2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,841
Hocam güzel fotoğaflar, düzköy'de çektiğiniz fotoğraf 10 numara. Pazar günü İzmir'den yola çıkıyorum. Bölgeden son dönen kişi olarak bir tavsiyeniz var mı?
Ofabiya aradan 1 yıl geçti.Gene ben ufaktan Karadeniz müzkleri açıp rota bakmalara başladım.Sizde ne var ne yok geçen süre zarfında Çadır/kamp deneyim ve tecrübeleriniz keyifle devam etmiştir umarım ?
 

Etiketler
İyi yolculuklar. Keyif alacağınıza eminim. Gezi hakkındaki düşüncelerimi buradan aktarmıştım. Genel olarak hava durumu konusunda şansınızın yaver gitmesini dilerim. Ayrıca yaylalardaki sis durumu da tamamen şans. Çünkü yoğun sis altında pek fazla manzara göremiyor insan. Sis dağı yaylası, kadıralak yaylası ve ayder yaylasında sisten pek fazla bir şey göremedik. Sis dağı yaylasında sis otantik hava bir yaratırken diğerlerinde görüntüyü engellemekten başka bir şey yapmıyordu. Gezimin en güzel yanı yaylalar değil şelalelerdi . Şelalelerin yürüyerek gidilebilen bir kaç km'lik yolu çok keyifliydi. Mümkün olan tüm şelalelere gitmenizi öneririm. Ayder yaylasının yaylalık bir bölümü kalmamış. Pek tavsiye etmem. Bir de yaylaların genelde bir kaç farklı oluyor. Bunların bir tanesi muhakkak daha iyi bir yol. Sorarak gidin sadece navigasyona güvenmeyin. Mesela sis dağı yaylasına tersten girmiştim. 4-5 saatimi sürdü. Yarım saatlik yol varmış diğer tarafta. Üstelik iyi bir yol.

Kamp malzemelerini karadenizden sonra kullanmadım hiç. Açıkcası "kamp" işi tam benlik değilmiş gibi düşünüyorum. Bu yaz günü birlik, ya da bir kaç günlük birşeyler yapabilirim belki. Eşim ve kızım daha çok hevesli bu işe. Bu aralar daha çok bisiklet ile vakit geçiriyoruz ailecek. Birde bu hafta görev yaptığım köye taşındım. Manzaram süper. Hergün kampta gibiyim artık. Doğanın içindeyim. Sormak istediğiniz özel bir şey varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.
 

Ofabiya aradan 1 yıl geçti.Gene ben ufaktan Karadeniz müzkleri açıp rota bakmalara başladım.Sizde ne var ne yok geçen süre zarfında Çadır/kamp deneyim ve tecrübeleriniz keyifle devam etmiştir umarım ?
hocam merhaba
bende bu onumuzdekı hafta ıstanbul cıkıslı taa batuma kadar uzanmayı dusunuyorum aracla bırlıkte çadırımız vs olclak yanımızda öğretmen evlerınde vs kalırız dıye dusunuyorum zamanımız 1 hafta
özellıkle kalacak yerler ıcın tafsiye beklıyoruz tabi parasıda onemlı sonucta cogu zmaan cadırda arabada konaklıyacagız tesekkurler
 

Önce tüm gezen arkadaşlara bilgilendirmeleri için teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta bende Karadenize gitmeyi planlıyorum. Sümela Manastırı restarasyon çalışmları nedeniyle kapalıymış. Yakın zamanda giden arkadaş var mı son durum nedir? Kapalı ise bile içeriye girmeden dışarıdan ne kadarını görebiliriz, yada görebilirmiyiz?
 

Ofabiya aradan 1 yıl geçti.Gene ben ufaktan Karadeniz müzkleri açıp rota bakmalara başladım.Sizde ne var ne yok geçen süre zarfında Çadır/kamp deneyim ve tecrübeleriniz keyifle devam etmiştir umarım ?

Aradan biraz zaman geçti, öncelikle merhaba. 2 yazdır bebekten ötürü uzaklara gidemedik. Üstünde biraz zaman geçtikçe karadeniz gezisinin daha güzel hisler bıraktığını hissediyorum. Bu yaz balıkesir kıyıları, çanakkale, trakya, istanbul ve batı karadenizi içeren bir rota izlemek istiyorum. Bu sefer çadır olmayacak :smiley: Tabi yanımda istediğim yerde kenara çekip yiyip içebileceğim donanımı taşıyacağım. Gittiğim yerlerde yerel lezzetleri de tatmak istiyorum. Konaklamaları ise uygun ve temiz bulduğum yerlerde yapacağım. Öğretmenevleri ilk tercihim olacak. Ancak google earth'tan baktım, nasıl bir plan yapacağıma karar veremedim. Bir tavsiyeniz var mı?
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,694
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst