda eksozun veya manifoldun yarılmasına bile neden olur genelde bunları engellemek için hava filitre kazanlarına taliye valfleri takılır aşırı sıkışmadan meydana gelen patlamayı bertaraf etmesi için filtre kabını cok sıkıştırmak cözüm degil patlamada ola bilekcleri daha önceden görmüş biri olarak basıncın taliyesi için lpg sistemi montajı yapan arakadaşlara filitre kazanlarınıza taliye valfi taktırın

böyle gider bu bi gün satarız adam alır halleder kullanır hemde basit bir şey çıkarrr

reis28' Alıntı:
Selam arkadaşlar şu lpg de patlatma olaylarında benim başıma cok enterasan olaylar geldi aracın silindir içinde yakamadıgı biriken gazın genleşmesinden dolayı oluşur bu patlama sistemdeki ateşleme veya yakıt hava karışımının oranlarının degişminden hava filitresinin kirlenmesinden dahi olabilir sonuçta araca bakım yaptırmak lazım ve bu olayı önemsemek gerekiyor bazen bu patlamalar aracta hava filitre kazanının parcalanmasına şıkışma durumunda eksozun veya manifoldun yarılmasına bile neden olur genelde bunları engellemek için hava filitre kazanlarına taliye valfleri takılır aşırı sıkışmadan meydana gelen patlamayı bertaraf etmesi için filtre kabını cok sıkıştırmak cözüm degil patlamada ola bilekcleri daha önceden görmüş biri olarak basıncın taliyesi için lpg sistemi montajı yapan arakadaşlara filitre kazanlarınıza taliye valfi taktırın

Dursun usta ben aracı bakıma soktum. Bujilerden buji kablolarına ateşleme dinamosundan gaz sensörlerine kadar ateşleme ile ilgili ne varsa değiştirdim. Ama bu patlamayı yinede nadirde olsa yapıyor. Çok sıkıştırınca arabayı bir şekilde yapıyor bu klasik sistemler. Bende açık hava filtresi var. Birazda gevşek sıkıyorum kelepcesini pat fırlatıyor patlama olduğunda. Takıyorum geri yoluma devam ediyorum.

Ama bu bakım ve şanzuman tamiri yakıt tüketimimi inanılmaz etkiledi. Çok memnunum çok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR