Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler
Sayın Erkan Okumuş, usta yakıştırmanız için teşekkürler. Bizimkisi ustalık falan değil aslında. deneme yanılma ile oluyor bazı şeyler. Elim yatkın biraz bu tür şeylere. biraz da ölçüm yapınca çıkıyor bişeyler . Fakat forumda eline su dökemeyeceğimiz arkadaşlar...
Saolasın Yusuf kardeşim. Fakat bu işlere başlama kararı vermede asıl senin bizlere vermiş olduğun cesarat etkili oldu. Bu arada özellikle ütüleme ve montaj sırasında bizim hanımın katkılarını da söylemem gerekiyor... :)
Sayın peşehodka , haklı olabilirsiniz gerçekten çok dayanıklı bir malzeme değil suntalam. biz de tecrübe etmiş olacağız. benim asıl amacım Yaybek (Yusuf) kardeşim gibi kendi karavanımı yapmaya başlamadan önce biraz pratik kazanmak. beğenmenize sevindim...
Malzeme olarak 18mm suntalam kullandım.
başlık 94.6x30
başlık süsü 94.6x12
yatak yanları 191x12
direkler 10x170
korkuluk ve merdiven direği 150x12 (merdiven direğini sonradan kısaltmak zorunda kaldım)
basamaklar 55x12
alt kat...
Levent bey ellerinize sağlık. Bilgilerinizden her zaman istifade ediyoruz. Naçizane bir ranza projem vardı. Mesaiden arta kalan zamanlarda bir haftada ancak bitirebildim. Masa çalışmanızı görünce burda yayınlayabileceğim aklıma geldi. Lakin iş işten geçti ...
Yusuf frezemin hız ayarı yok fakat düzgün bir kesme için makinenin yüksek hızda çalışması daha iyi olur gibi geliyor bana . tabii hiç tecrübe etmedim. bu uçtan bir tane alıp deneyeceğim. yardımın için teşekkürler...