2.6 pajero yakıt

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almanyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,617
Ynt: 2.6 pajero yakıt

almanyalı' Alıntı:
kemal bey sizden ricam 2,6 karbüratörlü 1985 model 5 kapı pajerom var bu aracı almadan 4,0 highpout motorlu 1992 model kare kasa arasında gidip geldim şükür pajeroda karar kılmışız aşagı yukarı ikisinide fiyatları aynı benim aracımda klima hidrolik direksiyon mevcut size göre iki araç arazide karşılaştırabilirmi ikisi birbirine denk midir pajero ile cheroke arazi performansları hakkında bizi bilgilendirebilirseniz seviniriz başınızı agrıttık teşekkür ederim soydan türk saygılarımla
Sayın Arkadaşım, abicim veya kardeşim...
ne diyeyim sana şimdi..? yukrı tükürsen bıyık,aşağı olsa sakal derler ya hani.. :smiley: söylemek istediklerim tecrübelerime bağlı yaşadıklarımdır, lakin diğer araç sahiplerini rahatsız etmekte istemem.kimse malım kötü demez. o nedenle iddiam olmamakla beraber, benim kanımca derim ki ;
pajero 2.6 - 2.8-3.2 veya 3.5 herneyse... hepsi emsallaerine göre arazide 1 numaradır.. tabi ölçüt sadece performansla değil, sağlamlık ve dayanıklıklada orantılı.. bence bir pajero yu mukayese edebileceğiniz tek emsali aynı sınıfındaki bir land curuıser dir.. Ben doğacı yanı fazla ağır basan ve senelerce aracı ile yalnız doğaya çıkmaktan asla çekinmemiş ve korkmamış biri olarak, aracına hükmedenin sürücüsü olması gerektiğine inanırım. arazide kendi kendine gidebilen bir araç bence arazi aracı değil, 4 tekeri sağlam yere basabilen, biraz yükseklik sevenler için,konforlu iyi bir asfalt aracıdır. standart bir Cheerokee ile araziye girmek çok cesaret ve zenginlik ister. en büyük fark da bu zaten.. elbette pajero parçalarda çok pahalıdır, lakin kırılmasıda o derece zordur. lakin Ceerokee nin en kolay arazi şartlarında kolayca kırılabilen standart ve Amerika'da benzin istasyonlarında satılan parçaları, burada maalesef %1000 i bulan karlar ile satmaya çalışan bir kaç simsar elinde.. ama onlarında bir lafı var.. "aslan seven yemini düşünmezmiş" herkesin gönlünde yatan aslan kendisinin olandır. işte doğrusuda bu.. o nedenle o araç kötü, bu araç iyi diyebilmek için kriterlerde önemli.. Sahip olduğum aracı tanıyorum, biliyorum, kullananları ve nerede ne şartlar ile kullandıklarını da hemen hemen dünyanın neresine gidersem gideyim çok iyi görüyorum. bırak dünyayı Türkiye'de... o nedenle bir Cheerokee ile hiç bir zaman asla kıyas bile etmem.. doğa şartlarında ben kalıyorsam, oda kalıyor, işte o zamanki tek fark, motor gücüne göre çıkardığı yüksek ses kirliliği.. :smiley: ama onun kaldığı her yerde de ben kalmıyorum oda ayrı bir fark..
herşey gönlünüzce olsun dilerim
saygılar
Kemal Sarıgül
 

Etiketler
Ynt: 2.6 pajero yakıt

eyvallah kemal abi öyle bi yorum yapmışsın ki olayı bu kadar net özetlemişşin cok sagol desene dünyadaki sayılı şanslı kişilerdeniz pajero kullanarak :smiley: :smiley: :smiley:
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

konuyu tazeleyelim ;)
89 model 2,6 pajeromla bugünkü ölçümlerimi paylaşmak istedim.
180 mil x 1610 =289 km.
tüketim 55lt lpg.x2240=123tl.
123/289=425 lira tüketim ş.içi ve dışı karışımda.
bundan öneceki motor 500 ü düşmüyordu ve birokadar performans düşüktü.
g54 ile başlayan şimdiki motorumun daha az yakması ve öbürüyle birinci videste zor çıktığım rampayı bu güle oynaya çıkıyor olması benim açımdan sevindirici.
çıkan sonuca şaşırdığımdan bugün yine fulleyip deneyeceğim...
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

son_kral_54' Alıntı:
konuyu tazeleyelim ;)
89 model 2,6 pajeromla bugünkü ölçümlerimi paylaşmak istedim.
180 mil x 1610 =289 km.
tüketim 55lt lpg.x2240=123tl.
123/289=425 lira tüketim ş.içi ve dışı karışımda.
bundan öneceki motor 500 ü düşmüyordu ve birokadar performans düşüktü.
g54 ile başlayan şimdiki motorumun daha az yakması ve öbürüyle birinci videste zor çıktığım rampayı bu güle oynaya çıkıyor olması benim açımdan sevindirici.
çıkan sonuca şaşırdığımdan bugün yine fulleyip deneyeceğim...

takip....
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

kredno' Alıntı:
an itibarıyla düşüncelerim yakıt biryana birdaha pajero alırsam s..evsinler beni.
toplamda bana 15,16 lirayı bulan aracımı ev alma hevesi yüzünden 12 ye satamaz oldum.
evet araç sağlamdır,ama bence satması sıkıntılı.
 



Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

Merhaba Hamdi Bey,

Ben aracınızla çok yakından ilgileniyordum. Çok araştırdım 1 haftadır. Hatta dün pazar günü atlayıp gelecektim İstanbul'dan sırf görmek için. Ancak dostça ve iyi niyetle söylüyorum aracınızdan çok verdiğiniz ilanla ilgili bazı sıkıntılar var ve insanı çelişkide bırakıyor. Burda olduğunuzu bilseydim direk burdan irtibata geçer danışırdım size.

Örneğin arka difransiyelden gelen ötme sesi ne anlama geliyor bilmiyorum. Komple difransiyeli değiştirmek mi gerekiyor ? İnternette araştırıyorum bakıyorum birçok şey yazılmış. Komple değişmesi gerekir diyenler var. Ama net olarak nasıl bir masraf çıkarır bilmiyorum. Aracınızında elektronik ateşleme var. Oysa ki bu mesajda Kemal Bey bu araçlara elektronik ateşleme taktırmanın çok büyük bir hata olduğunu söylüyor. Elektronik ateşleme sökülür mü bilmiyorum. İlanınızda şehiriçi kulandım demişsiniz. Ama arazide çekilmiş birçok fotoğraf koymuşsunuz. Çift ilan var.

Günlerdir gezenbilir de didik didik ettim bütün yazılanları. Sırf sizin aracınızı anlayabilmek için.

Gerçekten çok ama çok istedim. Ama tekrar iyi niyetle söylüyorum, "bana çok masraf çıkartır bu araç" dediğiniz anda adımlarınızı geri atıyorsunuz.
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

önder bey,iki ilanımın olma sebebi birini güncellemeye izin vermemesinden dolayı ikinci ilanı açtım.
dif konusuna gelince sadece ayna mahruti değişimi yeterli. ama bundakiler 37/8 çıktığından biraz aramak gerekiyor.
olmadı ön arka orjinallerini takacağım.tabiki çıkma.buda bana 500 e patlayacak tabi parçacıda önden verilen 400 ü saymazsak.
ilanlardaki çelişkilere gelince satmak ve satmamak arasında bocalıyorum.fiyatı makul ev bulduğumda fiyat kırıyorum evi kaçırınca bende aracı ucuza satmaktan vazgeçiyorum.zira 12 bine böyle yapılı hangi aracı alabilirim?
birde şöyle düşünelim.klima,hub,sis,vinç ve çatı bir araca uygulamaya kalsanız enaz 5 bin,bunları söksem aracı hurdaya versem 5bin.eder yani herhalükarda araç10 bin.ben bunu 12 ye satamıyorsam demekki bu araçların ikinci eli sıkıntılı.
zaten şuan ev arayışlarımı keseme göre yapma kararı aldım.dublex arıyordum artık 3+1 arayışlarındayım.şu ongün içinde satamazsam fiyat tekrardan 15 bin olarak güncelleyeceğim.
zira bunu satsamda eminmki seneye tekrar 4x4 arayışına girecem. ama xj...
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

Merhaba Hamdi Bey,

Benim için 2 farklı satıcı var. Birincisi malum site satıcısı. İkincisi Gezenbilir dostları. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi sizin burda olduğunuzu bilseydim, bir haftadır onca araştırmaya girmezdim. Burda yazdığınız mesajlardan aracın tüm seceresi zaten okunuyor.

Hatta dün akşam 28 Martta yazdığınız mesajı okudum, size burdan yazdım ama mesaj gözükmüyor. Transit ayna mahruti uyar mı diye. http://www.otoparcasepeti.com/?urun-2209-TRANSiT-AYNA-MAHRUTi-37-8-TURBO--2001-.html

Malum site satıcısı series 3 ün kaportasını değiştirip Has ve Öz Defender olarak kakalar adama. Yüzlerce örneği var bu sitede. Ben gezenbilir'in duayenlerinden olduğunuzu bilmiyordum. Bu durumu bilmeyince doğal olarak sizi ilk kategoriye aldım. Arada dağlar kadar fark var.

Fark nedir ? Üst üste örnekler vereceğim ilan ile ilgili.

malum site ilanı:
89 model. 150 bim km de..
malum site yorumu:
kilometre sıfırlanmış
Gezenbilir Farkı:
Kardeşim motorun performansından memnun değildim. Uzun süre 3000 cc motor aradım. Hatta faturasız motordan cinnet geçirdim. Bin TL gitti. Sonunda motorunu rektefiye ettirmeye karar verdim............

herşeyi belli zaten gün ve gün. :smiley:

Malum site fotoğrafı
iki farklı araç fotosu var. İkisinde de sol sinyal lambası kırık
Malum site yorumu
Aracı almış, haşat etmiş bırakmış, kırık lambanın parçasını bile sökmemiş. Kırmızı kırık parça altta öylece duruyor.
Gezenbilir Farkı:
Araca ne kadar emek verildiği zaten mesajlardan anlaşılıyor. Sinyal lambası ise önemsenmemiş, teknik detaylarla uğraşmaktan..

Satır satır yazdığınız ilanı bu şekilde açıklayabilirim. Dif ten gelen ötme dahil. Ama bunu Gezenbilir deki mesajlarınızla yapabilirim. Olay burda değişiyor. Gezenbilir'de ilanlamak cesaret ister. Hadi biri gelsin de Series i Defender diye kakalamaya çalışsın burda. Adamı madara ederler. :smiley:

Offroad'çuların kendi dili, kendi kıstasları var. Hepsi evliya olmuş. Gezenbilir'i satır satır okuyan biri olarak deli divaneyim ben bu siteye. Örneğin:
Suzikiciler: "99 model o alma onu. İspanya... 98 öncesine bak. Japon olsun"
CJ'ciler: "O Tuzla, CJ değil. Uzak dur.."
Land'çılar zaten tamamen ermiş artık. Uçmuş adamlar. Ve hepsi burda bunların. Üretim yılı, yerine kadar bakıp araca ne yapılır ne yapılmaz yazıyorlar. Sizin gibi sıkıntıları paylaşıyorlar. Çözüm buluyorlar.

Böyle bir ortamda, Pajero için sizin de yaşadığınız yedek parça sıkıntısı ve maliyeti bilinirken., orjinal Pajero'nun satışı bu nedenle zorken, alıcısı belli bir kesimken...89 model, 24 yıllık bir araç ve Pajero alt yapılı Dodge denildiği zaman... !!! Üstüne malum site ilanıyla yorumladığınız anda.. iş çıkmaza giriyor. Ayrıca hiçbir offroad grubunun çıkarması yok üzerinde. Tam bir muamma. Ben bunun altını çizmek istedim.

Haklısınız. Modifiye gören araçların tamamının satışı zordur. Çünkü modifiye eden kendine göre yapar ve bu durumda aksesuarlar satışta para etmez. Ben kendi zevkime göre dodiğini, aynasını, sisini, hatta vincini herhangi bir dükkandan alırım. Bunu zevkle yaparım, param yetmezse kredi kartı ile alırım. Ama bana "motor al" dediniz mi, şanzıman dediniz mi, diff dediniz mi.. Orda kalırım, burdaki sizler gibi üstadlara danışırım.

Araca çok emek harcamış, bir o kadar da eziyetini çekmişsiniz. Masrafı da cabası. Hatta boşa yapılan masraflar ayrı. Ama burda da usta devreye giriyor. Kırılan hubu takarken bilyesini kıran adama ben usta demem ki. Onu ben de kırarım. Hatta canına bile okuyabilirim aracın. Ama bu benim usta olduğumu göstermez :smiley:

Benim aracım da satışta. Ford Focus 2005... Fabrikadan çıktığı gibi. LPG bile takılmamış. Sadece yetkili serviste bakım gördü o kadar. Yıllık para ödedim servise. Buna rağmen yetkili serviste arka tamponu çatlattılar. Çocuk çekerken çarpmış. Kazası da bu.. Siciline işledi aracın kaza diye. Araç satışta ederinden 1500 TL fazla fiyat koydum. 10 gündür 10 kişi geldi almaya. Bayram nedeniyle satmadım. Bugün alıcısı gelecek Ankara'dan. Bu araçların satışı hemen oluyor nakte çevriliyor çünkü üzerinde hiç oynanmadı.

Benim offroad'çu tanıdığım usta yok. İşi bilen arkadaşım yok. Benim ustam GEZENBİLİR.. Ne öğrendiysem burda öğrendim. Öğrenmeye de devam ediyorum.

CJ'den başladım, Series, Defender, Toyota, Suzuki derken.........Pajero'da karar kıldım. Bir yılda bu noktaya gelebildim. Torunuma miras bırakmak için Pajero arıyorum. Onda da yakıt problemi var. Aslan besleyen etini düşünmez diyenlere, "lpg yi performansı arttırsın diye mi takıyorsunuz" diye soruyorum. Tavuk etiyle de aslan beslenir ama o ne derece aslan olur tartışılır..

Sırf yakıttan dolayı Suzuki almak istemiyorum. Kimse darılmasın ama Suzuki ile araziye girilmez. Çakma parçalara güvenilmez. Orjinal parça diyorsak Pajero daha ucuz. Ford ile girerim daha iyi...

Sonuç olarak konu başlığına dönersek, Kemal Bey'in söylediği konuyu araştırıyorum. Otomatik ateşleme - yakıt dengesi. Bunu da sizden daha iyi kimse bilemez Hamdi Bey. Ne kadar okursam okuyayım.... Gezenbilir.......... nokta :smiley:
 

Ynt: 2.6 Pajero Yakıt

uzun cevabınıza teşekkürler.
verdiğiniz link'e baktım son güncelleme 2010 yazıyor.ama anladığım transit ayna mahruti uygunluk gösterebilir aramalarım bu yönde devam edecek.sinyale gelince pajeroların sinyalinden değişik çıktığı için ve böyle tüvdende geçtiğinden değişmedim.
gerçi piyasada bundanda pek göremedim olmadı ikisinidepajero sinyali yapacağım.
evet markası dodge,kaporta üzerindeki yazı hariç gerek kaput altı gerek camlarda mitsubişhi yazıyor.yani fabrika çıkışı mitsu.
km'si mildir.ateşlemeye gelince ilk aldığımda bobindi usta bana sormadan elekroniğe çevirmiş,sanırım bobinde duruyor.
kemal beyle bukonuda özelden yazıştık ama inan sizinde belirttiğiniz gibi sinyal dahil bu konulara yoğunluk veremedim.
sizin gibi bende bu ve buna benzer sitelerden bilgi alıyorum.
usta işine gelince ankarada nam yapmış ustalar (tanışamadıklarımı tenzi ederim) adeta belimi büktü.benzin motoru yüzünden 13 gün araç yatışı,suzikime motor yaptırıp deneme yapıldı diyerek aldığım aracımın teklemesi ve iki yerden su kaçırması. bunun gibi bana dönen masrafı binlirayı geçen birçok yanlış.
bundan önceki aracım becce yapılı suziiydi,alt takım komple güçlendirilmişti ama pajeronun orjinalleri daha sağlam diyebilirim.
bundan sonrasına hayırlısı diyelim.
 

Pajero Değil Dodge Raider...

Sevgili Hamdi Bey,

Sizin aracınız Pajero altyapılı Dodge Raider aslında tam anlamıyla PROJELİK bir YARIŞ aracı. Ama bunu yapabilmek için teknik ekibe sahip olmak lazım. Pajero ustalarıyla değil, Dodge ekibiyle yapılacak bu iş. Defendercıların mantığıyla yapılacak parça parça.

Dodge bilinen en eski 4x4 lerden biri. Türk Piyasasında zebil gibi yedek parçası var ve çok ucuz. Bir o kadar da sağlam. Aracın kendisini 3 e 4 e alıyorsunuz zaten full.

Olabilirse, yapılabilirse eğer pahalı ve zor bulunan Pajero parçaları tek tek satılır, yerlerine uzman ekiplerce Dodge parçaları adapte edilirse. Nasıl ki Land'çılar, Ford Transit in 3 TL lik motorunu defender a takıyor Puma diyorlar... Yine Series'çilerden Oktay bey var. Bu forumda. Sanırım bu gidişle yakında Uçan Series yapacak. :smiley:

Bu yapılır mı ? Bilemem. Dodge "Yapılabilir parçalar bizim fabrikamızda bizim işçiliğimizle montaj edildi" diyor. Ama bunu yapacak profesyonel bir ekip ve "Garaj" lazım. O da bende yok. Olsa gözüm kapalı alırdım. Hesap ortada zaten. Ben bunu araştırdım yani Dodge parçalarıyla değiştirmeyi, birçok parçası uyumlu. Ama bunu yapacak garaj nerde ? Montajı bilsem, gerekli ekipmanım olsa koyarım garaja tek başına çocuk gibi oynarım onunla. 87-89 yılları arasında sınırlı sayıda üretilmiş bir araçtan bahsediyoruz. Piyasaya sürülmüş, tellif hakları verilmiş.

Sizin aracınız Dodge.. DOÇÇ Raider... Adı bile çakıyor adama. :smiley:

Pajero'yu da karalamayalım bu nedenle satılmıyor diye. Pajero'nun üzerinde oynanmamış sıfır aksesuarlı olanı 15-16 dan gidiyor. Hele hele 93 kasa 3000 cc buldunuz mu 25-30 dan başlıyor en kötüsü. Yok zaten. Ben bulamadım, varsa bilen söylesin...

Yani profesyonel offroad'çular olayı aşmış kişiler. modeline yılına kadar her yerini, her ayrıntısını dikkate alıyorlar. Deneyerek belli modelleri, belli yılları alıp satıyorlar.

Bunları bütün iyi niyetimle yazıyorum. Hiçbir art niyetim yok, lütfen yanlış anlamayın. Ayrıca bir eleştiri daha size. İlanınız mitsubishi bölümünde var ama Dodge bölümünde yok. Orda da olmalı bence.. :smiley:

Bu Raider bahsettiğim nedenlerle sizi üzmüş ve çok soğumuşsunuz. Çok masraf yapıp eziyet çekmişsiniz ama bence yanlış yolda ilerlemişsiniz. xj yi falan lütfen Raider ile karşılaştırmayın. İngilizceniz var mı bilmiyorum ama yabancı forumları bir okuyun. Raider bir efsane aslında. Sizin aracınız gerçekten çok iyi. Ama Türkiye'de bilinmiyor.

Ve bu Raider'ı PROJE aracı olarak pazarlamanızı tavsiye ederim. Dodge çok güçlü bir markadır. Özellikle ülkemizde. Yedek parçası da Dodge oldu mu aracın fiyatı 30 u geçer... Ama yapılabilirse....
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst