Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: 5. Geleneksel Gezenbilir İftar Buluşması (28 Ağustos 2010)
Ya ben de bu güzel buluşma da olmak isterdim... Datça'dayım, 10 Eylülde dönüyorum. :(
Sedat , bu iftar yemeği toplanmasına katılamayanlar için -arayı uzatmadan- yeni bir "Tanışma & Dernek" toplantısı yapar mısın?
Ynt: Rio De Janeiro & Brezilya'da Yediklerimiz
İlginiz ve güzel sözleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum...
Seyahatteyken yazmak, evde yazmaktan daha zor oluyor. Ama sıcağı sıcağına yazarken, oradaki heyecanımı da koyduğumu düşünüyorum. Bu nedenle sizleri de gezime katmış olmaktan ben de...
VEEE CHURRASCERIA
Rodizio (sürekli dönmek anlamında bir kelime) servis yapan o efsanevi et lokantaları… Brezilya usulü denen ve müşteri dur diyinceye dek masaya servis yapılan, masaların etrafında ellerinde şişe geçirilmiş türlü kızarmış etlerle...
Güneye inildikçe deniz ürünleri yerini kırmızı ete bırakıyor. Bulunduğumuz bütün şehirlerde “self servis” restoranları vardı. Bu restoranlarda açık büfeden istediğin kadar yiyecek alıyor, sonra kasada tarttırılıyor ve kilo fiyatı karşılığı...
Ana Yemekler ;)
Pizza ve makarna çeşitleri ile İtalyan restoranları tüm Brezilya’da çok popüler.
Moqueca; Güveçte soslu hazırlanmış balık ile karidesler, palmiye yağı ile pişiriliyor.
Özellikle kuzeyde deniz ürünleri kırmızı etten...
BREZİLYA’DA YEDİKLERİMİZ
Önce kahvaltılıklar ;)
Carambola (star fruit) tropik meyve, ülkemizde bu meyve var mı bilmiyorum.
Kaldığımız tüm otel ve pousada’lar hepsi kahvaltı dahil fiyat veriyorlardı. Kahvaltılarda hepsinde ortak olan...
Teşekkür ederim...
Yazım uzun olduğu için kahve arası vermiştim. Konu başlığında da belirttiğim gibi "Brezilya'da yediklerimiz" olarak devam ediyorum 8)
Tepemizde de kollarını iki yana aşmış, yüzünde anlayışlı ifadesiyle İsa. İsa heykeli bu tepeye 1931 yılında dikilmiş. Heykelin kendisi 38 metre yükseklikte ve 1200 ton ağırlığında. Geceleri ışıklandırıldığında tüm şehirden görülüyor (tabii...
CORCOVADO TEPESİ
Ertesi gün bir önceki güne göre tedbirliyiz. Sabah güneşi de görünce vakit geçirmeden meşhur İsa heykelinin bulunduğu Corcovado tepesine çıkmaya karar veriyoruz. Önce otobüs ve metro ile ardından tekrar otobüs ile tepenin...
PAO de AÇUCAR (Şeker Külahı) Tepesi
Otobüsle Urca bölgesine geldik. Burada önce teleferikle Urca tepesine daha sonra yine teleferikle Pao de Açucar (Sugar Loaf) tepesine geçeceğiz. Gün batımına 1,5 saat var. Fakat alana vardığımızda...
Gay'lere ait plaj... Gay'ler burada çok rahatlar. Gay barları en kalabalık olan barlar.
Güneşi gördüğümüz bu günde, öğleden sonra şehrin en güzel gün batımının seyredildiği Pao de Açucar tepesine çıkmayı planladık.
COPACABANA
Ve nihayet Pazar günü güneş kendini gösterdi. Artık Copacabana plajını görebilirdik. Yağan yağmurlar anlaşılan bura halkını da bunaltmış olmalı ki geniş caddeler ve sahil sabah saatlerinde bile yükünü almış görünüyordu. Trafiğe kapalı...
Yazımı tamamlayamadan, bu kadar hızlı takip edildiğimi bilmiyordum :) Teşekkür ederim... Yazım devam ediyor !
Havaalanından bindiğimiz taksi sürücüsü de bu ülkenin belediye otobüs sürücülerinden farklı değildi. Kalacağımız eve gelinceye kadar kaç kere nefesimi tuttuğumu bilmiyorum. Hızlı gitmesi yetmiyor, önümüzde bir araç varsa mutlaka sollamak...