Çiftlikte Kamping

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,104

Akdeniz45

Otelde misafir karavanda evimizdeyiz
Mesajlar
3,281
Tepkime Puanı
4,608
Yer
Almanya
Bu bașlıkla bir tașla iki kuș vurmak istiyorum. Almanya’da çiftlikte kamping konusunda bir girișim hakkındaki bilgileri sadece Google tercümesiyle veriyorum.

Google tercümesi gittikçe gelișiyor. Artık yabancı lisan bilmeden de gezilerimiz için değișik dillerde bilgi edinmek mümkün. Ayrıca gezilerimzde lisan sorununu büyük ölçüde azaltıyor. Bu durum karavancılar için çok sevindirici bir gelișme

Almanya‘ da korona ile birlikte karavan sayıları süratle artıyor. Yeni konaklama yerlerine ihtiyaç var. Ciftlikte kamping Almanya’da sevilen bir karavanla konaklama türü ve çiftliklerde konaklama yerlerini artırmak için yeni bir girișim var.

Așağıdaki bilgiler bütünüyle Google tercümesi ve bu linkte Almancasını görmek mümkün.

Neue Wohnmobil-Stellplätze auf Bauernhöfen

========================================
"Çiftliklerde yeni kampçı sahaları

Landsichten.de ve Dethleffs tarafından başlatılan ülke çapında girişim

21.08.2020 | Allgäu'daki karavan ve karavan üreticisi Dethleffs, Landsichten.de ve Blauer Gockel ile işbirliği yapıyor ve çiftçilere eğlence araçları için park yerleri kurma konusunda destek veriyor - Çiftlikte kamp tatilleri: Gelecekte kırsal tatiller için Almanya'nın en büyük internet portalı üzerinden rezervasyon yapmak kolay olacak.

Kamping patlıyor ve sadece dünden beri değil. Bu tür bir tatilin artan popülaritesi nedeniyle, Almanya'da daha fazla park yeri talebi son yıllarda daha da yükseldi. Almanya'daki karavanın mucidi Dethleffs, geleneksel şirketin yeni park alanlarının yaratılmasında şirket lokasyonundaki kurumları ve toplulukları desteklediği ve teşvik ettiği yıllardır burada öncü çalışmalar yapıyor.

Almanya'daki Çiftlik Tatilleri ve Kırsal Turizm Federal Çalışma Grubu tarafından desteklenen Landsichten.de ve Blauer Gockel ile yapılan işbirliği ile Allgäu merkezli şirket, tatil çiftliklerinde yeni park alanları yaratmak için ülke çapında büyük bir girişim başlatıyor. Toplam on iki bölgesel birlik, federal çalışma grubuna üyedir. Ülke çapında bir şemsiye organizasyon olarak, federal düzeyde 3.500 kırsal turizm sağlayıcısının siyasi çıkarlarını temsil etmektedir.


Kampçılar için de ülkede sürdürülebilir tatil

Tatildeyken modern, otantik ve tüketici odaklı tarımı deneyimleyin, Alman tatil çiftliklerinin misafirlerine sunduğu şey budur. Klasik çiftlik tatillerine ek olarak, çok çeşitli kırsal turizm teklifleri vardır. Şarap imalathanesinde veya ahırlarda yapılan tatillerden aktif tarım yapılmayan kır tatillerine kadar tüm teklifler kırsal alanlara dayanır ve benzersiz deneyimler sunar. Pek çok tarım işletmesi ve aile işletmesi için kırsal turizm vazgeçilmez bir gelir birleşimidir. Çiftlik tatili bölgesel katma değeri güvence altına alır ve kırsal alanlarda istihdam yaratır.


Ülkedeki tatiller için en büyük bilgi ve rezervasyon portalı olan Landsichten.de internet portalı üzerinden, çiftliklerde park yerleri rezerve edilebilir ve “Ülkede kamp yapma” tatil fikri altında talep edilebilir. “Şimdiye kadar, karavanlar ve karavanlar için park alanları portföyümüzde ikincil bir rol oynadı. Ancak bu gelecekte değişecek ”, diyor Blauer Gockel başkanı Gerda Walser ve Landsichten.de genel müdürü Thomas Weyermann. "Ve arzın talebi karşılaması için, Dethleffs bize ve çiftçilere yeni park yerleri kurma konusunda aktif olarak destek oluyor."

Dethleff'in genel müdürü Alexander Leopold, işbirliği hakkında “Park alanı altyapısı için bir şeyler yapmak bizim için çok önemliydi” diyor. “Yeni ortaklarımızla birçok yönden birbirimizi harika bir şekilde tamamlayacağız. Tavsiyemiz, park alanlarının tasarımı ve pazarlama önerileri için geçerlidir. Ayrıca, Landsichten.de ve kırsal ev sahiplerinin bölgesel dernekleri aracılığıyla park alanlarını işleten ilk 100 yeni çiftçiyi finansal olarak destekleyebileceğiz. Bunun tam olarak nasıl çalışması gerektiğini, önümüzdeki haftalarda Landsichten.de ve bağlı kuruluşlarla birlikte açıklayacağız. "

Dethleffs Kurumsal İletişim Başkanı Robert Bielesch, "Park alanlarının sadece çiftçiler için ek bir gelir kaynağı ve ziyaretçiler için kısa bir yolculuk olarak harika bir şey olduğuna inanıyoruz" diye ekliyor. “Kampçılar doğaya yakın ve çevrenin güzelliğinin tadını çıkarmak için yoğun yollardan uzaklaşmanın tadını çıkarıyor. Çiftçiler bize yiyecek sağlayan ve doğaya neredeyse herkesten daha aşina olanlardır. Bu nedenle, acil olarak ihtiyaç duyulan park yeri sayısını önemli ölçüde artırmak için burada büyük bir potansiyel görüyoruz. Kampa katılanlar, kampçılar ve çiftçiler kamp alanlarından yararlanmaktadır. Özellikle çocuklu aileler için tamamen yeni tatil fırsatları ve modern ve sürdürülebilir tarımı tanıma var. Bir bağcılık, ülke veya çiftlik ziyareti, tek başına seyahat eden çiftlere başarılı ve hepsinden önemlisi pratik bir mutfak çeşidi sunar. Çünkü ileriye dönük yolculuğunuz için doğrudan üreticiden daha taze yiyecek alamazsınız. "


İlgilenen tatil çiftliği operatörleri / çiftçileri, bölgesel çalışma grubunuzla doğrudan iletişime geçebilir veya www.landsichten.de/camping/ adresinden herhangi bir yükümlülük altına girmeden daha fazla bilgi talep edebilir."
=========================================

Önemli Not:
Google „Freizeitfahrzeuge = Eğlence araçları „ tercümesini yapmış.

Almanca „ freizeitfahrzeuge“ kelimesini Türkçeye çevirmek kolay değil. Bu kelimenin karavancılara çok uyan anlamları var, bunlardan bence en uygunu „Özgür/serbest olduğumuz zamanda kullandığımız araç“. Özgür/serbest olduğumuz zamandan benim anladığım: Iş ve özel hayatımıza ait hiç bir sorumluluğun karavana binip geziye çıkmamızı engellemediği zaman.

Freizeitfahrzeuge kelimesine Türkçe daha başka anlam verenler ifadelerini aşağıya yazarlarsa sevinirim
 
Son düzenleme:


Eskiden burada da öyleydi Yücel Bey. Şehir yaşamı insanları tabiattan uzaklaştırıyor. Özellikle çocuklu aileler böyle konaklamayı seviyor. Çocuklatım küçükken bu tür tatilleri bir kaç defa yaptığımız için biliyorum.
 

Çiftliklerde kamp konsepti ile Almanya'da faaliyet gösteren iki farklı girişimi daha buraya eklemek isterim.

1. Hinterland.camp
Hinterland.camp henüz akıllı telefon uygulaması olmasa da Airbnb benzeri bir internet sitesi üzerinden, Almanya'da sisteme üye, kampçılara hizmet veren çiftlikleri, çeşitli kriterlere göre arayıp listeleyebileceğiniz, -şu aşamada hepsini olmasa bile- bazılarında hemen çevrimiçi rezervasyon, ödeme yapabileceğiniz bir girişim.
Henüz yeni olduğu için sistemde çok fazla üye çiftlik olmasa da, dikkat çekici, özel yerlere ulaşabilirsiniz.
Özellikle Volkswagen markasının sponsor olması neticesinde yakın zamanda hızla büyüyeceği öngörülüyor. Bu sponsorluk çerçevesinde bazı çiftlikler, lokasyonlar sadece Volkswagen marka araçları kabul ediyor.

Sistemden yararlanmak için ücretsiz üye olup istediğinizde kullanabilirsiniz. Bu yönü ile, Türkiye'den gelen (gelecek) kampçılar da sistemden kolaylıkla yararlanabilir.
www.hinterland.camp

2. Landvergnügen
Landvergnügen; sisteme üye kampçıların, sisteme üye çiftliklerde, uygunluk durumuna göre ücretsiz olarak 24 saat konaklayabilmesi esasına dayalı bir sistemdir.
Üyelikler yıllık olarak yenilenip, 2022 yılı ön sipariş ücreti 49.90€ olarak satıştadır.
Yıllık periyod Mart aylarında başlayıp sonraki yılın mart ayına kadar belirlenmiştir.

Satın alımlarda adresinize;
1 adet sistemdeki çiftliklerin detayları ile işlendiği bir matbu rehber,
1 adet aracınızın görünür bir yerine yapıştırmak üzere yıllık vinyet (vignette)
1 adet web sitesi üzerinden ya da akıllı telefon uygulamasından sisteme erişebileceğiniz adınıza tanımlı üyelik bilgileri gönderiliyor.

Bu sistemde zorunlu tutulmamasına rağmen, gönüllülük esasınca kampçıların kaldıkları çiftliklerden ufak alış verişler yaparak buraları desteklemeleri beklenir.
Kampçılara konulan 24 saat sınırı da aslında hiç bir ücret almadan üyeleri ağırlayan çiftliklerin, olabildiğince çok kampçıya ulaşıp, ürünlerini daha fazla insana sergileme imkanı bulması içindir.

Buradaki alış-veriş beklentisi (benim ilk duyduğumda anladığım gibi), yüklü, büyük miktarlar değil, orada geçirdiğiniz süre içinde tüketeceğiniz sebze, meyve, et-süt gibi temel gıdaları oralardan sağlamak.

Kendi adıma; iyi yetiştirilmiş tarım ürünlerini, direk üreticiden temin edebilmek bile başlı başına bir lüksken, bu sayede haftalık pazar alış-verişlerini de aradan çıkarabilirim diye düşünüyorum.

www.landvergnügen.com

Bu sistemi kullanan tanıdığım pek çok insanın tavsiyesi ve kişisel araştırmalarım sonucu 2022 yılında kullanma kararı alarak ön siparişi verdim.
2022 mart ayından itibaren kullanmaya başladığımda, tecrübelerimi de paylaşmaya çalışacağım.
 
Son düzenleme:

Avrupa‘ da karavancılara konaklama yeri olarak alternativler çoğalıyor. Güvence endișesi duymadan, fazla para ödemeden, legal olarak, karavan park adı altında ama farklı ortamlarda yeni olanaklar ortaya çıkıyor.
 



.
Almancadaki Freizeitfahrzeuge kelimesi (Freizeit= serbest veya boş zaman, Fahrzeug=araç) belki Keyf aracı olarak çevrilebilir ?
Hem de buradaki araç kelimesi, iki anlamıyla da uymakta 😉
Keyif ise çağrışım olarak çevrildi, bire bir kelime olarak değil.

Tabi boş zamanlarından keyf alma kabiliyeti olmayanlar için söylenecek bir söz yok.. :yum:
 
Son düzenleme:

Çiftlik olayı başlı başına güzel, mantıklı ve ticari. Bizde yok belki bire bir ama bizde de muhtar dan izin çaktın mı köyde vahşi kamp yapılabilinir sanırım :smiley:. Bu kültür biraz geç olsa ilerliyor sonuçta bizde de.
 

Bu bașlıkla bir tașla iki kuș vurmak istiyorum. Almanya’da çiftlikte kamping konusunda bir girișim hakkındaki bilgileri sadece Google tercümesiyle veriyorum.

Google tercümesi gittikçe gelișiyor. Artık yabancı lisan bilmeden de gezilerimiz için değișik dillerde bilgi edinmek mümkün. Ayrıca gezilerimzde lisan sorununu büyük ölçüde azaltıyor. Bu durum karavancılar için çok sevindirici bir gelișme

Almanya‘ da korona ile birlikte karavan sayıları süratle artıyor. Yeni konaklama yerlerine ihtiyaç var. Ciftlikte kamping Almanya’da sevilen bir karavanla konaklama türü ve çiftliklerde konaklama yerlerini artırmak için yeni bir girișim var.

Așağıdaki bilgiler bütünüyle Google tercümesi ve bu linkte Almancasını görmek mümkün.

Neue Wohnmobil-Stellplätze auf Bauernhöfen

========================================
"Çiftliklerde yeni kampçı sahaları

Landsichten.de ve Dethleffs tarafından başlatılan ülke çapında girişim

21.08.2020 | Allgäu'daki karavan ve karavan üreticisi Dethleffs, Landsichten.de ve Blauer Gockel ile işbirliği yapıyor ve çiftçilere eğlence araçları için park yerleri kurma konusunda destek veriyor - Çiftlikte kamp tatilleri: Gelecekte kırsal tatiller için Almanya'nın en büyük internet portalı üzerinden rezervasyon yapmak kolay olacak.

Kamping patlıyor ve sadece dünden beri değil. Bu tür bir tatilin artan popülaritesi nedeniyle, Almanya'da daha fazla park yeri talebi son yıllarda daha da yükseldi. Almanya'daki karavanın mucidi Dethleffs, geleneksel şirketin yeni park alanlarının yaratılmasında şirket lokasyonundaki kurumları ve toplulukları desteklediği ve teşvik ettiği yıllardır burada öncü çalışmalar yapıyor.

Almanya'daki Çiftlik Tatilleri ve Kırsal Turizm Federal Çalışma Grubu tarafından desteklenen Landsichten.de ve Blauer Gockel ile yapılan işbirliği ile Allgäu merkezli şirket, tatil çiftliklerinde yeni park alanları yaratmak için ülke çapında büyük bir girişim başlatıyor. Toplam on iki bölgesel birlik, federal çalışma grubuna üyedir. Ülke çapında bir şemsiye organizasyon olarak, federal düzeyde 3.500 kırsal turizm sağlayıcısının siyasi çıkarlarını temsil etmektedir.


Kampçılar için de ülkede sürdürülebilir tatil

Tatildeyken modern, otantik ve tüketici odaklı tarımı deneyimleyin, Alman tatil çiftliklerinin misafirlerine sunduğu şey budur. Klasik çiftlik tatillerine ek olarak, çok çeşitli kırsal turizm teklifleri vardır. Şarap imalathanesinde veya ahırlarda yapılan tatillerden aktif tarım yapılmayan kır tatillerine kadar tüm teklifler kırsal alanlara dayanır ve benzersiz deneyimler sunar. Pek çok tarım işletmesi ve aile işletmesi için kırsal turizm vazgeçilmez bir gelir birleşimidir. Çiftlik tatili bölgesel katma değeri güvence altına alır ve kırsal alanlarda istihdam yaratır.


Ülkedeki tatiller için en büyük bilgi ve rezervasyon portalı olan Landsichten.de internet portalı üzerinden, çiftliklerde park yerleri rezerve edilebilir ve “Ülkede kamp yapma” tatil fikri altında talep edilebilir. “Şimdiye kadar, karavanlar ve karavanlar için park alanları portföyümüzde ikincil bir rol oynadı. Ancak bu gelecekte değişecek ”, diyor Blauer Gockel başkanı Gerda Walser ve Landsichten.de genel müdürü Thomas Weyermann. "Ve arzın talebi karşılaması için, Dethleffs bize ve çiftçilere yeni park yerleri kurma konusunda aktif olarak destek oluyor."

Dethleff'in genel müdürü Alexander Leopold, işbirliği hakkında “Park alanı altyapısı için bir şeyler yapmak bizim için çok önemliydi” diyor. “Yeni ortaklarımızla birçok yönden birbirimizi harika bir şekilde tamamlayacağız. Tavsiyemiz, park alanlarının tasarımı ve pazarlama önerileri için geçerlidir. Ayrıca, Landsichten.de ve kırsal ev sahiplerinin bölgesel dernekleri aracılığıyla park alanlarını işleten ilk 100 yeni çiftçiyi finansal olarak destekleyebileceğiz. Bunun tam olarak nasıl çalışması gerektiğini, önümüzdeki haftalarda Landsichten.de ve bağlı kuruluşlarla birlikte açıklayacağız. "

Dethleffs Kurumsal İletişim Başkanı Robert Bielesch, "Park alanlarının sadece çiftçiler için ek bir gelir kaynağı ve ziyaretçiler için kısa bir yolculuk olarak harika bir şey olduğuna inanıyoruz" diye ekliyor. “Kampçılar doğaya yakın ve çevrenin güzelliğinin tadını çıkarmak için yoğun yollardan uzaklaşmanın tadını çıkarıyor. Çiftçiler bize yiyecek sağlayan ve doğaya neredeyse herkesten daha aşina olanlardır. Bu nedenle, acil olarak ihtiyaç duyulan park yeri sayısını önemli ölçüde artırmak için burada büyük bir potansiyel görüyoruz. Kampa katılanlar, kampçılar ve çiftçiler kamp alanlarından yararlanmaktadır. Özellikle çocuklu aileler için tamamen yeni tatil fırsatları ve modern ve sürdürülebilir tarımı tanıma var. Bir bağcılık, ülke veya çiftlik ziyareti, tek başına seyahat eden çiftlere başarılı ve hepsinden önemlisi pratik bir mutfak çeşidi sunar. Çünkü ileriye dönük yolculuğunuz için doğrudan üreticiden daha taze yiyecek alamazsınız. "


İlgilenen tatil çiftliği operatörleri / çiftçileri, bölgesel çalışma grubunuzla doğrudan iletişime geçebilir veya www.landsichten.de/camping/ adresinden herhangi bir yükümlülük altına girmeden daha fazla bilgi talep edebilir."
=========================================

Önemli Not:
Google „Freizeitfahrzeuge = Eğlence araçları „ tercümesini yapmış.

Almanca „ freizeitfahrzeuge“ kelimesini Türkçeye çevirmek kolay değil. Bu kelimenin karavancılara çok uyan anlamları var, bunlardan bence en uygunu „Özgür/serbest olduğumuz zamanda kullandığımız araç“. Özgür/serbest olduğumuz zamandan benim anladığım: Iş ve özel hayatımıza ait hiç bir sorumluluğun karavana binip geziye çıkmamızı engellemediği zaman.

Freizeitfahrzeuge kelimesine Türkçe daha başka anlam verenler ifadelerini aşağıya yazarlarsa sevinirim
Bilgilendirme icin teşekkür ederim elinize sağlık cok guzel olmus
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst