2008 Chevrolet Captiva Sport Dizel...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,471
captiva çok konforlu ve beklentilerin üzerine çıkan bir araçtır 3 ay önce 2011 model aracımı sattım sattığımada pişmanım çok emek ettim ona aksesuar anlamında.aracın tek handikapı yakıtıdır kar performansı mükemmeldir kışın denediğinizde şaşırır kalırsınız.parça sorunu yoktur ve fiyatlarıda uygundur piyasada çokça mevcuttur captivanın kronik problemi dreksiyon kutusu sorunudur tüm captivaların dreksiyonda boşluk olur eğer yaptırmamışsa güçlü torklu bir araçtır şehir içi full depo mazot ile 300-350 km yapar maksimum.fiyat performans açısından alınabilecek bu fiyatlara en iyisidir alırken 90.100 bini geçmemiş olsun km si son derece keyif alarak kullanmıştım lakin yakıtı çok gezmeye başladığımdan biraz arsmaya başlamıştı düşünenler hiç ikilemesin sürünce ne demek istediğimi anlayacaksınız zzaten
 

Etiketler


Captivaya bayagı alıştım sayılır artık
Video: https://youtu.be/kssnzQnOEmE


F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hafif offroad a gelecek gibi ama daha fazlası olmayacak.. Sanmayınki şanzıman veya 4 çekerinden diye, yaklaşma ve uzaklaşma açıları standart araçla sıkıntılı. Ama ileride 3-4 cm get le yükseltir ve geniş yanak lastik takarsam yine görecek gibi
Video: https://youtu.be/iviZ4bISosg


F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Haftasonu ufak bi kaçamak yaptık.Fethıye den çıkıp Salda gölü ve daha sonrada Burdur gölünü kapasayan totalde 493 km lık yol kattetık.Aracta bagaj dolu 2 erışkın ,2 çocuk ve vazgeçılmezım olan Portbagaj da vardı..
PO2MO7

MJgL2P
 




Burdur Gölündede özellıkle gun batımı goruntusu super.Burdur beledıyesının yapmış oldugu halk pıknık yerıne sabahtan gelıp kahvaltınızı yapın .Akşamustude beledıyenın yıne aynı yere yapmış oldugu oturma yerlerıne oturup yanınızdakı mangalocagında mangalınızı yapın bu arada çocuklarınızda Lavanta çıcıklerının guzel kokuları içinde oyun parkında oynasın...
Video: https://youtu.be/Pe7SbnBUS7M
 



Yaklaşık 2.5 ay önce aldıgım Captıvamla 108000km ye gelmişim.Şu ana kadar yaşadıgım bı sıkıntı olmadı.
Genel anlamda yol tutuş iyi.İçeriye gelen rüzgar sesi vs az.Bagaj oldukça geniş ve kullanışlı.Tabıkı 7 koltuklu kullanımda bagaj kullanımı çok kısıtlı kalıyor.Frenler gayet iyi..Hafif arazıde ışımı goruyor ama arkada lsd olsaymış daha iyi olacakmış..
Gelelım yakış konusunda..Öncelıkle şunu belırteyın benım aracın ustundekı portbagaj surtunmeyı arttırdıgından dolayı ortalama yakıt tuketımımı 0.6-0.8 lt arası arttırıyor..
Şehırıcınde sert kullanımda oratalama 12 lt ,şehırlerarası kullanımda o-ıse 9.7lt yakıyor.Tabıkı gaza daha hafıf basarsanız bu degerlerı aşagıya çekersınız..

DJI 0017
 



Benı şımdıye kadar rahatsız eden tek durum,aracım ılk kalkış anında ıçeri plastıklerden trım sesı gelmesii..
 

Genel anlamda bu aracın en çok eleştırılen tarafı yakıt konusu.Bugune kadar yaptıgım denemeler sonucunda aracı sakın kullanımda surersenız şehırıcı 9.6 lt ye kadar düşerebılıyorsunuz.Ama benım gıbı pedal boxu en ust sevıyede kullanırken bıde gaz pedalına dıbe doğru basrasanız 12.4lt lerı buluyor.
Diğer bir konu ise yol tutuş.Tabı Subarudan Captıvaya gecınce yol tutuşa alışmam zaman aldı.Ama aracı tanıdıkca ve vercegı tepkılerı anladıkca vırajlarda da bı sıkıntı olmuyor.Ama yuksek olmasından dolayı sert yan ruzgarlar aracı etkılıyor..
 

Hoşuma gıtmeyen taraflarında biri ise arac soğukken dizel sesinin fazla gelmesi..Araç ısındıkça daha azalıyor ses..
Diğer bır durum ıse ınce yanaktan dolayı bızım parke yollarda ve bozuk yollarda zıplatması.Ama bunun avantajıda vırajlarda daha az yatıyor olması..
Klıma performansı soğukta gayet iyi,yazın ise sıcaktakı performansını görecegım..
 

Frenler ıse bence super..4 disk fren ve aracın gereklı durumlarda sizin pedala basma derecenıze göre daha fazla frenleme gucu sayesınde duruşları gayet ıyı..
Olumsuz yanlardan biri arka camın bıraz ufak olmasından dolayı gerı manevralarda biraz dikkatlı olmanız..
Gerçi park sensoru var ama yınede dıkkatlı olmak lazım..
 

İç mekan konusunda ise elıne su dökulmez.Gayet genış ve kullanışlı.Ama yolcu koltuguda elektrıklı olsaymış daha ıyı olacakmışş..
Bagaj 7 koltuk olmadan çok rahat.7 Koltugu açınca daralıyor doğal olarak ama benım portbagajda yeterlı yer oldugu için bagaj sorunum yok.Uzun yolculuklara 2 araç yerıne 2 aile rahatça gıdılebılır..
Guvenlık olarak hava yastıkları bol mıktarda var.Euroncap testlerınde de başarılı..
 



Sadece emın olamadıgım tek konu 4 çeker sistemı kaç km ye kadar asiste edıyor.
Bu konuyla ılgılı araştuırmalarım devam edıyor.Gerçi 4 çeker sıstemı Opel Antaralar la aynı..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,692
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst