ZJ'den WJ'ye geçiş, peki farkları neler, hadi tecrübe konuşsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan memorian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,455

memorian

Kamp II
Yer
ankara
3 sene zj kullandıktan sonra yine 3 sene kadar önce satmak zorunda kaldım, çünkü öğrenciydim, çünkü ocağıma incir ağacından orman dikmişti kendisi, takatim kalmamıştı :smiley: fakat bunu satıp alfa romeo 1.6 bi araç aldığımda da mutlu olamadım, böylece herşeyin para olmadığını da anladım, en kibar tabiriyle jeepten sonra hiç tat vermedi, neyse bari bi daha zj almayayım en azından wj ye geçerim biraz para biriktirip diye düşündüm bi kaç yıl, o da olmadı, ama artık bu 1.6 tenekeye de pek takatim kalmadı. yolda sağda solda park halinde duran zj lere kendi kendime tebessüm eder oldum. wj görünce yanına gidip çocuk gibi aracın interioruna falan bakmaya başladım, kafayı çiziyorum galiba. benim artık bi wj almam lazım. fakat wj'de zj'ye oranla tam olarak ne gibi farklılıklar var benim hiç haberim yok. konuda tabiki wj hakkında bayağı bi topik okudum, dün gece gözlerim kan çanağına döndü hatta okumaktan. ancak çoğu zj'den aşina olduğum bilgiler..

ZJ'den sonra bi WJ almak, beraberinde ne gibi farklılıklar getirir? (wj derken 4.7 olanını kastediyorum)

mesela 5.2 bi zj, lpg'de 4.7 bi wj ile ne farklılıklarda yakıt tüketir, bu tüketimi wj'nin 99 model veya daha yüksek model olması etkiler mi? (quadra drive açısından) etkilerse ne kadar etkiler? yani bir 5.2 zj, 99 wj ile ve 99 sonrası wj ile ne farklılıklarda yakıt tüketiyor.

zj'de amerikan versiyonlar çoktu, benimkide öyleydi, radyosu kanalların yarısını okumuyodu o nedenle, wj'de de böyle sorunlar var mı, amerikan versiyonu yine çok mu ülkede, ve bunlar yine radyoyu okumuyo mu, kadranlar yine mil onu biliyorum.

wj, genel performans açısından zj'den daha mı çeviktir? bu konu önemli, zj, 0-100 de birçok araçtan seri olmasına rağmen şahsi görüşüm şehir içinde pek çevik bir araç değildi, virajlarda vs hafif bi hımbıllık vardı kendisinde :smiley: wj bu açıdan nasıl, kısacası daha şehirli, şehre daha adapte bir araç mı wj?

zj'de yaşından dolayı elektronik problemler yaşamaya alışıktım, ne kadar teşkilat o kadar müşkülat sözünü artan yaşınında etkisiyle doğrulardı zj elektronik açıdan. sık sık bir sensörden uyarı ikazı almaya alışmıştım. wj için de genel olarak bu durum geçerli mi acaba?

wj'de, yine direksiyon kutusu zj gibi diğer parçalara oranla nispeten daha kısa ömürlü mü? yoksa daha güçlü bir direksiyon kutusu mu var?

ses sistemi infiniti gold sisteme sahip olmasına rağmen sanırım 2 ohm olması, kısaca eski teknoloji olması nedeniyle zj'de pek tatmin edici değildi, ki alır almaz hoparlörlerim falan patlamıştı benim. wj bu açıdan nasıl, daha etkili bir ses sistemi var mı yoksa yine zj ayarında mıdır?

arazi kabiliyetleri açısından ele alırsak, özellikle 99 model quadra trac wj, zj'den daha kabiliyetlidir diyebilir miyiz? 99 sonrası wj için sanırım diyebiliriz quadra drive sisteme sahipler çünkü, fakat benim bütçem daha çok 99 model wj'lere göz kırpabildiğinden bunu özellikle merak ediyorum, arazi kabiliyetleri açısından deneyimi olan arkadaşlar açıklayabilirlerse beni de aydınlatmış olurlar.

sitede iyi bir wj'nin 30 bin tl ve yukarısında bulunabileceği yazılmış hepsini okudum, fakat allah aşkına benim bütçeme göre temiz wj bulmanın imkanı hiç mi yok? bütçe diyip durduğum şey 24-25 bin tl civarı benim. bu meblağlara bi wj mecbur bulucam artık. bu maddenin konunun bütünlüğüyle bi ilgisi olmadı ama 99 modeli de almayı göze aldığımı düşünürsek sizce mümkün müdür? bu sitede birçok wj ilanını incelemiş üyeler olduğunun farkındayım, o nedenle soruyorum

buraya araçlar arasında benim aklıma gelmeyen daha birçok farklılığı yazınız, çiziniz. iki aracı da tecrübe etmiş arkadaşlar burayı bilgi bankasına çevirsinler, temennim bu :D herkesten rica ediyorum, herkese şimdiden teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler

Ynt: ZJ'den WJ'ye geçiş, peki farkları neler, hadi tecrübe konuşsun

Arkadaşım bende senin gibi 2 yıl ZJ kullanıp WJ geçenlerdenim ,özellikle jeep olayı zevk li ve doyumsuz bir tutkudur,aralarında sayılmayacak kadar fark vardır,13 aylık WJ kullanıcısı olarak ,yorgun bitkin ve bakımsız araçtan uzak dur, naçizane benim görüşüm,başta konfor ve en önemlisi , fren farkı,aynaların katlaması özellikle park ettiğinizde çok lazım oluyor, zj de hep ayna kırılmasından çok sorun yaşadım ,5 vites oluşu,5.2 motora göre az da olsa yakıt farkı,direksiyon kutusu ZJ ye göre daha güzel,bagajı istetmeden dolayı daha geniş,kullanımı çok daha rahat insana huzur veriyor,pervane olmayışı ses ve güç kaybı olarak avantaj,anten yan camda gizli,kırılma inme kalkma derdi yok,ön ve arka defransiyel kilit guadrdrive sistemli,şöför koltuğu, kontağı kapattığınızda otomatk geriye gider,daha aklıma gelmeyn çok şeyler,yalnız bu özelliklerin çoğu 2001 den sonra var.km düşüklüğü için, aracı lpg siz alıp kendin taktırmanı tavsiye ederim.

temel farkı makul fiyat aralığında düzgün ZJ bulunurken WJ nin bulunamıyor olması! 42 bin tl ye son derece kazık bir fiyatla bir WJ bulmuştum bulabildiğimin en iyisiydi bence ZJ den çok ta üstün değildi o haliyle. Hala birsürü süspansiyon elemanı değişmesi laızmdı vs. 3 te 2 fiyata 3.7 cherokee aldım kurtuldum arayıştan. çok düzgün değilse uzak durmak gerek çünkü WJ nin parçaları ZJ ye göre pahalı. elektronik aksam, ZJ den farklı olarak BUS sistem olduğundan tamiri mümkün değil sadece ana üniteler değiştirilip tamir olabiliyor.

Durmuş bey özellikle fren olayı güzel. ben yazmayı unutmuşum yukarıya, zj'nin frenleri pek güven vermiyordu açıkçası, güçlendirdilerse ne ala.. Ayna konusuna da katılıyorum, aynam iki defa çatladı benim, her iki seferinide sabah park halinde gördüm :smiley: peki bu katlanma olayı da 2001 ve sonrası için mi geçerli?
5 vites içinde aynı soru geçerli.. quadra drive sistemin bir parçası mı 5 vites? yoksa örneğin 99 wj'de de 5 vites mi var? aracın çevikliği açısından önemli daha fazla vites olması. ben yakıt açısından 5.2 ve 4.7'nin arasında hissedilir bir fark olmadığını da duydum bazı insanlardan, kafam karışık, daha teknolojik ve daha ufak motor, muhtemelen daha düşük km, nası fark ettirmez diye düşünüyorum..

KLL aracı düzgün denk getirebilmek şansa da bağlı, sen o kadar şanslı olamamışsın demek ki.. ben de aldığım zj'den özellikle şanzumanından çekmiştim bayağı, o bitti direksiyon kutusu kendini bıraktı. satan arkadaş bazı parçaların ömrünü tamamlayacağını hissedip sattı bana sanırım.. ben 25'li fiyatlara temiz wj arayacağım, nasıl olacak bilmiyorum, bulabildiğim en temizini almaya çalışacağım artık. bir de 2001 model bulmak lazım, yenilenen bazı özellikleri, özellikle de quadra drive açısından.

25 bin tl arada bir bütçe bence. Çok toplu ve gerçekten sorunsuz ZJ için bile istenebilecek bir para yeri geldiğinde belki. ben 40 bin tl ye bile razıydım 2003 vs bulunsaydı, tamamen sorunsuzunu bulabilseydim, ama olmadı. Liberty aldım. Çok iyi yapmışım diye düşünüyorum ilanlardaki araçları ve istenen paraları görünce şimdi. 2004 model 90000 km civarı bir aracım oldu. Daha modern bir mekanik sistem ve bizim 4.0 ZJ dekiyle aynı aktarma kutusu var. Kilitli defransiyel var ve selectrac şanzuman var vs.

WJ nin bagajı ve kabin genişliği yada o hissi eşsizdi ama olmadı. motor sesi süperdi ama benim denediğim çok düzgün gibi diyebileceğim araç v6 liberty den daha hızlı değildi, yada öyle hissedilmiyordu. İşin garibi bunu destekleyen şeyleri başka arkadaşlarımdan da duydum önceden ve inanmamıştım. Belkide motor durumu da iyi değildi ve yapacak birşey yoktu. arayışınızda kolaylıklar, WJ leri nedense çok yormuşlar kullanırken,yazık günah.

ömrüne bir milyon km biçilen v8 bir aracı 8-9 senede nazlı eşşek kıvamına getirmeyi nasıl başarıyolar bende hayret ediyorum. ki bu araçların hemen hiçbiri ağır arazi de görmüyorlar. yurdum insanı şehir sokaklarında başarıyor bunu. bahsettiğiniz konu üzücü hakikaten, normal şartlarda wj'nin daha hızlı olması beklenir. arada tonaj olarak da pek fark yok çünkü sanırım. Aslında ben bir yandan cherokee liberty 3.7 de düşünüyorum, ızgarası krom olunca, tepede farları olunca, rengi de siyah, lacivert veya gri olunca bayağı hoş bi araç.. klasik jeep.. gerçekten güzel.. Ama dediğiniz gibi içine binince wj gibi olmuyo, malzeme daha basit gibi sanki, ne bileyim bi arazi vitesi yok herhalde, kokpit koltuğa daha yakın falan, bunlar durup düşünmeme neden oluyo, insan jeep alınca olabilecek en kalıplısını almak istiyo işte imkan dahilinde :smiley: bakalım eğer gidip araçları inceleme safhasına geldiğimde sizin gibi hayal kırıklığı yaşarsam, ikinci seçenek olarak benim de kafamda liberty var.. ama onu hiç tecrübe etmedim bilmiyorum. artık size sorarım :smiley:

2wd 4wd full time, 4wd part time ve 4 wd low var. liberty konusunda yorum yapmak için erken aracı alalı 1ay oldu 2 hafta zaten boya içn yetkili serviste bekledi ama değdi. ilk izlenimlerim normal koşullarda yol tutuşun wj den çok daha iyi olduğu yönünde. alt devirde yavaş deviri tutturunca dandik lastiklerle arkası geziyor. tehlikeli. araçta yatma hissi yok ve rijid. koltuklar rahat değil ve oturuşu yüksek. wj ise müthiş rahat ve ön cama doğru daha geniş. liberty nn bagajı tüp ile berbat oluyor ayrıca yana açılan agaj tam bir tasarım özürü . liberty nin far sistemi zayıf ancak kabin çok sessiz her devrde. wj nin farlar uzun kısa ayrı ve cok iyi, kabin ise v8 de devir artınca çok gürültülü ama eğlenceli. liberty nin sürüş karakteri WK grand cheroke ye cok dahayakın. gorunuş ise tuhaf. ya sev ya nefret et turunde bir tasarımı var. liberty nin aynaları felaket ve ölü noktalr var. döşemele sert plastik ve dandik duruyor.ama... 2001 model temiz wj parasına 2004 kj alınabiliyor ve hem km hemde kodüsyon daha iyi olabiliyor. işte böyle.

Amerikalılar Liberty için "Soccer Mom Jeep" diyorlar forumlarda. "Soccer Mom" çocuklarını futbola getirip götüren anneler için kullanılan bir terim, beraberinde taşıdığı sosyal bir profil de var tabii ("harbi" Amerikalılar için futbol kız oyunudur mesela, gerçek spor değildir, bu bağlamda sosyal profili aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz).

Liberty bence de hoş gözüken bir araç, bir süre boyunca da ciddi ciddi almayı düşündüm; ancak Youtube'dan inceleyince ZJ,WJ ve Rubicon çoook fazla var off road videolarında. Liberty off road videoları ise daha çok ufacık çamurlardan ve sulardan geçen insanların "baaak off road da yaparbiliyor bu araç." mesajı içeriyor gibi hissettiriyor. Jeep'in anavatanında böyle bir pozisyonu varsa, arazi için pek de uygun bir araç değil herhalde kanısına varıp vaz geçtim ve WJ bakıyorum ben de.

Bende ZJ den WJ ye geçenlerdenim.bana göre en büyük farkı harika dizaynı ve görüntüsü.İçi de elbette çok daha göz okşayıcı.ben özellikle 99 almadım.4 vites olması ve çekiş sistemi yüzünden.elbette 2001 üstünden de fazla yakıyor 4 vites diye.bunun yanında parçası zj den çok pahalı.zj eski bu yenidir az masraf açar diyorsanız çoook temizini poahalıya almanız lazım.zj km de 700 krş yakıyorsa bu en fazla 650 krş yakar.tabi gaza yapıştırmaya bağlı değişir.ivmelenme zj den güzel.ş.içi kullanımda başarılı.viraj ve uzun yol kabiliyeti yüksek.lakin arazide kırma korkusu ile daha temkinli davranıyorsunuz vs.aklıma gelenler bunlar.

virajlarda zj'den başarılı diyorsanız benim açımdan sevindirici. zj ile bazen şöyle diyaloglar yaşadığımı hatırlıyorum:

ben - şurdan 80'le döneyim
zj - dur lan napıyon
ben - sen napıyon dönsene.. yatma devrilecen dön dön DÖÖÖÖN
ZJ - dur allaaaaahhhhh ALLAAAAAAAAHHHH
ben - ....................... (aşırı adrenalinden nutuk tutulması)
zj - döndüm allah kahretsin seni döndüm..

zj'den önce küçük spor bi arabam vardı alfanın, belki onun viraj kabiliyetine alışık olduğumdan ilk zamanlar kocaoğlanla böyle hop oturup hop kalktık.
99 evet quadra drive olmadığından daha modelli wj'lere göre fazla yakacaktır, tamam. ancak quadra drive'ın ne olduğundan habersiz, büyük ihtimalle daha kilometreli ve daha büyük hacimli motoruyla zj 700 krş yakarken, elektronik çekiş kontrolüne sahip, bir ileri daha fazla vitesi olan, daha teknolojik, daha yeni, daha ufak motorlu wj 650 krş yakıyorsa aslında bu çekiş sisteminin pratikte cebe pek faydası yok sanırım. hele ki bu fark bir zj ile bir wj arasındaki fark.. 99 wj ile sonrası wj arası yakıt farkı doğal olarak daha da az olacaktır.. yani sırf bu 5 krş fark için acaba milyarlarca fazla para vermeye değer mi? ben aradaki farkın daha fazla olacağını düşünmüştüm değilmiş demek ki.. bu arada elbette özellikle arazide quadra drive kabiliyet açısından bayağı fark etirir, ona bişey demiyorum, da, kendi bütçem açısından değerlendiriyorum durumu.

zj ve wj arasındaki görüntü farkı dediğiniz gibi bencede muazzam.. zj, daha maço bi araç, daha keskin hatları var, sağında solunda pek bi yuvarlaklık yok, e tabii bu da günümüzde yaşını hemen ele vermesine neden oluyo.. zevk meselesi tabii, zj'yi daha özel bulan da birsürü insan vardır muhakkak.

liberty'nin interioru wj gibi olsa wj kadar ona da şans verirdim aslında, ama değil maalesef. yoksa soccer man jeep diye arkasına bile yazdırırım ben seviyorum liberty'i :smiley:

bir de bu araçların ses sistemi arasındaki fark nasıl, zj, beni anfisine rağmen pek tatmin etmiyordu açıkçası.. wj'de durum nasıl acaba, sonra zj'lerin çoğu amerikan versiyondu, ve bu versiyonlarda ülkede çeken radyo kanallarının yarısı yoktu tabi.. amerikan versiyon bir wj'de bu sıkıntı giderilmiş olabilir mi?

herkese cevaplarından ötürü çok teşekkür ederim.. benim gibi jeepte model yükseltmek isteyen insanlar için faydalı bilgiler bunlar

Virajlarda fark olsa bile çok bir fark beklememek lazım bence. ZJ, XJ, WJ hepsi solid axle araçlar oldukları için virajlarda yüksek yol tutuş olacağını sanmıyorum. Misal XJ, ZJ'den daha iyi arkadan itişli olmasına rağmen, ama öyle çok bir fark yok. Standart halleriyle çoğu WJ monroe sensa-trac amortisör ile geliyor diye biliyorum. Standart ZJ'den daha sert oldukları için yol tutuşları daha iyi. Bunu ZJ'lere o amortisörleri takarak halletmek mümkün. Yine de kullancıları daha iyi bilir.

Benim tamamen şahsi fikrim; o fiyatlara bir 5.9 almak olurdu. WJ'nin ona yakın bir tek bildiğim kadarı ile 2004 model overland HO modelleri var, onların da fiyatları kesinlikle 25 değil. Saf brüt güç, gücü hissettiren bir ses, daha maço hatları ile ZJ benim gönlümde ayrı bir yere sahip. Daha iyi bir araba değildir, freniydi direksiyonuydu vs.. Ancak dış görünüş olarak içime sinmeyen, her baktığımda iç geçirmeyeceğim bir araca o kadar yakıtıydı vergisiydi ödemek istemem, bu da tamamen WJ kasasına benim bakış açımdan kaynaklıdır yoksa çamur atmıyorum :smiley: . Bu en son size kalmış bir karardır elbette, ama bütçeye göre araç almaktansa araca göre bütçe ayırmak daha makul olur. 25'iniz varsa WJ için zorlamamak gerekir bence.

25 bine temiz wj bence çok zor. Hatta imkansız. Ben yaklaşık 1 sene aradım, 35bine kadar alabilirdim ama bulamadım. 6 ay önce 3.7 liberty aldım. Beni fazlasıyla tatmin etti. binek araba kıvraklığında bir araç şehir içinde. Soocer mom özelliğinden midir nedir, temiz ve az km yapmışları daha kolay bulunuyor. Off road u ne kadar önemli sizin için bilemem ama uygun lastiklerle bir çok araçtan daha yetenekli bir araç. Sonuçta jeep ve selectrac şanzumana arkada lsd diffe sahip. 100-120 arası otoban sabit sürüşlerinde 29 ile 32 kuruş arası 11,5-12,5litre/100km lpg tüketimi var. Şehir içi kişiden kişiye değişiyor bende 17 ile 24 l/100km arası değişen tüketimler oluyor. Ben keyifle kullanıyorum, wj iç kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim ama lberty'i tavsiye ederim.

ZJ sahibi ve yeni KJ ci olarak ben yaptığım yatırımdan memnun kaldım. ZJ ise bence zamansız bir tasarım. Böyle araçlar var otomobil tarihinde.
Mesela BMW e30, BMW e39, Benz W124, Jeep ZJ, Liberty vs gibi.

ZJ ne kadar eski olsada temiz ve düzgün ise, mutlaka dikkat çekecek kadar farklı bir araç. Ben seviyroum kaba saba olmasını. Büyük tekerleklerle de enteresan oluyor.

Liberty Zj nin aksine o kadar kibar duruyor ama bence aldatmamalı insanı. Epey altına üstüne girdiğim orasını burasını söküp taktığım için ZJ kadar sağlam diyebilirim. Ve en güzeli motorun performansı 4.0 I6 ZJ den çok ama çok iyi. Şanzuman 4 ileri olmasına rağmen çok başarılı.

WJ tasarım olarak geçiş döneminde yer alan bir araç o nedenlei bence ZJ kadar fark edilebilri değil. Yan yana koyun iki temiz Arazi aracını ZJ daha dikkat çekici duracaktır bence.

WJ lerde HO olanlar 2004 model ve çok nadir denk geliyor. Ben birtanesinin peşine düşmüştüm, adam ilan vermiş çok temiz bilmemne diye, 3 kere mesaj attım 2 kere aradım ne dönüş yaptılar nede telefona cevap verdiler. Sonra birden 34 bin tl olan fiyat 45 bin tl olmuş. Yürü git, çok satarsın dedim içimden.
----------
Liberty nin ses sitemi berbat hocam :smiley: WJ yi hatta ZJ yi ararsınız. Limited modelinde bile ana ünitenin tonlaması korkunç Ön hoparlörler bozuktu daha iyi olur diye infinity marka hoparlörler aldım gittigidiyor dan, iki kat para verdim, belli olan şu: amplifikatör çok zayıf ve standart hoparlörlere göre optimize edilmiş. yani aşırı tiz var ve mid kontrolü yok. idare edeceğiz artık.

Ses sistemi konusu çok keyfe keder bir durum.Ben wj ye ön hoparlörlere pıoner (kendinden tizli) 150 watt, bagaja qadance 1000 lik woofer+600 lük bir çift pıoneer taktırdım.Tabi uyum sağlaması için orjinal anfiye yükseltici, bagaja da bir woofer anfisi birde diğer hoperlörler için anfi.Benim müzik anlayışımda bu.Arazideysek yüksek sesli müzik dinlemeyi seviyorum.Geçemediğin yerleri geçiyorsun:smiley:
Arazi kabiliyeti konusunda wj nin çekiş sistemi tartışılmaz.Lakin her aracın kalacağı bir yer, bir limit vardır.Ama zj ile kızılcahamam yarış pistinin 150 metrelik artikülasyon+sulu çamur+balçık etabını bir nefeste geçmiştim ki; o yarışlarda 4-5 tane yarış aracı kaldı o çamurda:smiley:(zj nin arkada orjinal lsd vardı bu arada).Biraz keyif birazda bütçeye kalmakla beraber kıracaksan xj, offroad a girdiğin halde sorunlara katlanacaksan zj, keyfimede bakarım,görüntüde önemli, başarılıda olsun dersen wj.Keyfe keder

Bir abimizin bir lafı vardı;kamp, offroad,gezi olayı her pazartesi tövbe edip her cumartesi tövbemizi bozduğumuz bir hastalıktır diye.Bana göre de JEEP bir sevdadır.Bambaşka birşey.Güç,asalet,homurtu ,konfor vs...Jeep te her arızasında, ay sonu yakıt giderini hesapladığında tövbe edip, motor sesini, arazide şahlanışını duyduğun/gördüğünde yeniden tövbe bozduğun bir hastalıktır.JEEP amblemini eşşeğe vursan eşşek bile başkalaşır afedersiniz:smiley:

outlaw06' Alıntı:
Bir abimizin bir lafı vardı;kamp, offroad,gezi olayı her pazartesi tövbe edip her cumartesi tövbemizi bozduğumuz bir hastalıktır diye.Bana göre de JEEP bir sevdadır.Bambaşka birşey.Güç,asalet,homurtu ,konfor vs...Jeep te her arızasında, ay sonu yakıt giderini hesapladığında tövbe edip, motor sesini, arazide şahlanışını duyduğun/gördüğünde yeniden tövbe bozduğun bir hastalıktır.JEEP amblemini eşşeğe vursan eşşek bile başkalaşır afedersiniz:smiley:

cüzdanımı her vakumladıktan sonra tövbe ediyorum satacam diyorum küfür ediyorum sonra tamirciden çıkıp müziği açıp gaza dokunuyorum ve pamuk gibi oluyorum...herşeyi unutuyorum...sado mazo bi ilişkimiz var yani...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR