basturk kullanıcısının son içeriği

1. basturk

70 Günlük Hindistan Ve Nepal Gezi Notlarım.

Uzun zamandır yine yazmıyorum. Vakit bulmuşken biraz yazayım. Ahmedabad şehrinde uğradığım saldırı ardından, Mumbai şehrine geçip sağlık problemlerini atlatmaya çalıştım ve düzelmek için Goa ya Arambol sahiline indim. Bir hafta süreyle Arambol sahilinde kendimi iyice topladım. Vasco da Gama ve...
  2. basturk

Yorumunuz için teşekkür ederim, yurtiçinde arabamla 81 ilin tamamını gezdim ve üzerine trenleri gözlemlemek adına ülkemizdeki bir çok tren hattında seyahat ettim. Ülkemizde gezmek oldukça keyiflidir, yollarda özellikle bazı illerde trafik kurallarına pek uyulmadığı için dikkatli olmanızı...
  3. basturk

Sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir yazamıyorum. Sanırım en son Japiur - Udaipur hattından yazmıştım. Şuan Goa sahillerinde Arambol'deyim. Sağlık durumum düzeldi. Okyanusu kıyısında kafa dinliyor, zaman zaman Vasco da Gama gibi diğer şehirleri ziyaret ediyorum. Arambol çok turistlik ama...
  4. basturk

Araba Ile Büyük Avrupa Turu (28 Gün, 21 Ülke Ve 9.041 Km)

Bölüm 10 - Geyik Dağı (Jelenia Gora, Polonya) Güzel ve güneşli bir Prag günü ardından geceyi de Prag'ta geçirmeye karar verdim. Yollar artık yorucu olmaya başladığı için isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Prag oldukça güzeldi ve buradan ayrılırken bir çok alternatif üzerinden başka...
  5. basturk

Bir kaç gündür yazamıyorum. Şehirler hakkında değilde, genel durumum hakkında özet geçeyim. Agra üzerinden Jaipur şehrine trenle geçtim. Jaipur oldukça güzel ama trafik bunaltıcı ve gürültülü. Yediğim yemekten dolayı mide problemim oluştu. Meyve diyetine başladım ve mide problemlerim biraz...
  6. basturk

Bugün Agra'dan Jaipur'a Trenle yolculuk yaptım. Cuma günü olduğu için Agra da tüm esnaf kepenk indirmiş ve etraf çok sakindi. Tren bileti almak oldukça zor oldu, bir gün önce gar a gittim. Rezervasyon için form doldur dediler. Yanımda kalem olmadığı için uğraşmadan otele döndüm. ixigo adında bir...
  7. basturk

Büyük Afrika Yolculuğu Için Araç Seçimi, Fikir Ve Önerilerinizi Bekliyorum.

Afedersiniz, Sri lanka, Singapur, Malezya, Vietnam, Kamboçya, Tayland ve Japonya üzerinde uzun bir seyahatte olduğum için cevabınızı yeni gördüm. Transporter özellike t4 t5 modellerinde 4x4 olarakta bulunuyor lakin uzun aks aralığı ve yüksek yakıt tüketimi nedeniyle tercih edilebilir gözükmüyor...
  8. basturk

1.2 Tdi Polo İle 81 Günde Türki̇ye Turu! Tam 14.089 Km!

Bu hesap sizi yanıltır üstad, 551 lt mazot 55 tl gibi hesaplanmalı çünkü gezi 3 ay sürüyor ve muhakkak zam gelecektir. Bu hesaba göre sadece 30 bin tl yakıt tutacaktır. Üç yıl önceye göre, bugünün gıda enflasyonu çok karmaşık gözüküyor. Yine de bugün böyle bir yolculuğa çıkarsam, muhtemelen...
  9. basturk

Yılbaşı için 1 aylık avrupa turuna çıkınca konuları yine güncelleme şansım olmadı. Bir ara forum altyapısında sorun olduğu içinde konuların devamını getiremedim fakat notları yavaş yavaş vaktim oldukça ekleyeceğim. Ben yapılan her işi taktir ediyorum, sizinde keşfetme ruhunuz ve merakınız taktir...
  10. basturk

Öncelikle diğer konulardaki takipleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben çok fazla yolculuk yaptığım için sizin konularınızı takip etme şansım olmuyor ama fırsat bularak göz geçireceğim. Çok fazla araç tecrübem var yinede burada sizin gibi değerli kişilerden fikir ve yardım almak benim...
  11. basturk

Hepinize merhaba arkadaşlar, Forum içerisinde seyahat yazılarımı paylaşmaya çalışıyorum. Türkiye'nin 81 ilini, Avrupa'nın 21 ülkesini arabayla tek seferde dolaştım. Bunun dışında değişik coğrafyalarda sırt çantası ile uzun seyahat tecrübelerim var. Önümde bir kaç yolculuk var lakin onların...
  12. basturk

* 2024 yılında yapmış olduğum 70 günlük yolculuğun notlarını burada paylaşacağım. Gün gün olmasa da, geniş ve kapsamlı bir paylaşım olacağını düşünüyorum. Başlarken Uzun yolculuklar süreklilik beni çağırıyor gibi hissediyorum. Bugüne kadar dilime ne dolandı ise yaptım ve ömrüm vefa ederse de...
  13. basturk

Bölüm 9 - Zamanın durduğu şehir Prag Avusturya'da Gumpoldskirchen kasabası ardından Viyana'da kalmıştım. Viyana'da yağmurlu bir günün ardından nehir kenarında batımış olduğum gecenin sabahında yeniden yollara düşüyorum. Yolculuğumdan önce internetten vignette alımı yapıyorum ki, yollarda...
  14. basturk

Bölüm 9 - Zamanın durduğu şehir Prag Avusturya'da Gumpoldskirchen kasabası ardından Viyana'da kalmıştım. Viyana'da yağmurlu bir günün ardından nehir kenarında batımış olduğum gecenin sabahında yeniden yollara düşüyorum. Yolculuğumdan önce internetten vignette alımı yapıyorum ki, yollarda...
  15. basturk

Bölüm 8 - Viyana'da Buda... Bratislava küçük ama sevimli bir şehirdi, gün boyunca bulutlu olan hava nedeniyle serin ve ferah bir yürüyüş yaptım. Ara ara bulutların arasından çıkan güneş, akşam üstü yine bulutların ardında kalmış ve arabaya ulaştığımda yağmur yine yağmaktaydı. Slovakya'dan...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri