12v Kahve Makinaları Hakkında.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lethran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,171

lethran

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
7
Dometic veya waeco marka filtre kahve makinası kullanan var mı? Önceden bütçem yetmediği için carub diye bir markadan almıştım ancak yeteri kadar ısıtmıyor, ılık kahve veriyor ve çok geç yapıyor. Waeco veya dometic’in makinaları şu an 100 dolar civarında ve almak istiyorum ancak sıcak kahve yapabiliyorlar mı ve kısa sürede yapabiliyorlar mı bunu merak etmekteyim. Alternatif aramıyorum, lütfen kablon ince olduğu için ılıktır veya çaydanlıkta su kaynatıp nescafe iç gibi öneriler/alternatifler sunmayın. Forumdaki her başlık konudan sapıyor bu şekilde.

teşekkürler
 

Etiketler
12V olan hiç bir ısıtıcı hızlı ısıtamaz. 10 amper çekse 120 Watt yapar, fazlası zaten çakmaklık sigortasını attırır. Bende Waeco 12V su ısıtıcısı var, 20 dakikada ısıtıyor neredeyse, o nedenle sadece yolda giderken kullanıyorum. Kablosu da epeyce kalın. Dururken istemediğiniz gazlı ısıtma çözümünü kullanıyorum ne yazık ki.
 

Hocam ürün 170 watt yani 14 küsür amper. Çakmaklıktan değil ayrı hattan alıyorum elektriği. Konu yine dağılıyor ne hoş :smiley:
 

Alman Wohnmobilforum’da 7 yıl önce aynı konu dile getirilmiş. Cevapların hemen hepsi negatif. Birisi biraz şakadan, eğer kahveni öğleye doğru içmek istiyorsan, 12 voltluk kahve makinesini sabahtan açabilirsin diyor.

Filtre tutucumuz resimdeki kadar güzel değil ama, biz her sabah kahvemizi evde bile böyle yaparız. Aynı sistemi karavanda da uygularız, sadece karavanda suyu ocakta ısııtırız. Mutlaka Kahve makinesi istiyorsanız 230 voltluk bir cihaz alın.

Kafe filter
 




Alman Wohnmobilforum’da 7 yıl önce aynı konu dile getirilmiş. Cevapların hemen hepsi negatif. Birisi biraz şakadan, eğer kahveni öğleye doğru içmek istiyorsan, 12 voltluk kahve makinesini sabahtan açabilirsin diyor.

Filtre tutucumuz resimdeki kadar güzel değil ama, biz her sabah kahvemizi evde bile böyle yaparız. Aynı sistemi karavanda da uygularız, sadece karavanda suyu ocakta ısııtırız. Mutlaka Kahve makinesi istiyorsanız 230 voltluk bir cihaz alın.

Ekli dosyayı görüntüle 635609
Abi benim derdim sıcak tutmak. Yazılımcıyım ben bilgisayar başında durmadan kahve tüketiyorum. Kahvemin sıcak bir şekilde hazır olmasını istiyordum evdeki gibi :smiley: 410 amper aküm, 1000w tam sinüs invertörüm var ama yinede korktum 220-230 volt kahve makinasından. Sanki aküyü anında bitirivericekmiş gibi geliyor :smiley: çünkü bulabildiğin en ortalama değerlerdeki kahve makinası 800w ile çalışıyor. 5 6 saat bunu çalıştırmak ölüm :smiley:)) şu an kullandığım carub markayı sabahtan akşama kadar çalıştırabiliyorum aküyü çok zorlamıyor. Sadece 10 derece daha sıcak olsa yetecek aslında :smiley:) ayağa kalkıp tekrar kahve demleyemiyorum yani hep hazır olup içmem gerekli meslek hastalığı 1.5 litre kahve içiyorum günde. Ve 15 senedir böyle :smiley:)
 









Bir yıldızlı bir yorum :sweatsmile::
Ekli dosyayı görüntüle 635611

Kaliteli bir termos şişesi bence en iyi çözüm.
işte abi orda şundan emin olamıyorum; acaba nereye taktı? ben mesela elimdeki dandik makinayla bile yarım saatte yapabiliyorum 1 litre kahveyi. bu adamlar bu makinalarla daha hızlı yapabilmeliler muhtemelen çok uzak bir çakmak girişinden veya düşük kesitli bir kablodan çekiyorlar elektriği. bu yüzden hususi bu foruma sordum, daha kalın kesitli kablo kullanıp daha hızlı çalıştırma imkanı var nede olsa. ben mesela elimdeki makinayı aküye yaklaştırdıkça daha iyi sonuç aldım. ilk başta 1 saat civarı demliyordu, sonra daha kalın kesitli kablo kullandım ve kabloları daha kestirme yerden aldım böylelikle 30 dakikaya düştü :smiley: yoksa karavan firmaları 1.5 mm kabloyu koyup geçiyorlar, o kablodan 170w geçmez geçemez, bu yüzden 50 dakikada da verir 300 dakikada da :smiley: çözümü burada da bulamayacağım galiba :smiley: halbuki birisi dese ki ben 10mm kablo kullandım cihazla 15 dakikada kahve demledim hemen alıcam :smiley:))
 

Soruyu yazma şeklinden dolayı özür dilerim. Haddimi aşıp size özel soru sormak gibi bir niyetim yoktu .Tekrar özür dilerim. Sorum genele yani hepimize idi
yok abi estağfurullah, ben yazılımcıyım gün boyu bilgisayar ekranına bakıyorum buda uyku getiriyor, kahve ayık tutuyor, kimi günler hiç uyumadan çalışıyorum. el alışkanlığı elimin altında hep kahve oluyor içiyorum bunu yazarken bile kahve içiyorum şu an. yoğun çalışırken çay sizi uyutuyor kahve ayıltıyor. bu yüzden günün büyük bölümünde kahve içiyorum/içiyoruz. yoksa çay da içiyoruz gün içinde :smiley:
 




Kendi öğüttüğüm kahve ile Moka pot ve French press vazgeçilmezdimdir İyi bir termostan sıcak su ile gazlı bir ısıtıcı ile ister araç içerisinde ister çadır içerisinde taze kahveler yapılabiliyor
12 V ile bu işi yapmakta da kararlıysanız şayet yanınıza iyi bir termos alın termosun içindeki kaynar suyu makinenin içine koyun o şekilde ısıtmaya başların bu yöntemle işleminizi çok kısa sürede çözebilirsiniz (Kalan kahveyi de Sıcak termosa koyar devam edebilirsiniz)(Nitelikli kahveciler termostun hangi marka olursa olsun tadını değiştiğini savunurlar ben hak veriyorum iyi bir kahve içicisiyseniz)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,412
Mesajlar
1,517,697
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

SON KONULAR



Geri
Üst