2008 Model Peugeot Boxer 13 M3 Dreamliner Karavan Dönüşümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zafer Aksu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 248
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,576
Zafer bey,
Tebrikler çok güzel bir iş çıkardınız. Bundan sonra artık sıra keyifli gezilerde.
Tekerinize taş değmesin, yollarda görüimek dileğiyle..:smiley:👏
 

Etiketler
merhabalar zafer bey cok hızlı cıktınız harika anlatım la bizleride motive ettiniz yazınızı yeni gördüm hepsini okudum cesaret verdiniz bende aracı alalı baya oldu ama cesaretim yoktu inşallah bende içini yapmaya başlayacağım başka bir yere bakmaya gerek yok sizin KAŞİF TEN başka . güle güle kullanın cok harika oldu hayaliniz .darısı bizlerin başına.
 

Merhaba Zafer Bey bende 2008 17 m3 peugeot boxer aldım nasipse devam edeceğim İzmir de tavsiye edeceğiniz tamirci ve elektrikçi var mıdır. Malum PSA başka bir şey herkes bakmak istemiyor
 

Merhaba Zafer Bey bende 2008 17 m3 peugeot boxer aldım nasipse devam edeceğim İzmir de tavsiye edeceğiniz tamirci ve elektrikçi var mıdır. Malum PSA başka bir şey herkes bakmak istemiyor
Merhaba. Ben de İzmir'deyim ve 17m3 peugeot boxer'ım var. Tamir konusunda evet çok fazla işten anlayan servis bulmak zor. Aracı ilk aldığımda triger değişimi dahil birçok parça değişimi yaptırdım. Buca'da otokent'e çok yakın 2 kardeş var, PSA grubu ticarilere bakıyorlar, memnun kaldım ben, tavsiye ederim. İsmin Mete alpan, adımı da verirseniz yardımcı olurlar

WhatsApp Image 2020 10 27 at 115506
 

Bu arada anladığım kadarıyla İzmir'de oldukça fazla kendi karavanını yapanlar var. Bir hafta sonu müsait bir alanda toplanıp görüş alışverişi yapabiliriz diye düşünüyorum.
 





Selam herkese araç enerjisini tavandan sepetini altından verdim aracın alt kısmını delmek istemedim. Ayrıca tavanda sepet altında suya dayanıklı alana yerleştirdim kullandığım 3'lü priz ve girişlerde suya dayanıklı malzeme. Uzatma kablosunu elektrik çarpmasın diye bir erkek bir dişi yaptım. Araca 220 bağlantısı yapılınca otomatik olarak yaşam aküsü dolmaya başlıyor akü şarjı direk bağladım ancak duruma göre aracın kendi aküsünü de şarj edebileceğim bir geçiş kablosu çekeceğim. Dışarıdan aldığım 220 yi sandık içinden araca da bir çıkış vereceğim. Kampinglerde bu sayede elektrikli su ısıtıcı saç kurutma makinesi gibi 220 ile çalışan ekipmanları kullanabileceğim. 600 watt lık yaşam aküsünü 220 ye çeviren invertörden de sandık dışına bir priz ile çıkış yapacağım dizüstü VS gibi 600 watt altı ihtiyaçlarımı buradan kullanacağım. Tek 220 ile çalışan aksanı buzdolabı oda yaptığım testlerde 3/4 gün çalışıyor 200 amper aküm ile ancak araç çalışırken şarj dinamosu yaşam aküsünü de dolduruyor yani max 3 gün sabit kalacak enerjim var sonrasında ya 3/4 saat araçla hareket etmem ve ya aracı çalıştırmam yada 220 bulup 5/6 saat aküyü şarj etmem gerekecek. İşte tam olarak bu nedenle güneş paneli maliyetine girmedim ki amonyaklı mini buzdolabımı da 12 volta çevirirsem araç 5/6 gün hareketsiz kalabilecek son durum bu seygiyle kalın... Ekli dosyayı görüntüle 534370Ekli dosyayı görüntüle 534371Ekli dosyayı görüntüle 534372Ekli dosyayı görüntüle 534373Ekli dosyayı görüntüle 534374

MAR-LX1M cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amonyaklı buzdolapları komresörlü buzdolabına çevrilemez.
 

Çok teşekkürler hayallerinizden vazgeçmeyin işin yarısı hayal etmek bu yolculukta selamlar

MAR-LX1M cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu yaz karavanımı bitirdim. Tse ve tüvden geçtim çok ṣükür. 11.5m3lük bir karavanım var artık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,747
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst