2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,779
Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum, firma yurtdışına çıkmaya izin verse de girişte vekaletin olmadığı takdirde adına kayıtlı olmayan araçla giriş yapılmıyor diye biliyorum
 

Etiketler



Defelarca Gürcistana aracımla girip çıkan biri olarak NET olarak derim ki siz KİRALIK ARAÇ ile Gürcistana 2 KERE giremezsiniz.
1.Ticari ruhsatlı Türk plakalı aracı sokamazsınız (kendi malınız bile olsa)
2.Türk plakalı aracın ruhsatı hususi olacak ve sahibide araçta olacak.
Bir günlüğüne Batumu ziyaret edecekseniz Aracınızı ya Hopa da yada sarp gümrük kapısına daha yakın olan Kemalpaşa ilçesinde bırakıp dolmuş ile sarp sınır kapısına gelirsiniz,Pasaport gerekmiyor sadece nüfüs kağıdı ile Gürcüye yaya giriş yaparsınız,Gürcü kapısında Batuma dolmuşlar var adam başı 1-2 lira filan yada taksi tutarsınız 10-20 lira tutar(taksi için pazarlık edeceksiniz herkes Türkçe biliyor zaten Batum ACARİSTAN TÜRK ÖZERKDEVLETİ nin başşehridir.)Şehre gelince gezilecek yer sadece Üniversite mahallesi denen deniz kıyısındaki modern binaların olduğu yerdir,konsolosluğumuzda buradadır.Teleferiğe binin,Yunus parkında yunus gösterisini seyredin (15 papel adam başı) Dönen heykele bakın,İzmir saat kulesi kopyasını gezin,sahildeki kafelerde çay için.Alfebe kulesini gezin, büyük dönme dolaba binin.Avrupa meydanına gidin,astronomili saatigözleyin,altınpost heykeline bakın.Korkmazsanız ki hiç bir tehlike yoktur gariban mahallelerini gezin göz atın.Kapalı pazar yerini gezin KESTANE BALI alın.Akşam olunca hava kararmasını bekleyin sonra ışıkları sürekli renk değiştirip akan kulenin orAda havuzda SU FİSKİYESİ IŞIK BALESİ VE KONSERİNİ takipedin.(Bedeva).
Deniz kıyısındaki İZMİR SAATKULESİ hizasında biraz içeride minaresini göreceğiniz CAMİ var civarında Türk lokantaları vardır.
Türk parası her yerde gecer,isterseniz kredi kartını da kullanabilirsiniz.
Gece olunca her yer rengarenk ışıl ışıl oluyor.Asayiş düzgündür,kimse rahatsız etmez.gece Türkiyeye gitmeyi düşündüğünüz zaman yine dolmuş veya taksi ile SARPİ kapısına gelip kolayca Türk tarafına geçersiniz.Tek sıkıntı kapıdan sonra aracınızın yanına nasıl gideceğinizdir,bunu daha evvelden Gürciye girmeden dolmuş taksi saatlerini sorup halledin derim.
Keyfiniz bol olsun.
 



Gurcistan' la ilgili ayrintili bilgiler icin tesekkurederim. Sanirim, bu saydiginiz yerlerin ancak bir kismini bir gun icerisinde gorebiliriz.
Esim Artvin' li, sanirim sinir kapisina kadar gidip geri donebilmek icin onun akrabalarindan yardim alabiliriz.
Tekrar tesekkurler.
 


Böyle bir geziyi geçtiğimiz yaz 3 yaşındaki oglumla ve eşimle beraber yaptik. Çocuğunuz arabayla gezmeyi seviyorsa gittiğiniz yerlerde de pek sıkıntı çıkaracağını sanmam. Ancak geziyi çok ince planlamak gerekiyor. Ben gittigim yerlerde çadırda kalirim. Cadir kuracak yer olmazsa diğer alternatifleri düşünürüm demistim fakat ayni gün icinde farkli bir yer ya olmuyor ya da oldukca pahali olabiliyor. Bu yüzden 15 gun düşündüğüm gezimiz 7 gun sürdü. Ama bizim icin ilk oldugu icin deneyim oldu. Hem de bir daha gitmek icin bahane oldu. Ozellikle rize yaylalarını tamamlamayi düşünüyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 






Araç karavan olduğundan, şirket Md. izin belgesi, girişe etkili olabilir mi
Tahmin yürütelim:
Her ne kadar araç şirket malı gözükse de ruhsatta kullanım amacında hususi yazı notu olabilir.Mal sahibi; belgesi ile size sahiplik vekaleti verdiğine göre Türk sınır makamı bunu uygun ve yeterli görmüş,çıkış izni vermiş,Gürcü makamıda Türk plakalı bir aracın Türkiye den çıkışına izin verilince girişe de izin vermiş diyebiliriz.
Şayet bu yürüttüğüm mantık doğru ise Türk plakalı kiralık bir karavanı ruhsatında "TİCARİ KULLANIM" veya bu anlama gelecek bir not yoksa ruhsatta yazan kişiden alına vekalet ile Gürcistana sokabiliriz.
 

Firma;
"Batum’a geçemezseiniz,çünkü aracın sizin üzerinize olması gerekli ve kasko geçerliliğini yitiriyor." diye bir aciklama yapti.
 


Tatil günü yaklaşıyor. Ramazandan sonra gitmeyi düşünüyorum. Ancak tatil günü yaklaştıkça çadır kampı olayına mesafeli olmaya başladım. Yani olursa da 3-5 geceyi çadır kampı şeklinde geçiririz diye düşünüyorum. Eşim çadır kampını çok istiyor. Planım yaylanın uygun yerinde çadır kurmak, gecenin ilerleyen saatlerinde, artık uykum ne zaman gelirse, konaklayacağım yere geçeceğim. İçeriğe katkıda bulunanlara teşekkür ederim. Gezi sırasında da paylaşımlar yaparım.
 



Tatil günü yaklaşıyor. Ramazandan sonra gitmeyi düşünüyorum. Ancak tatil günü yaklaştıkça çadır kampı olayına mesafeli olmaya başladım. Yani olursa da 3-5 geceyi çadır kampı şeklinde geçiririz diye düşünüyorum. Eşim çadır kampını çok istiyor. Planım yaylanın uygun yerinde çadır kurmak, gecenin ilerleyen saatlerinde, artık uykum ne zaman gelirse, konaklayacağım yere geçeceğim. İçeriğe katkıda bulunanlara teşekkür ederim. Gezi sırasında da paylaşımlar yaparım.

Çadır olayına neden mesafeli davrandınız, herhangi birşey mi okudunuz yada tecrübe ettiniz merak ettim ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst